keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Ullakon löytöjäVoi pyhä Sylyvi, mikä tavaramäärä! Kipaisin tänään puolen tunnin visiitin pahamaineiselle ullakolle. Siis sinne, jota vuosi toisensa jälkeen koitan raivata, mutta joka kerta yhtä huonolla menestyksellä. Meidän ullakkohan ei tosiaan ole mikään tavanomainen häkkikoppero: se on valtava, kokonaisen huoneen kokoinen lukaali. Ja kehtaanko mainita, että olemme ottaneet käyttöön myös viereisen, tyhjän kopperon: siellä säilytetään lähtevää tavaraa kuten kirppisrompetta ja palautuspulloja. Niin ja auton renkaita, koska ne eivät mahdu omaan varastoon. Niin ja edellisen auton renkaita, koska emme ole saaneet aikaiseksi hankkiutua niistä eroon. Lajittelin rojua ylimalkaisesti, lannistuin, ahdistuin, napsin kuvia kaverille. "Järkyttävä määrä tavaraa. Tulisin hulluksi", kaveri vastasi.


Hulluksi tuleminen tämän kaaoksen edessä on kyllä lähellä. Lannistavan sekasorron keskellä täytyy keskittyä pieniin asioihin. Käydä välistä kurkkimassa sitä vitriinikaappia, joka karsinnan jälkeen on niin siisti ja hieno. Päättää, että aloittaa jostakin ja jättää kaiken muun huomiotta.

Aivan pikapika-karsinnan tulos ullakolta on tässä. Pikakarsinta tarkoittaa, että nakkelin käytävälle irtonaisen romppeen enkä edes kurkannut laatikkopinojen sisälle. Kun tämän harvinaisen tyhjänpäiväisen romppeen raahasi sisälle, alkoi jo vähän tuntua siltä, että kukkuu.


Hei  meillä on muuten kolme grilliä - minun, miehen ja yhdessä hankittu. Lisäksi löysin viisi pussia grillihiiliä; niitä kun aina tarvii, ja niitä kun ei koskaan löydä. Tosi kätevää, kun on paljon säilytystilaa! Sinne saa helposti hukkumaan vaikka kymmenen grilliä!

Siinä se roju nyt on. Uijuijuijui. Pakko laittaa silmät kiinni, hengittää syvään ja mennä taas kurkkaamaan sitä juuri siistittyä vitriinikaappia.

Kaappien (ja etenkin sen peevelin ullakon) läpikäyminen on vielä aivan kesken, mutta joku tolkku tähän hommaan täytyy saada. Keräsin yhteen kasaan kaikki kirpparille menevät tekstiilit: matot, peitot, verhot, kankaat ja vaatteet. Tyhjensin eteisen rekin ulkovaatteista ja aloin latoa kirppisvaatteita tangolle.

Tästä se nyt alkaa! Tekstiilit melkein hanskassa! Voi olla, että muutama päivä tässä vierähtää. Ei muuta kuin katse tulevassa ja mielikuvissani tämäkin röykkiö on jo kadonnut! Onkohan sitten vähän mahtavaa, kun ylimääräisen tavaran painolasti on poissa.


4 kommenttia:

 1. Meillä pitäis muuten "uusia" grilli. Kaasusellainen. Entinen maatui....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, grillit on just sellaisia! Menevät maatumaan ennenaikojaan :/

   Mie sain yhden meidän kolmesta (:D) grillistä myytyä, toista ei huoli kukaan. Se käytössä oleva on Weberin hiiligrilli, minusta oikein hyvä.

   Poista
 2. Hei

  AUTON RENKAITA EI SAA SÄILYTTÄÄ VINTILLÄ! NE OVAT PALOTURVALLISUURISKI JA SEN VUOKSI KIELLETTY.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Tämä olikin mulle ihan uutta tietoa! Meidän taloyhtiössä renkaiden säilyttämistä ei ole mitenkään erikseen kielletty ullakolla. Luin vähän aiheesta; tuon tiesinkin, ettei käytävillä saa säilyttää mitään ylimääräistä tavaraa tulipalon vuoksi (alkavat savuta, estää näkyvyyden), mutta en tiennyt, että se koskee varastoakin! Tosin aiheesta näytti olevan mielipidettä puolesta ja vastaan.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!