sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Karsintasiivous 4/8: KosmetiikkaKerrankin oli karsintasiivouksessa nopea rasti! Puolivälissä mennään (joskin enemmän on takana kuin edessä), ja neljännessä osiossa otin syyniin kosmetiikan. Kosmetiikan alle ämppäsin kaiken purnukka-aiheisen: meikit, hiustenhoidon, lääkekaapin ja sen, mitä kylppärin peilikaapista ja suihkun puolelta löytyy.


Jokunen vuosi sitten kosmetiikka-osio olisi näyttänyt melkolailla toisenlaiselta, mutta olen jo aikoja sitten ottanut asiakseni karttaa turhia purnukkaostoksia. Kaupassa joku houkutteleva ja hyväntuoksuinen luksushemmotteluputeli vaikuttaa aina tosi hyvältä idealta, mutta kotona se jääkin nurkkiin vaivoiksi pyörimään. Muutaman kerran kun tätä kaavaa toistaa ja sitten täpötäysien kaappien kanssa tuskastelee, alkaa jo kaupassa muistua mieleen, miltä puolityhjä purnukka tuntuu, kun niitä on kymmenen rivissä ja kaikista rippeet jäljellä.


Tavoitteena on, että käytössä on yksi shampoo, yksi saippua, yksi puuteri ja sitä rataa. Varsinkin monet hemmottelutuotteet jäävät turhanpantiksi kaappeihin pyörimään, eikä niistä ole muuta kuin haittaa.  Parhaiten pärjää, kun kaapista löytyy tasan sitä, mitä oikeasti käyttää.


Lääkekaapin karsinnassa ei hurjia tapahtunut: kippasin kaiken yhteen koriin, kuurasin tyhjän kaapin ja laitoin takaisin ne tuotteet, joilla oli vielä päiväystä jäljellä. Päiväysvanhoja lääkkeitä löytyi kourallinen. Ne täytyy toimittaa apteekkiin.


Tästä lähdettiin! Ei paha.
 Ja nämä pois. Tuo eltaantunut aurinkorasva on niin vanha, että mikä tahansa museo tai teatteri olisi ihan mielissään lahjoituksesta. Jättimäisellä hiuslakkapullolla sama: se viettää pian kymmenvuotissyntymäpäiviään, ja vaikka kuinka olen koettanut sitä holtittomasti suihkutella ympäriinsä, se ei vain ole ottanut loppuakseen. Viime aikoina törppö on truutannut ulos sellaista tavaraa, että parempi olisi  olla kokonaan ilman hiuslakkaa. (On minulla toinenkin lakka, parempi.)

Meikit, useimmat purnukat ja muut tykötarpeet löytyvät kylpyhuoneen oven vieressä olevasta jättikomerosta. Näin purkit ovat hyvin käytettävissä, mutta suojassa kylppärin lämmöltä ja valolta. 


Muoviset, läpinäkyvät säilytysrasiat ovat ihan parhaita tähän käyttöön. Meikkien ja topspuikkojen rasiat ovat Ikeasta, isommat lootat Tiimarin loppuunmyynnistä ostettuja myyntirasioita.
 Koirashampoon suhteen vähän huijasin: jätin lokeron taakse surkean rupushampoon, koska se on kuitenkin ihan käypää tavaraa. Ollaan tykästytty näihin Pet headin syötäväntuoksuisiin pesuaineisiin. Sen kerran kun koiraa pesee, tekee mieli tehdä se mukavalla tuotteella eikä koskaan sillä huonommalla aineella. Säästeliäisyyssyistä huonompi aine sai nyt hiukan jatkoaikaa ja toivon, että kohdalle tulee se hetki, jolloin juuri sitä ainetta tekee mieli käyttää niin, että purkki saadaan hyvällä omallatunnolla kulumaan loppuun. En kyllä oikeasti usko siihen, mutta juuri nyt en ole valmis kohtaamaan todellisuutta.

 


Tämä on taas sellainen järjestys, jota tulee käytyä kurkkimassa ihan vain huvin vuoksi. Onpa ne nyt siivosti rivissä ja järjestyksessä!


Ylemmät hyllyt odottelevat vielä liinavaatteiden läpikäymistä. Niillekin näyttää jääneen ihan ruhtinaallisesti tilaa! Aivan ennenkuulumatonta!


4 kommenttia:

 1. Sä oot niin reipas. Mun kamalin löytö yhden muuton yhteydessä oli kaapista löytynyt kaupan torttupohja. Se oli vanhentunut 3 vuotta aikaisemmin, mutta hälyttävää tässä oli, että siinä ei edelleenkään näkynyt hometta :) Kymmenen vuotta vanha hiuskiinne on kyllä jo aika saavutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo onkin jänniä! Tuommoisia kuivakakkukokeiluja aina joskus netistä löytää: jätetään joku torttu tai jäätelö (!) pöydälle muhimaan, ja siinä se vain muotoaan muuttamatta säilyy ihan hirveitä aikoja. Ajatella, että joku syötäväksi kelpaava voi muhia vuositolkulla niin, että se varmaan vieläkin olisi ihan kelvollista syötävää.

   Poista
 2. Löysin äidiltäni 21 vuotta sitten vanhaksi menneen basibact-voiteen (silloin basimysin tms). Kaiken huipuksi se edelleen toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo! Silläkin on viime vuonna ollut synttärit! Tuossa olisi jo kaverikemujen paikka! :)

   Minä yritän törsötä vanhat, epämieluisat rasvat vaikka jalkoihin, mutta joskus on pakko heittää pois sellaiset, joissa on hajustetta, ja jotka tuoksuvat kauheilta. Yleensä ne on joulutuoksuja, ihan hirveän voimakkaita. Tai tuo aurinkorasva, joka lemusi niin kauhealta, ettei sitä pahimmissa pihiyksissäänkään pystynyt enää käyttämään.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!