keskiviikko 31. elokuuta 2016

Ideoita ja ostoksia uuteen makuuhuoneeseenVanha makuuhuone jää, mutta uusi on jo vahvasti mielessä. Kävimme eilen tilaamassa uuden, leveämmän ja hienon sängyn, joka toimitetaan muuttopäivänä kotiin saakka. Harmittaa vähän, että aitan ovi jää nyt liian lyhyeksi, eikä siitä enää olekaan uuden sängyn päädyksi.


Artekin messinkivalaisimet siirtyvät olohuoneeseen, jossa olikin valmiiksi kaksi kattovalaisinpistoketta. Ihana, kun ei enää tarvitse askarrella johtojen kanssa! Vitriinin pintakäsittelyn aloitin joskus kesällä, ja se pitäisi jaksaa työstää loppuun. Ajatus oli käsitellä vitriini samanlaiseksi kuin se nykyään on, mutta jotenkin sellakan käyttö tuntuukin yhtäkkiä niin vaikealta, etten uskalla edes kokeilla. Pitäisikö vain sittenkin maalata kaappi mustaksi? Pinta oli jo valmiiksi pilalla, eli periaatteessa en silloin pilaisi hienoa kalustetta maalilla.

Sänky on makuuhuoneen isoin ja näyttävin kaluste, ja nyt kun se on valittu, pääsee miettimään muuta sisustusta sen ympärille. Askossa näkyi olevan alennuksessa beige Anna-sänky, johon valitsimme hengittävän, hyväntuntuisen petarin. Oikeasti kyllä jännittää käyttää petariin paljon rahaa, kun on kaksi koiraa.


Kartellin Fly siirtyy keittiöstä makuuhuoneeseen. Beigen ja sinisen pariksi  suunnittelin vahvaa, tummaa tehosteseinää, joka minusta sopii makuuhuoneen tunnelmaan. Ei kuitenkaan mustaa tällä kertaa, että tulee vähän vaihtelua.


Kaivelin arkistojen kätköistä kuvat edellisen kotini keittiöstä. Seinän muta, valaisimen sininen ja kukkien laventeli sopivat minusta hyvin yhteen. Ehkä mudan värisen seinän voisi maalata olohuoneeseen? Siihen pari leffajulistetta, ettei mene ihan keski-ikäiseksi harmoniassa ja sopusoinnussa.
Miten olisi tumma petrooli makuuhuoneeseen? (Kuva lainattu täältä.)

Tummien värien pariksi kaivataan tietysti puhdasta valkoista. Vanhat Lennolin pellavalakanat hiutuivat aikoinaan puhki, enkä raaskinut ostaa uusia, vaikka pellavaa jäinkin kaipaamaan. Nyt kävi tuuri, kun bongasin Prismasta Familonin pellavalakanat puoleen hintaan (hintaa jäi 40 euroa).

Joku jännä sängynpääty pitäisi vielä keksiä. En ehkä mahdottomasti innostu sellaisista perinteisistä pehmustetuista päädyistä, mutta voisihan sellainen olla hauska nikkaroida itsekin. Päiväpeittokin voisi olla ihan asiallinen valinta. Lukulamputkin tietysti tarvitaan, ja jotain pientä ekstraa! 


Ihanan raikasta päästä suunnittelemaan kaikki aivan alusta. Itse kaipaisin enemmän muhkeutta, kotoisuutta ja murrettuja värejä. Miehelläkin oli tosi kivoja ideoita ja toiveita, ja luulen, että jonkinlainen kuva uudesta kodista alkaa pikku hiljaa hahmottua.

10 kommenttia:

 1. Tuo vanha ovi näyttää niin hienolta, että entäpä jos leventäisit sitä uusilla "raameilla"? Siis lautaa noille sivuille ja tarvittaessa myös päälle, jotka sitten sävyttäisi samaan väriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten voisi koettaa metsästää uutta, isompaa ovea. Mietin myös sitä vaihtoehtoa, että tekisi saman mallisen mutta isomman oven alusta alkaen. Siihen pitäisi kyllä löytää sopivaa vanhaa puuta, tuollaista leveää ja epätasaista :)

   Tai sitten keksitään jotain muuta tai laitetaan se peruspehmeä sängynpääty.

   Poista
 2. Heti kun luin, että suunnittelet makuuhuoneen seinän maalaamista uudessakin makkarissa, ajattelin petroolinsinistä...se sopis teille.
  Kivaa elokuun viimeistä päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petrooli on kyllä kiva väri! Mutta niin on moni muukin; täytyy katsella muitakin vaihtoehtoja :)

   Mukavaa syyskuun ensimmäistä!

   Poista
 3. Vanhasta ovesta sängyn päädyssä tykkään minäkin! Mietin, että mitäs jos maalaisitte seinään sen sängynpäädyn ja asettelisitte oven siihen keskelle seinää vasten kuten tähänkin asti? Tavallaan siitä maalatusta kohdasta tulisi "lisämittaa" ovelle.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta, silmää voisi huijata noinkin :) Luulen, että tämä liian pieni sängynpääty menee pojan huoneeseen. Tai sitä pitää päästä testaamaan, kun huoneeseen on tulossa tosi näyttävä tapetti.

   Poista
 4. Vanha ovi vois olla ihan kiva. Hauskoja suunnitteluhetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisista peiliovista näkeekin usein tehdyn sängynpäätyjä! Ainakin maalattuina ne muistuttaa minusta liikaa tavallista sängynpäätyä. Tässä ovessa olen tykännyt sen rouheudesta.

   Poista
 5. Onnea tulevaan, uuteen kotiin! Odotan jo innolla sisustuspostauksiasi sieltä. :) Vaikka petroolinsininen on yksi lempiväreistäni, tykkäsin ehkä silti enemmän tuon valaisimen ja mudan yhdistelmästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :)

   Muta ja sininen näyttää kyllä hyvältä yhdessä, mutta sänky on beige ja minusta on liian lällyä jos kaikki on samaa sävymaailmaa :) Pitää vielä katsoa maalikaupasta värikarttoja ja miettiä, mikä väri ihastuttaa! Tai ei niissä paljon miettimistä ole; yleensä silmä kyllä nopeasti poimii sen, mistä tykkää!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!