keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Kulmia kotoaMikähän lie kotikyllästyminen onkaan meneillään, kun edes supersiivous ja järjestyksen vaihtaminen ei ole auttanut! Pääsisipä ihan kokonaan uuteen ympäristöön hyörimään ja häärimään. Kaikkein mieluiten tietysti sellaiseen suloiseen, vanhaan hirsitaloon, jossa riittäisi puuhaa ja laittamista, mutta jossa ei olisi mitään terveydellistä tai rakenteellista haittaa. Niin syrjään, ettei tarvitsisi naapureita tavata ja koiratkin saisivat aina olla vapaina. Olen erakko keskellä kaupunkia.


Jokunen aika sitten löysin sellaisen blogin, jossa kirjoittaja kunnostaa autiotaloa (tämä). Seuraan päivityksiä kuola valuen ja haaveilen samanlaisesta projektista omalle kohdalle. Se tosin lienee melko epärealistinen ja tuhoon tuomittu haave, mutta ymmärrys omien kykyjen ja mahdollisuuksien vajavaisuudesta ei ollenkaan hillitse omakotitalounelmiani. Juuri oli Talo & Koti -lehdessäkin juttua nuoresta naisesta, joka muutti todella alkeelliseen hirsimökkiin peräkorpeen asumaan. Merkkejä korkeammalta taholta vaiko ihan vain kohtalon ivaa? Mukavia asioita tapahtuu kaikille muille, mutta täällä minä vain kökin kerrostalokolmiossa täysin vastoin tahtoani.


On syytä yrittää repiä iloa pienistä kivoista asioista, niistä jotka ovat jo olemassa. Ja onhan niitä tokikin! Pienen pieniä muruja, mutta kivoja silti. Niin kuin nyt vaikka keittiön nurkkauksessa oleva kaikki sievä.

Lapsen huoneessakin on paljon kivoja asioita. Eivät ne toki omaa pihaa korvaa, mutta paremman puutteessa menettelevät.

Keittiössä on taas entistä avarampaa, kun tiskarikin lähti. Musta jakkara mahtuu nyt siihen, missä tiskikone ennen oli. Tämä on varmaan sitä arjen luksusta. Mahtuu jakkara keittiöön; mitä voi ihminen muuta toivoa. (En laittanut kysymysmerkkiä tai huutomerkkiä, koska osoitan mieltäni.)


Oi ihana, armelias keskiviikko! Enää kaksi päivää ja päästään viikonlopun viettoon! Vielä pitää sinnitellä muutama tunti hereillä, mutta kahviin ei sovi sortua, ettei vain mene uniaika ohi.


10 kommenttia:

 1. Huonekalut ym. ovat hienosti suunniteltu ja niille on löytynyt hyvät paikat. pitääpä käydä vilkaisemassa tuota sivua minne annoit linkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Jotkut lempparijutut kotona vain on ja pysyy, niin kuin nyt tuo keittiön vitriinikaappi. Vaikka vähän toivoisi jo kyllä vaihteluakin!

   Poista
 2. Vanhoissa taloissa on sitä jotain. Itse asustelen 1939 rakennetussa talossa, hirsirunkoisessa, jota ollaan nyt rempattu reilut 20 vuotta. Siis aina kun saa jotain valmiiksi, onkin toisen kulman vuoro. Niin, ettei tämä aina ihan ruusuista ole - ja rahaa palaa. Mutta pois en vaihtaisi. Naapureita on - pellon toisessa päässä ja lehmiäkin heillä oli vielä viime kesänä, mutta nyt ikäväkseni niistä luopuivat.
  Kyllä maaseudulla vanhoja taloja riittää, kun vaan joku ottaisi niistä kopin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 20 vuotta remonttia kuulostaa jo projektilta :)

   Lehmät kelpaisi minun naapuriksi aivan hyvin, saisivat möykätä minkä lystävät. Mies ei ehkä jaa tätä samaa maalaisidyllikaipuuta :P

   Poista
 3. Tuo keltainen naulakko on kyllä aivan ihana.
  Aurinkoista loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii toivottaa aurinkoista viikonloppua takaisin! Huomenna taas alkaa uusi rutistusrypäs! Seuraavaa viikonloppua odotellessa siis :)

   Poista
 4. Täytyykin kans käydä kattomassa tuo linkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tykkäät Juurrutuksesta, niin kurkkaapa Toukolaakso (http://www.toukolaakso.fi/) myös :) Ihan erityylinen, mutta aivan ihana. Ja remppaa riittää!

   Poista
 5. Sun ajatukset tuntuivat tosi tutuilta; mäkin asustan kerrostalossa kaupungissa ja haikailen vanhan talon perään maaseudun rauhaan. Jotenkin se vain tuntuu tosi kaukaiselta haaveelta, vaikka eihän se tosiasiassa ole. Pitäisi vain uskaltaa ottaa riskejä ja uusi suunta elämässä. Nykyhetken tuttuuteen ja turvallisuuteen on vain niin helppo jäädä... ehkä vielä joskus sitä rohkaistuu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen! Rohkaistumista odotellessa :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!