torstai 23. kesäkuuta 2016

Kolme kikkaa eteisessäEteinen pysyy enemmän tai vähemmän ennallaan vuodesta toiseen. Mutta eipä siinä mitään; sehän kertoo vain siitä, että joku asia toimii niin kuin pitääkin. (Voisi se toki kertoa siitäkin, ettei viitsi nähdä muutoksen vaivaa, mutta siitä olisi typerää erikseen mainita.)


Kolme pientä kikkaa tuo meidän eteiseen järjestystä. Katosta roikkuvan tangon paikalla oli meidän muuttaessa epäkätevä hattuhylly, joka kiikutettiin ullakolle säilöön. Eteinen on vaikean mallinen, eikä siellä ole yhtään ehjää seinää, mutta pieneen tilaan saa mahtumaan valtavasti tavaraa katosta roikkuvan kenkähyllyn avulla. Converse-hylly on kikka numero yksi!
Kakkoskikka liittyy myös kenkiin: vanhoista pottulaatikoista askarrellut kenkälaatikot kantavat arkisempia kenkiä. Urheilutossut, nappikset, kumpparit ja sen sellaiset pysyvät laatikoiden avulla hyvässä ojossa. Kikka numero kaksi!


Kolmoskikka tuli meille ihan vahingossa, kun tyhjänpanttina ajelehtiva vihreä peltiämpäri löysi paikkansa eteisestä. Ihan itsekseen se alkoi kerätä hanskoja, hattuja ja sormikkaita, ja niin se sai jäädä paikoilleen. Ämpäri on yllättävän kätevä asusteiden kerääjä.
Consu-hylly muuttaa ilmettään sitä mukaa, kun kenkiä käytetään ja ne vaihtavat paikkaansa.
Jussi se taas tuli ja yllätti! Nyt viimeistään on aika voivotella sitä, kuinka päivä lähtee lyhenemään ja kaikki hauskuus on ohi. Jouluna seuraavan kerran sopii ilakoida pikkuisen pitkän ja synkän syksyn päätteeksi: sitten alkaa päivä pidetä ja valoa näkyy tunnelin päässä. Mutta nyt on kaikki ohi; siitähän juhannuksesta on perimmiltään kyse.


Oikein ihanaa keskikesän juhlaa kaikille!


6 kommenttia:

 1. Ihanan pirteä eteinen☺
  Ihanaa juhannusta, kyllä se kesä jatkuu vielä pitkään, vaikka valoisuus vähenee päivä päivältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on positiivista asennetta! Niinhän se kyllä on :) Elokuussa alkaa jo syksy taas muistua mieleen, vaikka oikeasti elokuussa on usein kesän parhaat ilmat.

   Poista
 2. Tuo onkin kätevä kenkäteline. Samoin se pottuloota.
  Yleensä ei eteisessä tahdo kengät olla ikinä järjestyksessä.
  Lapassanko on kiva idea ja nättikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko sitä isoa vihreää puulaatikkoa, jossa lukee "kenkäloota"? Joskus aikaisemmin meillä oli siellä kumpparit ja rumat röpökengät, mutta nyt siellä on työkalut :)

   Poista
 3. Ihanan inspiroiva blogi, kiitos!
  Converse-hyllystä, oletko itse nikkaroinut vai myydäänkö näitä jossain valmiina?
  Jos olet itse tehnyt, voisitko antaa jotain DIY-ohjetta?
  Mukavaa "kesän odotusta"! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Hylly on meidän suunnittelema mutta sukulaisen rakentama. Yhden taimihyllyn tein samaan tyyliin valmiista mäntylevyistä.

   Tästä postauksesta näkee, miten hylly on rakennettu: http://kirpparikeijunkotona.blogspot.fi/2014/02/ideoita-eteiseen.html

   Hyllylevyt tulevat siis kettinkien väleihin ruuveilla kiinni. Kettingit roikkuvat katosta sellaisilla isoilla silmuruuveilla.

   Mukavaa "kesää" sinullekin :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!