tiistai 7. kesäkuuta 2016

Parvekekausi avattuParvekekausi alkaa siitä hetkestä, kun parveke on yltä päältä kuurattu. Sitten sopii ostaa kesäkukkia ja tänä vuonna miettiä vielä kalustustakin uusiksi.


Muutaman vuoden vanhat laatat kaipasivat jo kipeästi öljyämistä, joten perinpohjaisen mäntysuopakuurauksen jälkeen laitoin sudin sauhuamaan. Mies oli erehdyksessä ostanut sävyttämätöntä puuöljyä, mutta en antanut sen häiritä, kerranpa lopputulos näytti niin kauniin eläväiseltä.

Entistä eläväisemmäksi näky muuttui, kun öljyämisen loppuvaiheilla alkoi piskotella sadepisaroita. Ihan erehdyttävästi näyttää siltä, kuin olisi Erikeeperillä vedelty! Tässä vaiheessa vaivauduin lukemaan valmistajan öljyämistä koskevia ohjeita, mutta lopetin lukemisen siihen vaiheeseen, kun ymmärsin, että nyt on kaikki tehty niin päin prinkkalaa kuin vain ikinä mahdollista. 


Jos nyt veisin kiiltokuvia parvekkeen laatoille, niin liimautuisivatkohan ne kivasti kiinni? Vaan ehkäpä Erikeeperi-käsittely tulee pian muotiin, mikä tekee minusta muodin edelläkävijän.

Onneksi syöminen on sentään mukavaa puuhaa. Kaakao ja juustoleipä parantavat pahan mielen.
Huomennakin näyttää satavan, samoin sitä seuraavana ja sitä seuraavana ja sitä seuraavana ja niin edespäin päivänä. Miten hyvä! Eipähän tule asiaa parvekkeelle vähään aikaan.


4 kommenttia:

 1. Kyllä tuo kuivuessaan varmasti ihan hyvältä näyttää..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tiedätkö, että niinhän siinä kävikin! Olin ihan varma, että tuo töhkäinen liimapinta pitää hioa hirveällä vaivalla (eli en olisi tehnyt yhtään mitään vaan antanut auringon ja vuosien tehdä tehtävänsä).

   Jäiköhän siihen nyt yhtään öljyä vai huuhtoiko sade kaiken pois? Ja niin innoissani kun rupesinkin touhuilemaan, kun oli sopivan viileä ilma. Pöh!

   Poista
 2. Hyvän näköinen lattia. Minä odotan oman pikkuteranssin sisustamista.Meillä on ulkomaalaus vielä kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo lattia näyttää aika kivalta värittömällä öljyllä käsiteltynä! Oikeasti tuo sävyttämätön öljy oli vahinko-ostos, eikä se nyt suojaa auringolta niin hyvin kuin pitäisi. Mutta kai sitä ehtii öljytä taas uudemmankin kerran myöhemmin.

   Ulkomaalaus onkin sitten varmaan vähän toisenlainen projekti. Mutta olisipa ihana päästä tekemään tuommoisia juttuja!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!