tiistai 31. toukokuuta 2016

Jäljellä lempitavaratRaivauksen jälkiselvittelystä riittää työtä hamaan tulevaisuuteen. Tänään saatiin raahattua läpikäydyt varastotavarat takaisin varastoon, ja koti avartui ihan uudella tavalla. Varasto sen sijaan on taas aivan toivoton. Sille ei ole tehtävissä yhtään mitään. Olisipa meidänkin varasto suoraan Ikean katalogista.


Viimeisiä kirppisromppeita on vielä jäljellä kourallinen. Aika paljon näpyteltävää riittää Vähänkäytettyyn, ja lahjoitusromppeet on vielä viemättä kirpparille. Sen jälkeen päästään sisustuspuuhiin! Oikein odotan, että pääsen nostamaan harvaksi käyneet tavarat esille. Karsinnan myötä jäljelle jäi pelkkiä lemppareita niin kuin nyt nämä täkit tässä.

Koin muuten aivan mahdottoman ahaa-elämyksen peittoja karsiessa: näitä vanhoja täkkejähän voi toden totta käyttää vieraspeittoina! Yksi yläkomerollinen varsinaisia vieraspeittoja lähti oivalluksen myötä uuteen kotiin.

Jostain syystä sellaista en-tiedä-mitä-tälle-tekee -tavaraa on taas kirpparimyynnin edesssä ilmestynyt, vaikka niin innoissani sälää karsiessa itseäni onnittelin sälän vähyydestä. Mutta mitä tehdä retromekolle, jonka vetoketju on rikki? Mihin menee jouluvalosarjan avaamattomat lisävalosarjat (kun sitä jouluvaloa ei enää ole jäljellä)? Juuri tuommoinen vihonviimeinen rompe on yhtäkkiä paukahtanut joka puolelle ilkkumaan. Kärsivällisyys romun suhteen alkaa olla lopuillaan, joten luulen päätyväni radikaalin ratkaisun puoleen.


Iltapuhteina voisi vielä paketoida parit maailmalle lähtevät postipaketit. Ja huomenna taas askartelujen pariin!


6 kommenttia:

 1. Onpa herkulliset täkit. Varsinkin tuo keltainen. Mullekin on muutamia kertynyt ja yhden olen itse päällystänyt uudelleen, kun alkoi ihan lahota käsiin. Sohvalla on niin kiva köllötellä filtin alla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo keltainen (tai oikesti oranssi) on minun mummon vanha täkki. Punainen on miehen kotoa, värikäs kirpparilta. Minusta ne sopii hirvittävän hyvin yhteen! Pari kirppistäkkiä myin juuri kirpparilla, ja jätin jäljelle vain nämä lempparit :)

   Vanhat täkit on kyllä parhaita juuri sohvalla loikoiluun!

   Poista
 2. Sulla on kiva blogi :). Olen jo juttuja taustalta bloglovinin kautta seuraillut.

  Mä korjauttaisin retromekon tai koittaisin sen lahjottaa jollekin korajusintoselle. Valosarjan näpyttelisin annetaan ilmotuksella tori.fi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! Onpa kiva, kun tulit jättämään kommentin :)

   En viitsi ruveta korjaamaan mekkoja, kun siitä on hirveä vaiva, ja pitkä vetoketjukin maksaa sen verran, että hyvä jos saa omiaan myynnissä takaisin (korjauttamisesta puhumattakaan). Toinen noista kirppismekoista oli nettiostos: se olikin liian pieni, ja laitoin sen heti perinteiselle kirpparilla. Siellä sitä sovitti joku, jolle mekko myös oli mitä ilmeisimmin liian pieni, kun vetoketju oli mennyt sovituksessa aivan päreiksi.

   Yritin tarjota mekkoja ilmaiseksi parissa paikassa netissä, mutta ei niitä kukaan huolinut. Täytyy yrittää uudemman kerran! Mihinkään lahjoituskirpparille niitä ei voi tietenkään viedä, koska se olisi varma roskistuomio.

   Poista
 3. Oletpas ollut taas ahkerana. :) Tiedätkö, minä sain tämän sinun blogin myötä ihan uutta virtaa kaappien siivoamiseen ja lajitteluun. Vaikka olen lajitellut, myynyt, lahjoittanut ja polttanut aiemminkin tavaraa, niin nyt jotenkin homma on järjestelmällisempää. Nyt vauvaa odotellessa olen saanut paljon enemmän 1kk tehtyä kuin moneen vuoteen tai ainakin viime vuoteen.

  Viimeisimpänä järjestelin "lääkelaatikot" ja ompelutarvikkeet sekä toimistolaatikot. Ja ah, sitä ihanaa selkeyttä. Ihan surutta heitin polttoon sellaiset pikkiriikkiset lankarullat, jotka olen 3 vuotta sitten haalinut edesmenneen anopin asunnolta, ajatuksella että muka tarvitsen... monestiko tarvitsin? En yhtään kertaa, koska löysin ne nyt vasta ja sitä paitsi niistä kaikista oli jonkun verran otettu. Jäljelle jäi vielä monta kymmentä isompaa rullaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! :) Järjestelmällinen tavaroiden läpikäyminen on oikeasti aika mukavaa. Sitten siitä tavarasta eroon pääsemisessä onkin ihan toisenlainen, ei niin mukava vaiva.

   Aika paljon meiltäkin löytyi tuollaista "tätä saattaa vielä tarvita" -tavaraa. Laitoin surutta pois sellaiset, joita ei oikeasti ollut vuosikausiin tarvittu.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!