keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Punainen tupa ja musta saunaEilen vilauttelin kaverin kodin keittiötä, mutta tokihan täytyy loputkin kodista esitellä! Eiliseen postaukseen kommentoineilla ihmisillä näkyi olevan vähän erilaisia mielipiteitä kuvien suhteen, mutta suurin osa tuntui arvostavan myyntikuvilta laajoja näkymiä, joista kykenee hahmottamaan tilajaon. Joku vinkkasi täysin aiheellisesti horisontin suoristamisesta, mutta täytyy häpeäkseni tunnustaa, että suoristus ylittää surkeat kuvankäsittelykykyni (ne todella ovat kovin surkeat). Pitäisi varmaan ilmoittautua jollekin kuvankäsittelykurssille, mutta luulen, että muutama paikka maailmankaikkeudessa jäätyy ennen kuin se tapahtuu.


Ei muuten käynyt mielen päälläkään kuvata yhteisiä pihatiloja, jotka oikeasti ovat aika oleellinen osa tätä kotia. Kerrostaloasukkaana ei jotenkin käynyt mielessäkään, että pihakin on olemassa. Terassilta sentään hoksasin ottaa kuvat. Portaikon kuluman rajaamattomuus oli muuten tietoinen valinta; ajattelimme, että olisi ikävä yllätys huomata kuluma vasta paikan päällä. Kuvassa kuluma näyttää minusta suorastaan romanttiselta, mutta oikeastihan se tietää työtä ja öljyämishommia.


Mutta onkos tässä nyt kuitenkin aika kaunis terassi!

Oma lempparini terassilla on lasten nurkkaus, josta löytyy minipieni leikkimökki ja yhden narun keinu. Leikkimökki on suunnilleen meidän parvekkeen kokoinen.

Makuuhuoneessa on seesteinen tunnelma.
Lastenhuoneessa taas on enemmän räiskettä! Ilta-aurinko meni värjäämään seinän oranssiksi, vaikkei olisi tarvinnut.

Vasemmalla keittiö, oikealla olohuone, suoraan edesssä terassi. Laajempi huoneesta toiseen suunnattu kuva antanee osviittaa tilajaosta.

Harvoin tulee kuvattua näin tasavärisiä pintoja, ja vasta olohuonetta kuvatessa huomasin, että kamerassa on häikkää: se heittää täpliä kuvaruudulle. Linssin vaihtaminenkaan ei auttanut, eli pakko on viedä runko puhdistettavaksi. Tai sitten välttää tasaväristen pintojen kuvaamista :)


Sohvan vastainen seinä toimii videotykin heijastusseinänä. Tuo vaaleanharmaa sävy on kuulemma juuri tarkoituksella tykkiä varten valittu.
Kylpyhuone, sauna ja wc olivat aivan tuskaisen vaikeita tiloja kuvata. Salama olisi ollut poikaa.Ulko-oven edustaakin vähän stailattiin kukkaruukulla ja lasten hiekkaleluilla (sekä kantamalla kuvarajojen ulkopuolelle lasten teltta ja epäkuvauksellisia hiekkaleluja).

Lisää huoneesta toiseen avautuvia näkymäkuvia! Meinasin alkuun, etten näitä olisi valikoinut, mutta lopulta ne tuntuivatkin olevan kaikkein informatiivisimpia kuvia. Jostain syystä tilasta toiseen avartuvissa näkymissä on minusta kaikkein paras tunnelma.
Sellainen koti oli se! Muutimme kaverin kanssa aivan samoihin aikoihin kolme ja puoli vuotta sitten, ja molemmille iski uuden asunnon kuume samoihin aikoihin. Onkohan kyseessä joku kolmen vuoden kriisi? Kaveri on jo löytänyt uuden asunnon, ja samaa toivon myös meille.


12 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia olet napsinut. Aivan ihana tuo piha ja terassi, kiva idea laittaa leikkimökki terassille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana terassi :) Tuo minimaalinen leikkimökki on minusta aivan huippuunsa söpö.

   Poista
 2. Hyviä kuvia muuten, mutta vähän häiritsee kun kuvat on otettu jotenkin alaviistosta. Joissain asunnoissa on lisäksi tehty myös videoesittely mistä hahmottaa vielä paremmin mistä huoneesta pääsee minnekkin. Mutta muuten tosi hyvät kuvat!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin näissä kuvissa ihan poikkeuksellisesti jalustaa. Ehkä asetin sen liian matalalle? Tosin saa sitä kameran asentoa siinäkin säädettyä ylä- tai alaviistoon.

   Kylppäristä otin tarkoituksella kuvat yläviistoon, että katto ja valaistus näkyvät. Kylppäri, vessa ja sauna olivat ihan tolkuttoman vaikeasti kuvattavat tilat.

   Poista
 3. Tykkään tuosta, että talo on värikäs ulkoapäin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli Keski-Suomesta14. heinäkuuta 2016 klo 11.44

   Erinomaisia kuvia!
   Pieni vinkki: Lataa ilmainen Picasa -kuvankäsittelyohjelma. Se on tosi helppo ja siellä on myös helppo suoristaa kuvia.
   http://picasa.fi.softonic.com/

   Poista
  2. Se on kyllä ihanan värikäs talo :)

   Poista
  3. Mummeli Keski-Suomesta (tuossa sinun kommentin alla ei jostain syystä ollutkaan sitä vastaa-painiketta).

   Picasaa olen tainnut joskus käyttää. Nyt koneelta löytyy Gimp, joka on kyllä hyvä, mutta vaatisi ehdottomasti ohjeistusta. Miehen koneella on Photoshop, mutta se nyt vasta ohjeistusta vaatisikin. Vaikea lähteä opettelemaan aivan uutta asiaa omin päin, kun ei yhtään tiedä, mitä pitäisi tehdä.

   Poista
 4. Hyviä kuvia olet ottanut. Selvän saan, mitenkä sitä malttaa myydä noin nätin kodin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Talo on käynyt perheelle liian pieneksi :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Jos ottaisi oikein oikein monesta kodista kuvat, ehkä jossain vaiheessa huomaisi, että on jotakin oppinutkin? Kuvankäsittely tosin olisi varmasti sellainen kaikkein akuutein asia, mihin kannattaisi keskittyä.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!