perjantai 6. toukokuuta 2016

KatumusharjoituksiaOkei, myönnetään: raivausprojektin ensimmäinen vaihe olikin oletettua suuritöisempi. Monta päivää olen jo jauhanut, miten viimeisiä viedään ja loppu siellä jo häämöttää. Tänäänkin tuntuu taas siltä, mutta niin tuntuu varmaan huomennakin. Ja vielä päiviä sen jälkeen.


Ei kun oikeasti nyt on enää päällimmäisestä roinasta rippeet jäljillä! Varattujen tavaroiden hyllykön sisältö vaihtuu sitä mukaan, kun varattuja noudetaan ja uusia varauksia tehdään. Ylähyllylle sulloin Vähänkäytettyyn näpyttelemäni tavarat, jotka ovat pahvilaatikkoa, laatikon kiinnittämistä ja postiin kuskaamista vaille valmiita. 


Tavarasta eroon pääsemisessä on ihan hillitön vaiva, ja tuntuu, että suoritan valtavaa katumusharjoitusta. Osittain on ihan mukavaa, kun miettii päämäärää; osittain ankean ahdistavaa valtavan rojukasan keskellä. Päällimmäisenä piilee kuitenkin tunne siitä, että ansaitsen tämän. Näin se kuuluu tehdä. Tavara kerrallaan, hirveän tuskan kautta. Opinpahan.

Mutta voi että kuinka mahtava onkaan tunne, kun saa isolla vaivalla läpikäydyn, kuvatun, nettiin näpytellyn ja teipillä kooditetun romppeen vihdoin viimein nostettua laatikkoon! Laatikot tarvitsee viedä enää postiin, ja sitten tavarat ovat ikuisesti historiaa!
Kotimme tämänhetkinen sisustusteema on kasa; eri kategorioihin kuuluvat romppeet on lajiteltu erillisiksi kasoiksi minne ikinä mahtuvat. Mustan kaapin päällä on kesän juhlien somistusta varten säästämäni rompe (kaksi jätesäkillistä - minun silmissäni niitä ei enää ole). Valkoisen senkin päällä ovat Konttiin menevät kassit, kassillinen johtohässäkkää kaatopaikalle (sinne lajiteltuihin romuihin) sekä pino kenellekään kelpaamattomia lehtiä paperinkeräykseen.

Tyhjien korien ja laatikoiden pino vieressä kasvaa sitä mukaa, kun saan rompetta käytyä läpi. Olen kyllä periaatteessa aina ollutkin sitä mieltä, että jos tavaralle ei tunnu olevan tarpeeksi tilaa, vika on tavaran määrässä eikä säilytystilojen puutteessa. Nyt kun näkee tyhjentyneiden korien pinon, joka kielii siitä, miten epätoivoisesti tavaramäärää on yritetty saada järjestykseen, meinaa vähän ihmetyttää. Noille kaatopaikalle joutaville johdoillekin oli varattu yksi laatikko ja yksi iso pyykkikori! Laatikkoon oli valikoitu "paremmat" ja tarpeellisemmat johdot: harmi vain, etten muistanut, että meillä tuollaista lootaa on olemassakaan. Ja jos olisin muistanut, en olisi tiennyt, missä se sijaitsee, eli yhtä kuin laatikkoa ei olisi koskaan ollut olemassakaan.


Pian tämä tästä iloksi muuttuu! Yhden yhtä mieluista tavaraa ei ole muuten tullut vastaan; vuosien aikana en ole kaivannut yhtään niistä tavaroista, jotka nyt on käyty läpi. Päätin myös vihdoin luopua parista lukioaikaisesta (siirrymme ajassa 12 vuotta taaksepäin) takista, joiden uudelleenmuotiintulemista olin niin uskollisesti odottanut. Enkä edes vitsaile. Vaikka hauskaahan se on yrittää keksiä selitystä kaikille niille typerille asioille, joita vailla järjen hiventä kuskaa mukanaan vuodesta toiseen!

4 kommenttia:

 1. Onpahan massiivinen urakka siellä menossa. Sulla on kuitenkin hienot järjestelyt siellä. Toivottavasti moni tavara/asia saa pian uuden kodin.
  Aurinkoista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella massiivinen!

   Kaupittelin tavaraa ensin Facebookin kirpparilla, ja ihan hyvin meni kaupaksi! Loput näpyttelin Vähänkäytettyyn, mutten vielä lähetä paketteja, kun odotan, että on kaikki raivattu läpi :)

   Poista
 2. Tavaroista on kyllä uskomattoman vaikea päästä eroon, nimimerkki roudaan tavaroita kirppikselle. Mihin viet/kierrätät vanhat kirjat? Minusta se on kaikista hankalinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On to-del-la-kin! Ja nimenomaan niin, että näkee joka ikisen tavaran kanssa kierrättämisen vaivan. Helpommalla tietysti pääsisi, jos vain veisi kaiken lahjoituskirpparille. Mutta on tässäkin tietty viehätyksensä, ja kerään tietysti taas kirppisrahastoa johonkin kivaan kohteeseen :)

   Kirjat on tosi, tosi vaikeita kierrättää. Moni muukin on sanonut, etteivät kirjat todellakaan liiku. Askartelukirjoja (käsityö, piirtäminen, tuunailu, 4 e / kpl) meni yhdelle ihmiselle iso pinkka, muita kirjoja ihan vain muutamia (tavalliset pokkarit 50 snt / kpl, yksi tietty kovakantinen kokoelmaklassikko 4 e).

   Vähänkäytettyyn tuli jokunen aika sitten uusia kategorioita, ja sinne voi laittaa nykyään myös kirjoja. Ajattelin kokeilla, josko siellä menisivät kaupaksi! Itsehän niitä ei kannata yksittäin lähetellä (postarit postin kautta 8.10 e tai Ärränä 5.50 e), mutta ehkä tuommoisessa paikassa joku vaikka ostaisi kirjan muiden ostosten ohessa.

   Toinen vaihtoehto olisi kiikuttaa lahjoituskirpparille. Kirjastoilla on monesti sellainen Saa ottaa -hylly, mutta sinne saa varmasti viedä vain muutaman kirjan kerrallaan (eikä varmasti mitä tahansa, esim. vanhoja tietokirjoja tai Valittujen palojen kokoelmia).

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!