torstai 12. toukokuuta 2016

Karsintasiivous 3/8: Paperi- ja toimistotavaraOi tuska mikä raivaussessio takana! Kolmannessa vaiheessa kävin läpi kaikki kodin kirjat, lehdet, paperit ja toimistotarvikkeet. Reseptikirjat ja seinähyllylle tulevat sarjakuvat odottavat vielä keittiön kuurausoperaatiota paikalle päästäkseen, mutta nyt on kolmas kategoria kuitenkin hoidettu alta pois!


Lapsen kirjahyllystä ja sarjakuvista poistin vielä vajaa metrin korkuisen pinon sellaisia kirjoja ja lehtiä, jotka lasta eivät vähääkään kiinnosta. Kaapissa on taas mukavan väljää, ja jäljellä ovat kaikki hyvät kirjat. Mikko Mallikkaat, Viirut ja Pesoset ja muutamat muut lapsekkaiksi käyneet kirjat eivät ole enää pojan makuun, mutta vanhat lempparit saavat silti kulkea mukana jatkossakin.

Kirjat nostin tällä erää mintunväriseen kaappiin, vaikka voi olla, että se saa jonain päivänä palata taas ompeluhyllykäyttöön. Olin niin innoissani, kun huomasin, että kaikki kirjat ja lehdet sopivat kaappiin! Vielä enemmän innoissani olin, kun muistin, että makuuhuoneessa on pieni kirjavitriini, joka on vielä kokonaan tyhjillään!

Kynälootista poistin kuivuneet tussit, toimimattomat kynät ja eriparivahavärikynät. Mikä onni ja riemu meillä onkaan luvassa, kun joka kerta kuulakärkikynää tarviessa voi olla varma, että kynä toimii! Mikähän idea onkaan aina laittaa kuivunut kuulakärkikynä takaisin paikalleen sen jälkeen, kun sen on ensin kuivuneeksi todennut.

Vanerilaatikon alle laitettiin aikanaan rullat, ja laatikko on sen jälkeen toiminut Aku Ankkojen lootana. Tämä on kyllä aika näppärä systeemi!

Alla on tilanne, josta lähdettiin. Valkoiset ämpärit ovat toimistotarviketavaroita varten, ja ne keikkuvat makuuhuoneessa miehen työpöydän yllä. Näihin oli kertynyt vaikka ja mitä rompetta ja sälää.

Paperikategoria oli karsea käydä läpi, mutta voin nyt lohduttautua sillä, että tympeä työ on ohi! Pidin kyllä työkalujenkin läpikäymistä tympeänä ja suuritöisenä asiana, mutta täytyy sanoa, että sitä oli kyllä tämäkin vaihe!


Viisi kategoriaa on vielä jäljellä, ja luulen, että seuraavaksi osa-alueeksi valitsen jotakin simppeliä ja mukavaa, että into pysyy edes jokseenkin yllä! Sillä välin minä katselen jo netistä uusia sohvia ja haaveilen hienosta tapetista.


8 kommenttia:

 1. Mukavia nää karsinta postaukset. Saa intoa aloittaa itse samanlainen projekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohops, kommentti tuli kahtena! Vastaan vain yhdesti :)

   Onpa oikeasti tosi kiva kuulla! Karsiminen on hirveän isotöinen projekti, ja kun pois lähtevät tavarat pyörii nurkissa, on mahdottoman kaoottista. Onneksi huomaa, että tavara sentään alkaa jo vähentyä. Minusta on ollut kiva ottaa kuvia projektin varrelta, kun sitä mukaa sitten näkee, mitä kotona on tapahtunut. Ja supersiistit kaappikuvat on ihan parasta katseltavaa :))

   Mulla on tapana kuurata kaapit sitä mukaa kun laittelen tavaroita takaisin, mikä tarkottaa, että tyhjentelen kaapeissa jo olevia, ei vielä karsittuja tavaroita laatikoihin odottamaan vuoroaan. Mutta mietin koko ajan, että ennen pitkää tämäkin vaihe on ohi, ja sitten saa nauttia rauhasta ja seesteisyydestä! Pääsee sisustamaan! Maalaamaan seiniä! Laittamaan parveketta! Suunnittelin, että olisin nikkaroinut meidän miniparvekkeelle paremmin sopivat kalusteetkin. Mutta sen vuoro ei ole vielä; ensin täytyy pakertaa karsinta loppuun.

   Juuri nyt kaipaan niitä maljakoita, jotka ihan ensimmäisenä pakkasin laatikoihin. Monet kerrat on tehnyt mieli ostaa leikkokukkia, mutta en vielä viitsi, kerran ei ole maljakoita käyty läpi. Sekin riemu odottaa siis edessä!

   Poista
 2. Mukavia nää karsinta postaukset. Saa intoa aloittaa itse samanlainen projekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! Tsemppiä karsintaan! Rasittavaa pitkän päälle, mutta kaipa sekin homma ennen pitkää tulee päätökseen!

   Poista
 3. Mä tykkään kans näistä karsintapostauksista :) Toimii semmosena tsempparina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Minä odotan postausta 8/8 :) :) Sitten pääsee mukavien juttujen pariin!

   Poista
 4. Kiitos,kiitos:) sain inspiraation postauksestasi.Siivosin meidänkin askartelu, peli ja kirjakaapit. Kyllä olo kevenee kun turha tavara joutaa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :)

   Se on kyllä totta, että olo kevenee, kun pääsee turhasta romppeesta eroon! Eikö se ole vähän kummallista?

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!