perjantai 26. elokuuta 2016

ParanemisiaKeskiviikkona oli koirien leikkaus, ja eilen jo alkoi valoa näkyä tunnelin päässä. Elmohan oli suoraan eläinlääkäriltä tullessa tosi virkku ja normaali, mutta Manulla meni ilta ja yö uikuttaessa. Piti ihan soittaa päivystykseen ja kysyä neuvoja, kun toinen on niin kuin ei mitään ja toinen vaikertaa tuskissaan. Ohjeena oli tarjota rauhallinen oma nurkka, mutta ei lisälääkettä siltikään.


Onneksi seuraavana päivänä oli jo kaikki hyvin. Ruoka ja vesikin alkoivat maistua. Ensimmäinen lääke sai pojat rauhoittumaan niin, että molemmat nuupahtivat unten maille.


Manu on totuttuun tapaan taas aivan mahdottoman säälittävä vässykkä. Eläinlääkäriltä saatu muovinen torvi oli aivan surkea: koira törmäili koko ajan seiniin, eikä lopulta uskaltanut liikahtaakaan. Kävin hakemassa vielä puhallettavan haavatyynyn, ja Manu pääsee taas paremmin liikkumaan. Ei se tyynystä tykkää, mutta se on luonteeltaan niin sopeutuvainen, että ottaa nöyränä vastaan kaiken, mitä eteen tulee.


Tötterön kanssa Manu ei mahdu lempipaikkoihinsa eteisen koloon tai sohvan alle :(
Kaulaan laitettavan suojan tarkoitus on estää koiraa nuolemasta haavaa, ettei haava pääsisi tulehtumaan. Elmohan heitti oman tötterönsä menemään jo heräämössä, eikä se sen koommin ole suostunut sitä pitämään. Onneksi ostin haavatyynyjäkin vain yhden; Elmo ei hyväksynyt sitäkään ollenkaan. 


 

Tällä vankkumattomalla jääräpäisyydellä Elmo on lunastanut itselleen ikuisen vapautuksen tötterön käytöstä. Se on nyt oikein tyytyväinen itseensä, ja aina kun silmä välttää, se käy nuolaisemassa Manunkin haavoja.


12 kommenttia:

 1. Me on käytetty niin kissoille kuin koirallekin myös sellaisia "sukkapukuja" jotka on leikattu vanhoista kalsareista, niin ei pääse kaveritkaan nuolemaan haavoja. Tällöin ei myöskään ole välttämättä tarvinnut tötteröä ollenkaan, kun tytöillä haava on sen verran masun alla kuitenkin (poikakoirista en oo ihan satavarma, missä kohtaa haavat on :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä mietin sellaistakin, näkyi maksavan piirun verran alle 30 euroa - haavatyyny oli melkein saman verran, 23 euroa. Mutta eipä käynyt mielessä, että sukkapuvun voisi saksia kalsongeista!

   Mullakaan ei ole ihan tarkkaa käsitystä missä tyttökoiran haava on :) Manulla on lisäksi napatyrä leikattu. Siitä jäi arpi ylemmäs massuun. Minusta kyllä näyttää, että se pääsee tuo umpikallis kauluri päässäänkin nuolemaan haavoja. Huoh!

   Jos olisi osannut tämmöiseen varautua, olisi voinut ennakkoon metsästää haavakaulurit tai suojapuvut käytettynä (katsoin, että joku myi pukua kympillä). Oletettavasti näille ei kuitenkaan ihan mahdottomasti tule jatkossa käyttöä. Harmillista tuhlata paljon rahaa sellaiseen asiaan, jota käytetään vajaa pari viikkoa. Mutta ei se eläinlääkärin tötterö ollut mikään vaihtoehto, ja Manun elämä on nyt taas tosi paljon helpompaa.

   Poista
 2. jipii, joka koiran oma vyölaukku(nehän on taas tulossa..?)kaulaan.
  hyvä pojat, pikaista paranemista molemmille :)
  ja kiitos kivasta blogista!
  terv.saris.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset tsemppiviestistä! Minäpä kerron Manulle, että se on kaulureineen ihan muodin harjalla! Luulen, että se lohduttaa Manua surun keskellä :)

   Poista
 3. Kyllä noi koirat osaavat tehdä omia juttujaan. Kiva kun siellä ollaan jo paranemaan päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne semmosia toopeja, raukat! Tänään poistin Elmolta kyljestä laastarin. Vielä pitäisi uskaltaa poistaa loputkin.

   Poista
 4. Meillähän mäyräkoira ns. kuoli välittömästi lattialle tuon ilmarenkaan kanssa. Eikä suostunut liikkumaan. laskin siitä aika reippaasti ilmaa pois niin johan lähti liikenteeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rassua :) Koirat on niin söpöjä kun ne liioittelee :)

   Meillä on Manun tyyny kyllä lässähtänyt melkolailla eilisestä! Ei siitä ole yhtään mitään hyötyä.

   Poista
 5. Manu oot paras, oon sun fani! <3 Ei se oo elämässä niin just, kyllä vähän vässykämmätkin koirakaverit pärjäävät hyvin.

  Pikaista paranemista sekä Manulle että Elmolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manu tosi paljon kiittää tästä mukavasta kommentista. Manu on samaa mieltä siitä, ettei haittaa jos on vässykkä. Päin vastoin siitä saattaa toisinaan olla jopa hyötyä. Saa parhaat herkut ja eniten rapsutuksia. Ei tarvi opetella uusia asioita eikä oikein vaadita niin paljon kuin toisilta.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Elmon yhdestä haavasta on nyt poistettu laastari, ja tikit näyttävät tosi hyviltä!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!