torstai 16. kesäkuuta 2016

Matkalla korjaukseenPunasävyinen lasiovinen vitriini on yksi ehdottomia lempikalusteitani. Vitriini ostettiin tähän asuntoon muuttaessa vanhantavaranmyymälästä, ja se löysi heti oman paikkansa makuuhuoneen nurkasta.


Vähä kerrallaan lipaston pinta on alkanut kulua pois: jos pyyhkii kostealla liinalla, punaista sävyä tarttuu liinaan kerta kerralta enemmän. Ensimmäisenä kului pöytäkansi, nyt on alkanut kulua myös oven reunukset.Nyt ollaan sellaisen jännän äärellä, että mieluiten olisin jossakin aivan toisaalla. Kulunut vitriini on pakko pintakäsitellä, mutta haluaisin sen niin tarkalleen vanhaan loistoonsa kuin vain ikinä mahdollista. Tilasin vitriinille netin kautta sellakkaa ja vesipetsiä. Tilaus tulee kuulemma kirjeenä, eli sieltä on kai tulossa jonkinmoista jauhetta, eli rautakaupan kautta täytynee vielä käydä. Ilmeisesti olisi paikallaan tehdä lasyyri-pinnoite, jotta pintakäsittelystä tulisi kestävämpi. Harmi vain, että sellakka, vesipetsi ja lasyyri ovat kaikki sellaisia asioita, joista minulla ei ole harmainta haisua. 


Luulenpa, että kokeilen uusia pinta-aineita joutopuulle ennen varsinaisen lipaston sutimista. Vanha pinnoite täytyy nyt kuitenkin uuden alta poistaa, ja sellakkatilausta odotellessa toivon jollakin tapaa viisastuvani!


2 kommenttia:

  1. Lipasto on kyllä kaunis. Toivottavasti saat sen takaisin loistoonsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti! Paineet on kovat; pinnasta pitäisi tulla supersiisti, ettei lipasto mene pilalle.

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!