keskiviikko 24. elokuuta 2016

Pelkkää pintaa: vanhan kodin pintaremppaVanhassa vellotaan ja taas on muisteluiden aika! Kolme ja puoli vuotta sitten, alkuvuodesta 2013 löysimme nykyisen asunnon, jonka nuhjuisten pintojen alla näimme jotakin erityistä. Tuon erityisen esiin saaminen vaati parin viikon pintaremontin, jonka aikana nyhjäsimme rumat ja ankeat 80-luvun kohokuviotapetit irti, maalasimme seinät ja asensimme joka huoneeseen yhtenäiset laminaatit. Pinta on pelkkää pintaa, mutta pintamateriaaleilla koko asunto nousi uuteen loistoonsa.


Samaan syssyyn vanhanaikaiset verholaudat saivat lähtöpassit ullakolle. Minusta tuo ikkunan päälle tuleva vaakalinja katkaisee seinän ihan turhaan ja saa tilan vaikuttamaan matalammalta. Sitä paitsi ne ovat muutenkin rumat.

Aikansa eläneiden kohokuviotapettien alta löytyi vielä monen monta tapettikerrosta. Niiden irrottamisessa oli iso työ.Valkoista maalia pintaan ja pari tehosteseinää, niin koko asunto muuttui aivan toisenlaiseksi!

Joka huoneessa oli vähän erimoista laminaattia ja muovimattoa. Yhtenäinen lattiamateriaali sai tilankin tuntumaan avarammalta, vähemmän sokkeloiselta. Valkoinen lattia on kyllä kaunis, mutta myönnettäköön, että se osaa olla myös aika kranttu.Listat meinasivat unohtua. Niiden nyhjäämisessä oli myös oma työnsä, ei mitenkään miellyttävä sellainen.Lopulta päästiin kantamaan omat tavarat sisälle uuteen kotiin. Oi mikä mahtava tunne!

Nähtiinpähän melkoinen työ ja vaiva pelkän vuokra-asunnon eteen. Mukava päästä taas laittelemaan uutta kotia, mutta ihan näin suureen urakkaan en kyllä enää viitsisi tyhjänpäiten ryhtyä. Muutama tehosteseinä pitää tietenkin uuteenkin kotiin päästä maalaamaan, mutta muuten kyllä tehdään vain pieniä asioita!


2 kommenttia:

 1. Huikea muutos. Tällainen asuntoilmoitus ponnahti silmille ja tulit heti mieleen. http://www.aurealkv.fi/ostamassa/kohde/TA4973/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Onpa muuten tosi hyvännäköinen asunto, kivalla alueella!

   Siellä muuten näkyy olevan muovieläimistä ja vanerista askarreltu juttu seinällä, vähän samantyylinen mitä itse tein joulun alla :) Jännä, kun omantyylisistä asunnoista bongailee ihan sellaisia pieniäkin juttuja, jotka ovat omaa tyyliä. Kaverikin bongailee sellaisia asuntojen myynti-ilmoituksia, joissa sattuu aina olemaan sama kattolamppu kuin heillä itsellään!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!