torstai 28. heinäkuuta 2016

Rytöläjänurkkaus lähtökuopissa



Heinäkuun viimeinen arkipäivä on huomenna! Huh huh että on kesä hurahtanut vauhdilla ohi! Huomenna alkaa myös Qstock-festarit, ja vielä on yksi ylimääräinen lippu käsissä. Jännityksellä odotamme, jääkö se käsiin.








Jos heinäkuu vetelee viimeisiään niin niin tekee myös olohuoneen rytöläjä, jota tietokonenurkkaukseksi kutsutaan. Olen viimeinkin päättänyt panostaa tietokoneeseen, jota päin kehtaa katsoa. Erilaisten vaihtoehtojen miettiminen ottaa jo ajatuksen tasolla pattiin. Kuka tietää, mitä kannattaisi hommata? Ajattelin, että pöytäkone olisi kannettavaa kestävämpi. Maceissä on aivan siedettävän näköisiä koneita, joissa keskusyksikkö on osa näyttöä. Toisaalta tuttu kehotti ostamaan käytetyn ja vaihtamaan sen muutaman vuoden välein: halvimmankin Macin hinnalla saisi aika monta käytettyä läppäriä.

 



Kaikenlaisten elektroniikka-asioiden miettiminen tuottaa mahdotonta vaivaa ja päänsärkyä. En tiedä mitä tietokoneen kanssa pitäisi tehdä ja jään odottamaan, että vastaus tarjoillaan eteeni hopeisella lautasella. 


Hei, perjantaionnea kaikille! Vihdoinkin! :)
 


10 kommenttia:

 1. Minä henkilökohtaisesti ehdottaisin myös läppäriä.
  Kivaa loppuviikkoa ja toivottavasti pääset päätökseen koneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitäiskö se sitten läppäri? Olen jotenkin ajatellut, että pöytäkoneet on läppäreitä kestävämpiä. Minun käytölle (netti + kirjoittaminen + videoita, ei mitään pelejä tai muuta joka vaatisi erityisiä koneelta) riittää varmaan ihan mikä vain peruskone, mutta kun haluaisin semmoisen varman pelin, joka on luotettava. Uusia läppäreitä saa vaikka alle kolmella sadalla, mutta kai niissä ja parin tonnin koneissa joku perimmäinen ero on? Liikkeestä on aivan turha kysellä yhtään mitään, sanovat että ota minkä otat.

   Tänään kävin kurkkimassa läppäreitä noin niin kuin ulkonäön perusteella, ja kyllähän se mäkki aika kiva on! Mutta tuhat euroa, pyh.

   Poista
 2. Onneksi mun koneeni päättää nuo miespuoliset......siis mieheni ja lähinnä nuorin poikani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu päättäispä mullekin. Mulla on nyt käytössä miehen kai pian kymmenen vuotta vanha kone. Pitää meteliä, on iso ja ruma.

   Yksi miehinen mielipide oli, että ota se, joka näyttää mukavalta.

   Poista
 3. Höps, läppäri ehdottomasti, ellei oikeasti tee sellaista työtä, jossa tarvitsee pöytäkoneen tehoja. Vielä höpsömpää on maksaa Mäkkien hintoja pelkästä ulkonäöstä.

  Meillä on ollut pelkkiä läppäreitä jo vuosikausia ja vähintään yksi läppäri kohta 20 vuotta eikä ne ole koskaan hajonnet esim. putoamisen tai muun käyttösyyn takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarvi koneelta tehoja, mutta toivoisin luotettavuutta. Mulla ei oikeastaan ole läppärille sellaista tarvetta, ettäkö haluaisin sitä koskaan kantaa mihinkään mukana. Eli samalla tavalla se tulee jököttämään yhdellä kohtaa paikoillaan kuin pöytäkonekin. Iso näyttö olisi kiva, että voi katsoa videoita (meillä ei ole telkkaria ollenkaan). Isonäyttöiset läppärit on minusta rumia :P

   Yhtä mäkin läppäriä, minikokoista, ihastelin tänään, mutta en kyllä viitsi semmoisesta maksaa tuhatta euroa. Jonkun verran sitä ulkonäköäkin arvottaa, mutta rajansa kaikella.

   Mies osti jokunen vuosi sitten aivan ikivanhan (oliskohan peräti 90-luvulta) läppärin, joka on oikeasti aivan mielettömän hyvä. Siis varma ja luotettava, ei pidä meteliä. Näyttää joltakin Commondore 64:lta, mutta toimii kuitenkin niin kuin pitääkin, toisin kuin se kolme ja puoli vuotta sitten uutena ostamani Sonyn romuläjä, joka ensimmäisen kerran tilttasi puolen vuoden iässä, ja joka nyt on haudattu ullakolle varmaan vuosi sitten. Halpa oli muihin verrattuna, mutta joka ikinen euro meni hukkaan.

   Poista
 4. Itselläni on läppäri ja tykkään...mihellä pöytäkone ja olen vaivihkaa ehdotellut, että ostaisi läppärin, mutta kun vanhakin vielä toimiin..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaksi pöytäkonetta ja useampi läppäri, tosin ne läppärit on miehen työjuttuja eikä kuulu mulle mitenkään.

   Ehkä teidän pitäis tuoda mulle ne koneet niin eivät kohta enää toimisi :) Mulla on joku semmonen magic touch!

   Poista
 5. Mulla on kohtuuhintainen HP pöytätietokone, jossa keskusyksikkö on jalassa kuten Macissä. Verkkokaupassa oli muitakin kohtuuhintaisia samantyylisiä malleja.

  Koneesta voi kuvia kurkkia täältä http://materiantaju.blogspot.fi/2014/07/uusi-poytatietokone.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvännäköinen! Minusta on melkein sama, onko läppäri vai pöytäkone, jos se läppäri kuitenkin aina majailee yhdellä ja samalla paikalla. Ei se sen vähempää piilossa ole, vaikka sen kuinka saisi pieneen tilaan tahtoessaan, jos se aina kuitenkin on käytössä :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!