sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kesäjuhlien koristelutKesäpippalot ovat nyt onnellisesti takana. Sain hirvittävän kivan tehtävän ottaa pienten paikallisten festareiden somistuksen haltuun. En ole tämmöistä koskaan ennen tehnyt, ja oli jännittävää suunnitella toimivat, näyttävät, edulliset ja käytännölliset koristelut ulkotiloihin. 


Toiveena oli värikäs ja iloinen ilme, mummola-kirppistyyli, pieni budjetti ja se, että koristeluja voisi käyttää myös muina vuosina. Ulkotiloissa täytyy ottaa huomioon myös sateen mahdollisuus ja se, että paikka täytyy myös seuraavana päivänä tulla siivoamaan. Viimeinen aspekti karsi pois kaikki alun pilipali-ajatukset, ja lopulta suunnitelmat selkiytyivät sellaisiksi, että koristeluja tuli vain muutamiin kohtiin, ei joka paikkaan sitä ja tätä.


Pieni ulkomaja koristautui uuteen uskoon muutamalla retroverholla ja liinalla, joka oikeasti on huivi. Värikkäät kankaat toivat tilaan ihan uudenlaista hämyistä tunnelmaa.

Paperinen palluranauha majan oven reunuksille on joskus aikaisemmin askarreltu. Silkkipaperinen palluranauha Tigeristä tuli esiintymislavan etualalle.
 


Palluranauha tosin peitti esiintyjien näkyvyyden yleisölle, ja se nostettiin melko pian syrjään. Pöh. Lavan sisäseinustalla oli hehkulamppu-mallinen valosarja, josta en muistanut ottaa kuvaa.

 Pihapiirin puusto oli sellaisenaan kaunis, mutta laitoin rivin ilmapalloja sisääntulokäytävän varrelle väriä ja iloa tuomaan.
 
Kankkulan kaivokin valmistui ison työn ja äherryksen jälkeen.
 
Kaivon reunukselle askartelin kivetyksen akryylimaaleilla maalatuista kananmunakennon palasista. Tiilet saksin pahvilaatikosta.

 


Yhtään järkevää kuvaa en ehtinyt nappaista nurmikolle levitetyistä matoista, vilteistä ja alustoista. Vanhoista retkipatjoista ja tilkkukankaista ommellut istuinaslustat näyttivät oikeasti tulevan käyttöön. Hirmu kiva!


 


Kaivon lisäksi iso työ oli tapahtuman vanerikyltissä, jonka sahailin ensin kuviosahalla ja sitten pistosahalla väkisin loppuun. Lainasin omat olohuoneen verhot kyltin taakse, että reikätekstistä tuli näyttävämpi.
Ei pitänyt yhtään stressata, mutta näemmä pieni kivi vierähti kankkulan kaivoon, kun sain somistukset valmiiksi ja juhlat juhlittua. Kerrassaan mukava projekti oli tämä!


2 kommenttia:

  1. Upeita somisteita olet tehnyt. Suosikkini taitaa olla tjo reikäkyltti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset :) Reikäkyltistä tuli minustakin hirmu kiva. Se jätettiin nyt maalaamatta, mutta ajattelin, että se voisi olla aika kiva tummapohjaisena niin, että päälle maalaa pieniä graffitteja!

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!