torstai 2. kesäkuuta 2016

Nikkaroitavana Kankkulan kaivoKesähippaloiden somistukset ovat kovaa vauhtia valmistumassa. Katosta roikkuva tekstikyltti oli toinen isompi projekti, toivomuskaivo toinen. Jos olisin työstänyt toivomuskaivoa yhtä paljon kuin sen tekemisen aloittamista olin miettinyt, olisin valmistanut kaikkien aikojen kaivon. Vähän tympäisi ryhtyä hommaan, mutta eihän se ole näköjään muuta kuin aloittaa!


Jokunen päivä sitten "aloitin" nikkaroimisen hakemalla ohjeet kuusikulmion piirtämiseen. Ohjeet olivat niin monimutkaiset ja tuskastuttavat, että innostus lopahti alkuunsa. Lopulta päivien päästä päätin ryhtyä toimeen omalla tavalla: piirsin kuvion niin kuin symmetriset kuviot aina, paperia tarpeeksi taittelemalla ja saksimalla.


Kun pohjakuvio oli piirretty, pääsi mittailemaan sivujen mitat. Sitten vain vanerit palasiksi! Pistosaha on kyllä ihan paras vempele.

Tässä ei turhaa kursailla: ruuveilla vain hökötys kasaan, ja sinne tänne vähän tukea, että rakennelma pysyy pystyssä. Puhelinkuva on ihan rakeinen, mutta täytyy silti näyttää, miten mahdottomasti joku pieni yksityiskohta vaikuttaa kokonaisuuteen. Tässä vaiheessa olin vielä kahden vaiheilla, josko kaivosta tulee kiva ensinkään. Aika iso osa kaikenlaisista omista askarteluyrityksistä päätyy suoraan roskiin, kun yritys ei vastaakaan alun mielikuvaa. Tuo epätietoisuus on toisaalta raastavaa, toisaalta koko askartelun suola. Pitää vain sietää sitä, ettei aina onnistu. Ja sitten yrittää ja epäonnistua taas uudelleen!

Mutta kansilevyn nikkaroimisen jälkeen päädyin siihen, että ihan hyvä on! Kaivo on vielä viimeistelyä vaille valmis. Jos saan käsiini styroxia, leikkelen sen tiilen muotoisiksi palasiksi, liimaan kiinni vaneriin ja spreijaan sen punaiseksi. Laastin virkaa voisi ehkä toimittaa uretaani, vai pärjäisiköhän ehkä ilmankin? Jos styroxia ei osu näköpiiriin, leikkelen tiilet aaltopahvista.
Tämäntyyppiset nikkarointiprojektit ovat tosi mukavia. Samalla kun tekee, tulee vastaan uusia ja uusia ongelmia, joihin saa sitten oman mielensä mukaan kehitellä ratkaisuja.

Jos jollakulla on hyviä vinkkejä siitä, mikä liima styroxille käy, niin kaikki ideat otetaan mielihyvin vastaan.


4 kommenttia:

 1. Siitähän tulee oikein hieno kaivo.
  Hyviä nikkarointeja ja aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tuota kaivoa oli kyllä kiva näperrellä. Ja ihan parasta, ettei lopputuotoskaan jäänyt omiin nurkkiin pyörimään :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!