perjantai 27. toukokuuta 2016

Karsittu on!Nyt on karsimiset karsittu! Projekti ei tietenkään vielä ole valmis: nyt täytyy hankkiutua eroon joka ikisestä ylimääräisestä tavarasta.

 
Ja sitä ylimääräistä tavaraa sitten riittää! Muutamat ovat kyselleet, paljonko tavaraa on lähtenyt kappaleina tai kuutioina. Ihan mahdotonta sanoa, mutta paljon on lähtenyt ja paljon vielä lähtee.
Päällimmäisestä karsinnasta ylijääneet tavarat on pakattu pahvilaatikoihin. Ne matkaavat Vähänkäytettyyn myytäviksi. Toinen erä on vielä tulossa näistä nyt käsillä olevista kirppisromppeista, mutta sen vuoro on sitten myöhemmin.

Silkkaa roskaa kertyi melkolailla. Yksi jätesäkillinen ehdittiin jo viedä ennen kuvan ottamista. Pahvit pahveihin, paperit papereihin ja sitä rataa. Pari Ikea-säkillistä on sellaista, jonka kierrättäminen oikeasti vaatii vaivannäköä (johtoja, vanhoja maalipurkkeja). Varmaan oikeat kierrätyskohteet löytyvät kaupungin jätehuollon sivuilta, mutta miten se sivun hakeminen voikaan juuri nyt tuntua niin ylivoimaiselta ajatukselta?
 
Sitten myyntihommiin! Kuvat, kollaasit, arvokkaampien juttujen kuvien käsittely, myyntitekstit, mittailu, vastailu, viestittely ja noutoaikojen sopiminen. Ohareiden sietäminen, alustavien varausten hyväksyminen, jonossa seuraavien huhuilu. Huh! Kyllä on vaivaa! Mutta päämäärä on kirkkaana mielessä: pian meiltä ei lyödy yhtään ylimääräistä rompetta!

 
Huomasittehan, että huomenna vietetään valtakunnallista kirppistapahtumaa, Siivouspäivää! Vielä ehtisi valmistautua, jos meinaa lähteä myymään!


4 kommenttia:

 1. Onnea hienosta suorituksesta!! Seuraavaksi kirjoitat kokemuksistasi kirjan ja meillä on kotimainen konmari! :D

  Johdot elektroniikkaromuihin. Kännykkälaturit ja vastaavat voi saada jopa myytyä/voi lahjoittaa myyntikirppareille. Vaikka jossain paskoissakirpparilöydöissä on joskus naureskeltu kännykkälatureille mutta paljon mieluummin itse ostaisin esim. töihin tai muuhun kiinteään tarvitsemispaikkaan aidon valmistajan laturin kirpparilta kuin uuden tarvikelaturin tai kiinakopion. Samaten ne "valikoidut johdot" voivat oikeasti olla niin hyviä, että menevät kirpparilla. Vähintään Torin lahjoituspuolella, siellä menee ihan kaikki ainakin täällä etelässä. Vaikka olisi rikkikin. Pitää tietenkin sanoa, että matto on kulmasta rikki/valaisimen kupu on halki jo ilmoitusvaiheessa. Silti menee ihan mikä vaan!

  Maalipurkit ovat ongelmajätettä, jos maali on nestemäistä ja sitä on jäljellä. Kuivuneet ja tyhjät maalipurkit voi heittää roskiin.

  PS. Romppeeton tila ei pysy, rompetta tuppaa aina vaan kertymään. Kohta on taas lapsen koulukirjat, syksyllä taas monisteet, kuitenkin ostat kirpparilta ja kaupasta jotain, joku menee rikki tai jää tarpeettomaksi, laitteen mukana tulee johtoja jne... Ei siis mitenkään masennukseksi vaan ihan vaan vihjeeksi että elämän pitää muuttua! Nyt on laihdutettu, mutta paino pitää saada pidettyä --> vanhoihin tapoihin ei voi palata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan! Sen nimeksi tulee KonPari ("pari" on lyhenne kirpparista). Alan tekemään viikkausvideoita Youtubeen ja herätän toiminnallani ahdistusta ja riittämättömyydentunnetta kanssaihmisissä :))

   Mie kerran yritin lahjoittaa noita ullakolle jumittuneita johtoja, mutta ei niitä kukaan huolinu. Pitäiskö koittaa uusiksi? Onhan se tietenki niin, että joku johto helposti maksaa vaikka kympin kaupassa, mutta vaikea on sitten jälkikäteen yrittää saada kysyntä ja tarjonta kohtaamaan, kun niitä johtoja on kassillinen.

   Mietin, että sutisin nuo maalinloput johonkin vanerinpalaan, niin välttyisin viemästä purkkeja kierrätykseen :P Pitääkö siitä vielä erikseen maksaakin? Mistähän löytyisi joutilasta maalattavaa pintaa?

   Se on kyllä ihan totta, että kotona on koko ajan sellaista lähtevää tavaraa, jonka "oikea" paikka ei ole kotona. Kierrätysroskat (pahvi, paristot, paperit, palautuspullot) vie paljon tilaa, eikä niille ole normaalisti järjestetty mitään supermainiota järjestelmää. Kirppikselle menevää tavaraakin kertyy koko ajan. Jos ei ikinä koskaan mitään hutiostoksia tekisi eikä mihinkään tavaraan kyllästyisi, niin vähintään lapsen vaatteet jää pieniksi. Tai sukset tai luistimet tai tai tai. Ajattelin raivata ullakolle sellaisen tyhjän kirppislootan paikan, jonne saa käydä aina nakkaamassa kirppistavaraa. Tällä hetkellä siellä on täpötäysi laatikollinen talviaiheista kirppistavaraa: ajattelin, ettei niitä kannata nyt edes viedä lahjoituskirpparille (=menisivät roskiin), joten parempi säilyttää siksi kunnes niillä on taas kysyntää.

   Kakkoserän kaupittelu näyttää netissä hiljenneen, ja tässä voisikin alkaa tehdä viimeistä erää Vähänkäytettyyn lähetettäväksi. Sitten näkee, miltä olohuone näyttää tyhjänä! Vaihdetaan vähän huonekalujen järjestystä, ja sitten myös näkee, mitkä kalusteet jää joutilaiksi. Haluaisin oikein vähän tavaraa, että siivous on helppoa, mutta ei kuitenkaan sellaista tyhjää ja kolkkoa ilmettä. Kuviollinen tapetti olisi hyvä, mutta en tiedä, raaskiiko!

   Poista
 2. Sä olet ollut ihan uskomattoman reipas. Toivottavasti saat paljon myytyä tavaraa pois!

  VastaaPoista
 3. Niin tuttua tuo homma, itsellä pian muutto, joten tavaraa on myyty kirpparilla ja vaatehuonetta raivattu, mutta meidän harmi on ulkovarasto, jossa mm, työkaluja, ja ovesta ei sinne varastoon pääse sisälle, koska se on täynnä roinaa..välillä usko alkaa hiipua, välillä ahdistaa jo pelkkä ajatus, toisinaan sitä ajattelee et ehtiikös sitä nyt tehdä kaikki ennen muuttoa ja mulla kuukausi aikaa, ja pitäisi vielä ennen muuttoa maalata uuden kodin seinät..Tavaroiden poisto on myös palkitsevaa, tuntuu kuin itseltäkin lähtisi kehosta muutama kilo kun saa roinaa pois..Kysyn täällä et onko/löytyisikö sinulta vaaleansinisiä ruusuverhoja tai valkoisia sinisillä ruusuilla olevaa verhoa, valkoista/sinistä raidallista ja ruutua jotakin noista, tai muuta aiheeseen sopivaa tekstiilejä?? helpottavalta tuntuu tuo etten ole ainoa, jonka on karsittava tavaraa pois..Mukavia ns raivaus hetkiä sinulle :)

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!