perjantai 17. kesäkuuta 2016

Uutta ja erilaista olkkariinKaksi pientä uudistusta yhdellä kertaa saa aikaan hirveän ison vaikutuksen: eilen haettiin jättikokoinen vanha kirjaston rullakko, ja ripustin uuden verhon tangolle.


Marimekon Hattarakukka-kangas oli nettikirppisostos, ja huomasin vasta ripustaessa, että sehän mätsää aivan yksi yhteen meidän kummallisen kirppisnojatuolin kanssa!

Tein verhoon tankokujan, mutta ripustin sen sittenkin klipsuilla, kun näytti laskeutuvan sillä tapaa nätemmin.

Verhotangon toisella puolella roikkuu pallovalosarja.
Onpa kiva saada uutta tunnelmaa vanhaan tilaan! Jalkapallopelipöytäkin saatiin tuolta nykyisen sovitusnuken kohdilta paikoilleen. Ruokailutila saatiin mahtumaan sohvan vastapäiselle seinälle, ja sekin alkaa jo näyttää ihan kivalta!


Perjantaita eletään: oikein mukavaa viikon viimeistä arkipäivää!11 kommenttia:

 1. Aivan ihanan näköistä <3
  Kivaa perjantaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Minä toivottelen jo mukavaa alkavaa viikkoa :)

   Poista
 2. Tuo verho sopiikin hyvin tuohon tuoliin aj sohvaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Sohva on ollut minun inhokki, mutta jotenkin sekin näyttää paremmalta kuin ennen, kun on väljempää ja vähemmän häslinkiä ympärillä. Siinä on oikeasti jalka rikki niin, että pitäisi jaksaa korjata. Josko huomenna?

   Poista
 3. Verho näytti tosiaan sopivan ton nojatuolin kanssa hyvin yhteen.Kivalta näyttää huone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Nettikuvan perusteella olisin laskenut verhon vaaleanpunaiseksi, mutta vasta kun sain sen paikoilleen, huomasin, että sehän onkin nojatuolin kanssa samaa paria :)

   Poista
 4. Kaunista ja selkeää. Kovan homman olet tehnyt tavaroiden hävittämisen kanssa! En välillä lukenut päivityksiä, joten kysynkin että te siis jäitte asuntoon ongelmista huolimatta? Vai saatiinko ne kuntoon?
  Miten muuten laminaatti tuntuu jaloissa? Onko lämmin vai viileä? Remonttia suunnitellaan, siksi kysyn. Kaunis väri on teidän lattiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!

   Tuosta home-epäilystä on monet kyselleet jälkikäteen; olisi pitänyt tehdä erillinen päivitys. Meille kerrottiin, ettei asunnossa ole hometta (koska kivitalo ja selkeät toisenlaiset oireet), vaan ilmanvaihto-ongelma. Täällä on painovoimainen ilmanvaihto, eikä tarpeeksi tuloilmaa, mikä tarkoittaa, että ilmanvaihto toimi väärinpäin: sisäilma ei jaksanut nousta ulos asti, vaan ulkoilma pääsi pukkaamaan sisälle. Ja kun kylppäristä pukkaa ilmaa muualle asuntoon, kylppärin kosteus siirtyy muihin huoneisiin. Sitten se kosteus kondensoituu seinille ja muuttuu homeeksi (eli on seinän pinnalla, ei niin että seinä sisältä olisi homeessa).

   Tuohon sisäilmaongelmaan puututtiin niin, että ikkunoista poistettiin liikoja tiivisteitä (ne oli tiivistetty umpeen, näin ei saisi), ja olohuoneeseen lisättiin venttiili tuloilmaa varten. Vessan oveen tehtiin alaosaan rako, että ilma pääsisi kiertämään. Ehkä minusta kuulostaa aika vähäisiltä muutoksilta: ehkä voi olla, että venttiilejä ja aukkoja muihin oviin täytyy myöhemmin lisätä. Nyt kesäaikaan ei ole mitään ongelmaa, kun ikkunoita ja parvekkeen ovea muutenkin pidetään auki. Kun syksyllä kylmenee, näkee, pääseekö ilma vaihtumaan.

   Onpa vaikea kysymys tuo laminaattikysymys! Kuljen kesät talvet villasukilla, enkä oikeasti osaa sanoa, onko lattia kylmä vai lämmin. Kylmempi kuin puu, lämpimämpi kuin laatta? Onhan se laminaatti aina vähän muovinen, mutta ihan perustyytyväisiä ollaan oltu.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! Varmasti nykyisin on ongelmana liian tiiviit talot ja varsinkin vanhat laitetaan pilalle liialla tiivistämisellä. Näin olen monelta kuullut. Toivottavasti tilanne korjaantuu.
   Meillä on korkkilattiat kotona, jotka on jalalle lämpimät. Vaihto tulossa joten siksi kyselin laminaatista. Kaunis se ainakin on.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!