perjantai 24. kesäkuuta 2016

Herttainen ruutuNappasinpa sattumalta sellaisen kuvan, johon on ikuistettu monta lempiasiaa yhtä aikaa. On Elmo, on ruusuviltti, on pyöreä retrotuoli, on kuparinen kynttiläkippo, hortensia, toinen viltti ja puiset kirppiskynttiläkipot. Kartellin valaisinkin on pöydällä, mutta se ei meinaa erottua.


Elmo on aloittanut juhannuksen juhlinnan jo... viitisen vuotta sitten? Sille riittää, että ruoka tuodaan nenän eteen, pääsee pihalle haistelemaan lähinaapuruston tuoreimmat uutiset ja jättämään omatkin terveisensä.

Uniaika unohtui mainita. Mitähän sellaista koirilla on, joka ihmisiltä puuttuu? Nuo unenlahjat ovat aivan uskomattomat. Jos mitään erityistä ei tapahdu, voi vain raahautua lähimmälle pehmeälle asialle, kääriytyä sykkyrälle, haukotella vähän ja vaipua unille. Nähdä unta makkaroista ja jäniksistä, potkia ilmaa ja vähän unissaan tuhahdella.

Pallien puhtaudesta täytyy myös muistaa pitää huoli. Aivan sama, vaikka muuten olisi suoraan katuojasta, pallit täytyy muistaa puhdistaa vähintään tasatunnein. Tätäkään en koskaan lakkaa ihmettelemästä. Hygienian suhteen Elmo on muuten täysin piittaamaton, ja se on ensimmäisenä tunkemansa kuononsa jokaiseen epämääräiseen sontaläjään: jos se löytää pihamaalla kuolleen eläimenraadon, se mielellään kierii raadon päällä niin kuin mielipuoli. 


Mutta pallien täytyy kiiltää.


Me saimme eilen nipun tuoreita raparperejä, joten leipomista on tiedossa! Tekisikö sitä ihan perustavallisen piirakan, vai pitäisikö varsin repäistä ja kokeilla jotakin aivan uutta reseptiä! Tätä minä kutsun reunalla elämiseksi!


6 kommenttia:

 1. :D Koirien elämä on juuri tuota. :D

  Ruusupeitto on kadehdittavan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me monesti koiria muistuetaankin, ettei saa ajaa itseään piippuun: pitää muistaa höllätä välillä. Elmolla ja Manullakin on niin paljon asioita vastuulla (meidän perheen turvallisuusasiat sisällä ja ulkona), että helposti on paineita liiaksi pienelle koiralle.

   Poista
 2. Ai kauhee, poikakoirien pallien tosiaan täytyy kiiltää! Meillä tuo kiillottaminen etenkin yöaikaan on tiukasti kiellettyä, ei sitä ääntä vaan kestä.
  Muuten kyllä niin totta; kadehdittavaa elämää. Patja mytyksi ja unille, mitäpä sitä muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiltäminen on todella, todella tärkeä juttu erityisesti Elmon mielestä. Mikähän siinä on?

   Koirilla on kyllä aivan mahtavan kadehdittava elämän asenne. En tiedä, mikä olisi ollut meidän koirien elämän suurin murhe. Varmaan se, jos jäävät päiväksi yksin. Mutta silloinkin luultavasti vain tyytyvät kohtaloon ja rupeavat nukkumaan.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!