sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Siivoamisen maailmanennätysTänään oli ensimmäinen perussiivouspäivä sitten superraivauksen ja sitä seuranneen supersiivouksen. Ihan kaikki vessanpesusta pölyjen pyyhintään lutviutui kolmessa tunnissa! Kolme tuntia! Varmasti maailmanennätys!


Yksi ehdoton karsimisen tavoite oli siivoamisen helpottaminen, ja se näyttää onneksi toteutuneen. En malta olla toistamatta itseäni: kaikki kauniit tavarat ja kuositkin näyttävät niin paljon paremmilta, kun niillä on tilaa ympärillään.
Pitkästä aikaa oli elefanttiolo, ja makuuhuoneeseen valikoitui lauma mustia norsuja. Onko mitään ihanamapaa kuin puhtaat, karheat petivaatteet siivouspäivän päätteeksi!

 
Näillä mennään kohti uutta viikkoa!


5 kommenttia:

 1. Kyllä ahkeruus palkitaan! Mutta puhtaat petivaatteet ei saa olla karheat vaan sileät ja vilpoiset ;) Sen takia minun samaiset norsut lähti kiertoon, oon niin toivottoman herkkähipiäinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei missään tapauksessa vilpoiset ja liukkaat; tulee kylmä ajatuksestakin. Pesunkarheat petivaatteet on ihanat, kun niistä oikein huokuu se, että on just pesty! Muutaman päivän päästä ne jo menee pehmeiksi, ja sitten ei ole ollenkaan kivaa.

   Pellavalakanat oli aivan ihanat, karheat ja lämpimät. Meidän pellavasetti piti vastikään heittää pois, kun hiutuivat puhki :((

   Poista
 2. Mielettömän työn olet tehnyt vähentäessäsi tavaraa! Luin takaperin projektistasi. Wau, kyllä kannatti! Inspiroiduin itsekin heti raivaamaan. Heitin pois ja annoin pois. En jaksanut alkaa myydä, ainakaan vielä.
  Kannattiko mielestäsi myyminen? Itse olen huomannut, että siinä on kova työ, eikä niin kovaa tuottoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! :) Raivaaminen on kyllä antoisaa puuhaa, joskin ihan hirveän vaivalloista. Mitään pois laitettua tavaraa ei ole kyllä tullut ikävä! Päin vastoin, voisin jopa karsia vielä lisääkin! Kohta meillä on enää patja lattialla jäljellä :)

   Myyminen ehdottomasti kannatti, mutta kyllä siitä oli ihan valtava vaiva. Alkuun meni paljon viiden euron juttuja niin kuin vaikka Kivi-tuikkuja, joista sitten kasvoi nopeasti iso summa. Karsin kahdessa erässä, ensin päältä pois kaiken varmasti lähtevän, sitten tarkemmin kaiken "arvokkaamman". Kuvittelin, että tuosta jälkimmäisestä erästä olisi tullut enemmän kirppistuottoa, mutta toisin meni: enemmän rahaa sai halvemmista tavaroista joita oli oikein oikein paljon kuin niistä muutamista harvoista arvokkaammista jutuista. Eli ihan romppeesta koostui suurin osa kirppissaldosta.

   Myin siis kahdessa erässä ja kirjanpito meni jossain vaiheessa sekaisin. Mutta veikkaisin, että semmoiset 1 500 euroa tuli. Muutamat verhot olivat 20 e / pari, sitten oli melko paljon viiden euron juttuja, ihan kourallinen vähän kalliimpaa. Valtaosa oli 1-2 euron rompetta. Lopuksi yhdistelin tavaroita isoihin kasoihin ja laitoin hintaa vaikka 4 euroa, että sai kaiken kerralla pois.

   Vähänkäytetyssä on vielä myynti kesken. Loput laitoin sinne. Tavaroita ja vaatteita oli alkuunsa noin 160 kappaletta. Myyntiaikaa on vielä elokuulle, ja joku reilu 20 tavaraa on vasta mennyt. Niitä menee varmasti enemmän sitten, kun hinta tarpeeksi laskee.

   Jos siis viitsit vaivan nähdä, niin kyllä se kannattaa. Facebook-kirppis on tosi hyvä; kirpparilla tavarat tuntuvat kulkevan nihkeästi, myyntipöytä syö tuloja ja mitään 20 euron verhoja on turha kuvitella siellä saavansa kaupaksi.

   Poista
 3. Kiitos vastauksestasi!
  Tähän mennessä olen lähinnä vasta laittanut pois vaatteita ja kaikki annoin ilmaiseksi. Täytyy jatkossa katsoa, josko jaksaisi kirppustella myös. Niin ja nyt mökillä, kotona odottaa isompi homma...

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!