tiistai 17. toukokuuta 2016

MukimaniaViimeinen iso karsimiskategoria käsillä, keittiö. Tästä ei ilmeisesti niin vain selvitäkään. Seulani on näköjään ollut kovin löyhä etukäteiskarsinnassa. 


Hyvät hyssykät, että näitä kuppeja jaksaakin riittää. Ei olisi ikinä pitänyt ostaa sitä ensimmäistä Muumi-mukia.


Lähtöpassit liian isoille lautasille, joita ei tässä asuessa ole muistaakseni koskaan käytetty. Hyvästit myös Kartioille, jotka kivempien lasien myötä muuttuivat aikoinaan kakkoslaseiksi. Heiheitä huiskutamme myös sekalaiselle mukikokoelmalle, jota ei tule ikävä.

Muutama laatikko vasta läpikäytynä, edessä vaikka mitä. Noinkohan tästä ikinä selviän?


Ärsytys ja lannistus ovat kyllä varma merkki siitä, että on kaffipaussin paikka! Seuraavan puolen tunnin ajan kieltäydyn tyystin ajattelemasta yhtään kippoa tai kuppia.


16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Meillä ei ole yhtään pupumukeja! Sieviähän ne on, mutta kauaskantoisesti näin aikoinaan potentiaalisen vaaranpaikan :)

   Poista
 2. Tein saman keittiöremonttia odotellessa alkuvuodesta. Esikoinen oli onnellinen saadessaan Hackmannin valurautapannuja ja Tupperin kippoja. Meillä on keraaminen liesitaso, jossa valiurautaa ei voi käytyää ja inhoan muovikippoja nykyään.
  Myös viinilaseja lähti Turkuun samoin kuin erilaisia kaitaliinoja ja tabletteja. Nyt on tilaa- IHANAA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on muovikippoja ainakin sellaisina tähteiden säilytysrasioina, eväsrasioina ja leipomiskulhoina. Säilytysrasioita ilman en kyllä pärjäisi mitenkään ja Tupperin eväsrasiat on oikeasti aika käteviä. Mutta vanhat ja rumat leivontakulhot haluaisin kyllä vaihtaa sellaisiksi hienoiksi teräksisiksi.

   Nyt raivatessa on tullut vastaan paljon sellaisia "nämä jätän mutta voisin ostaa uudet tilalle" -tavaroita. Pyyhkeissä etenkin on nuhjaantumaa, samoin nuo leivontakulhot on muuten vain ankeita. Ajattelin kuitenkin malttaa mieleni vielä, ettei tule turhaa ja tyhjänpäiten shoppailtua: onhan se ihana ajatus, että kaikki olisi kerralla jotenkin supermahtavassa kunnossa, mutta oikeasti ne pyyhkeet ja kulhot ehtii uusia myöhemminkin. Tämä on myös osa omaa nahankasvattamisprojektiani: vihaan yli kaiken tätä rompetta, enkä halua kotiin enää lisää tavaraa. Ostan ne korvaavat sitten vähän myöhemmin, ettei koko karsinta käänny sellaiseksi tavaran uusimisprojektiksi.

   Meillä oli aikaisemmin Iittalan kalliita ja Ikean halpoja viinilaseja. Tykkäsin tietysti Iittalan kalliista laseista enemmän ja karsastin Ikean halpoja laseja. En tajua miten, mutta jotenkin siinä on käynyt niin, että Iittalan lasit yksi toisensa jälkeen ovat putoilleen lattioille ja rasahdelleet rikki. Jäljelle jäivät Ikeat. Niin ja muutama eripari-Iittala, argh.

   Poista
  2. Tuosta tavaranuusimisprojektista: meillä on nyt pitkään ollut sellaisella ihan oikealla ostoslistalla kalliimpia ja isompia juttuja, jotka nyt luontevasti sulautuisivat tähän projektin päätteeksi. Sänky on huono miehen selälle ja sohva (joka ei ole koskaan ollut lempparini) taitaa myös saada lähtöpassit. Sängyssä nyt on tärkeintä mukavuus (no miehelle; minä haluan, että se on hyvännäköinen), mutta olkkarissa haluaisin kokea ensin tyhjän tilan ennen uutta sohvaa. Odotan tuota tyhjää tilaa todella malttamattomana.

   Poista
 3. Höh, mikä lasi muka Kartioita kivempi?!

  Mutta joo kaikki pariton ja sekalainen vaan keittiöstä pois! Meilläkin on liian isoja lautasia liikaa, mutta koska kaikki astiat mahtuvat siististi ja kivuttomasti kaappiin, ei niitä olla poistamassa. On ne joskus pitsan kanssa käytössä. Ja ovat kaikki samaa sarjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne semmoiset Ikean värikkäät lasit, joista tulee mieleen Marimekon Sukat makkaralla :) Ihastuin niihin kaverin kahvipöydässä, ja sitten ne tulivat meillekin. Kartiot on niin ankeat, niin vakavat. Alkaa surettaa, kun niitä katsoo. Tulee mieleen marraskuu.

   Jos se olisi minusta kiinni, kippaisin kaiken sekalaisen ja eriparisen heti pois! Aloittaisin ensimmäisenä olutlasikaapista! Mutta valitettavasti meillä asuu muitakin, ja aina joku eriparikippo on jonkun suosikki. Onneksi olutlasit sentään on ihan omana ryhmänään aivan toisaalla niin, ettei sinne suuntaan ole pakko katsoa.

   Mullakin on monessa asiassa tuo sama asenne: jos joku tavara järkevästi mahtuu sille varattuun paikkaan, ei tarvi turhaan karsia. Tänään kävin läpi ison komeron yläkaapin, jossa säilytetään lahjapapereita ja pakkausrompetta. Jätin sinne tulevia postituksia odottamaan tasan niin monta käytettyä pahvilootaa kuin sinne järkevästi mahtui. Jos tulee hälyttävä tarve päästä niistä eroon, se onnistuu myöhemminkin. Se kaappihan vie itsessään juuri niin paljon tilaa kuin se vie, oli se sitten tyhjä tai täysi. Ihan tyhjinään kumisevat kiinteät kaapit ovat minusta melkoinen kummastus.

   Mutta mukeja meillä kyllä oli liikaa, vaikka ne kuinka olisivat kaappeihin mahtuneet. Joku aika sitten ne laskin, ja niitä oli n. 60. Meitä on kolme.

   Poista
 4. Jos aiot laittaa nuo lautaset Facebook-kirpparille, niin saattaisin olla potentiaalinen ostajaehdokas hinnasta riippuen :D Mitä sarjaa nuo harmaat isot lautaset on? Kartiotkin hieman houkuttelis, vaikka meillä on kasapäin laseja..
  Nimim. kahden laatikon päässä himohamstraajista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Teemat? Kyllä ne varmaankin FB-kirpparilla parhaiten menee. Tori on minusta ollut kovin hiljainen kauppapaikka viime yrittämillä.

   Harmaat lautaset on Ikeaa, varmaan sitä sellaista sarjaa, jossa tulee kaikki astiat kerralla :) Nämä isot lautaset on meillä tässä asunnossa jääneet käyttämättä, kun eivät mahtuneet tiskikoneeseen.

   Kartioihinkin ehti jo tulla yksityisviestillä ennakoiva varaus :D Ehkä joku toinen on vielä enemmän himohamstraaja kuin sinä :)) Toivoa on!

   Yritän nyt saada iiiihan kaikki tavarat käytyä läpi ennen kuin rupean uudemman kerran näpyttelemään myynti-ilmoituksia (haluan saada kuvat niistä valtavista rompeläjistä). Tänään noiden muutamien keittiöjuttujen purkamisen jälkeen alkoi jo masentaa pelkkä ajatuskin niin paljon, että hyvä etten parvekkeelta kipannut kaikkea alas. Huh, se oli kyllä lähellä.

   Poista
 5. Jos yhtään lohduttaa, niin minulla pelkästään kahvikuppeja 65. Arvaat oikein, muumimukeja kaikki. Ja tähän ei tosiaan ole sisällytetty Satumetsä-mukeja ( teemukeina parempia kuin muumit ), satunnaisia eriparimukeja, kartiolaseja, viinilaseja ja herraties mitä kippoja ja kuppeja mukaan.

  ...Ja asun tosiaan yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 65 kahvikuppia? Ymmärrän, miksi kommentoit anonyyminä.

   Joku yhteiskunnallisesti merkittävä tempaus tai tutkielmahan sinun noihin mukeihin liittyen pitää tehä. Tiedätkö sen kokeen, jossa mies vei ihan kaikki tavaransa ulkopuoliseen varastoon ja sai hakea sieltä vain yhden tavaran päivässä. Ensimmäisellä kerralla juoksi varastoon alasti ja haki takin. Tässä se on: http://yle.fi/vintti/yle.fi/tv1/juttuarkisto/dokumentit/dokumenttiprojekti-tavarataivas.html

   Ehkä sulla voisi olla samantyyppinen kokeilu mukeilla? Kaikki mukit kerralla jonnekin jeerankairaan ja sieltä sitten yksi kippo kerrallaan takaisin.

   Ja järkeähän tässä on... todella paljon.

   Poista
  2. Ja minä en tosiaan edes juo kahvia! Ilmeisesti olen varautunut valtaisiin sukukekkereihin, jotka järjestän syystä... jota en itsekään vielä tiedä... :D

   Poista
 6. Meillä jäi kans isot Teemat käyttämättä ja myin ne hyvään hintaan jo kolme vuotta sitten. Ehkä pari kertaa kaivannu niitä mut ilman pärjättiin. Onneksi isännällä on vain pari tarpeellisinta olutlasia lempiolutlaaduilleen.
  -piitzi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo perusklassiset Iittalat ja Arabiat varmasti ihan hyvin menevät kaupaksi. Mulla on vielä keittiön raivaus kesken: onneksi ei tarvi vielä ajatella kirppisrumbaa :)

   Poista
 7. Hei,

  olisin valmis ostamaan tuon sydänmukin. Meillä on nuo just ne lemppareista lemppareimmat eli koko ajan käytössä, vaikka jonkun vuoden joulumukeja ovatkin. Yksi päsähti jokin aika sitten rikki ja sille olisi siis rakastava koti.

  Oulussa ollaan ja siten heleppo ois asioida, jos sulla ei karsea kiire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Laitatko mukista vaikka sähköpostia :) kirpparikeiju at hotmail piste kom on osoite.

   En ole vielä ruvennut näitä kaupittelemaankaan, mutta muutamista jutuista on tullut jo etukäteiskyselyjä :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!