lauantai 28. toukokuuta 2016

Nyt alkoi ompelu-urakka!Kun on pahin raivaus saatu alta pois, alkaakin olla vähän kiire tulevien kesäpippaloiden somistusten suhteen. Mitäänhän en vielä ole tehnyt, ja aikaa on viikko jäljellä. Turha lienee enää sanoa, että homma on ollut tiedossa puoli vuotta. Paine se on paras inspiraation lähde!


Raivatessa keräsin somistustarvikekasaan kaiken sellaisen, joka muutoin joutaisi lähteä, mutta jolla saattaisi olla jonkinlaista käyttöä somistusmateriaaleina. Tänään leväytin kangassäkit lattialle ja rupesin sommittelemaan värejä yhteen. Toiveena on iloinen ja rento mummolameininki ja se, että koristeita voi käyttää tulevinakin vuosina. Budjetti on suunnilleen nolla euroa. Ihan just minun juttu!


Siispä ompelukone esille ja surruuttelemaan!

Ensimmäisenä iltana saksin rumat surkeat retkipatjat pyllynalusiksi, joita nuoriso voi käyttää istuinalusina nurmikolla hengaillessa. Muutama on vielä kesken; kahdesta vihreästä patjasta riitti kahteentoista aluseen. Marimekon kangastilkut löytyivät aikoinaan kirpparilta eurolla parilla. Ne ovat kai jonkinlaista tehtaan leikkuujätettä, koska toinen puoli on leikattu kaarevaksi. Leikkasin toisenkin puolen samaan malliin, ja nyt on kasa istuinalusia valmiina.
 
Paperikoristeet olisivat tietysti edullisia, nopsia ja näyttäviä vaihtoehtoja, mutta ne eivät oikein sovi ulkotiloihin, jos sattuu satamaan, eivätkä kestä useiden vuosien käyttöä. Omista varastoista löytyi sen sijaan joutilaita vanerihahmoja, ja ainakin kankaisia viirejä voisi koittaa väsätä! Kirppareilta pitäisi bongata muutama räsymatto ja värikäs verho. Yksi isompi rakennelma odottelee materiaalejaan, ja vaneristakin pitäisi jotakin sahata. No niin, en ehdi ikinä!


Katsotaan nyt, mitä tässä vielä ehtii ja minkälainen sillisalaatti kokonaisuudesta muodostuu!


2 kommenttia:

 1. Hyvältä ainakin näyttää nuo aluset. Itsenikin pitäisi tehdä viirinauha kevätjuhliin. Onneksi minulla on vielä pari viikkoa aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!

   Mie alottelin sitä viirinauhaa, mutta kun punaiset kankaat loppu, en tiedä millä jatkaisi! Herkästi tilkkutöistä tulee synkännäköisiä, ja viirinauhan pitäisi olla iloinen asia.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!