tiistai 12. huhtikuuta 2016

Viisi vinkkiä kirpparimyyjälle!Nyt ruvetaan raivaamaan! Suursiivouksessa on jotakin aivan erityisen puhdistavaa: uuden vuodenajan kynnyksellä on mukava saada koti kuntoon ja siirtyä puhtaalta pöydältä kohti uutta.


Viime kesän korvilla tein meillä kotona vaaaaltavan raivausurakan, joka kylläkin nyt muuton kynnyksellä on taas kerran edessä!


Jos Sinä meinaat suunnata kevätkirppikselle myyjän ominaisuudessa, kannattaa motivoida itseään lopputulos mielessä: kun pääsee vähän rankkaamaan, saa mukavasti väljyyttä kaappeihin. Plussa numero yksi!

Plussa numero kaksi: Kirppisrahat kannattaa laittaa erilliseen purnukkaan, jonka tuotto sijoitetaan johonkin oikein mukavaan. Omat viime kesän kirppisroponi humputin makuuhuoneen kahteen Artekin valaisimeen ja uuteen saumuriin. Eikä suinkaan niin, että myynnissä olisi ollut mitään erityisen arvokasta: kallein yksittäinen myyntiartikkeli oli 100 euron huonekalu, halvin 50 sentin hyppynaru, suurin osa sieltä 1 ja 5 euron väliltä. Niin sitä vain pienistä puroista syntyy suuria virtoja!


Nyt näitä valaisimia katsoessa voin vain ajatella, että kaikki se edesmennyt tavaramäärä on vaihtunut tähän kauniiseen, ihanaan asiaan.

Myynti-innostusta nostattaakseni kokosin kirppismyyjälle viisi vinkeää vinkkiä! Samaa mieltä? Eri mieltä? Kerro se!1. Myy oikeaan aikaan


Sopiva hinta on tietysti kirppismyynnin tärkein valtti. Mikä tahansa menee kaupaksi, kun halvalla lähtee! Toisaalta maailma tulvii tavaraa, eivätkä ihmiset viitsi hamstrata pääsiäiskoristeita seuraavaan vuoteen viikko edellisen pääsiäisen jälkeen: tavaraa etsitään silloin, kun sitä tarvitaan. Ja juuri silloin kannattaa myydä!

Oikeassa ajoituksessa kannattaa painaa mieleen kaksi asiaa:

A) Huomioi sesongit: joulukoristeet eivät käy kaupaksi juhannuksena, ja hiihtovälineitä haetaan hiihtokauden alkaessa. Siispä talvikampe myyntiin talvella, kesäjutut kesällä!


B) Huomioi tukipäivät: lapsilisä kilahtaa tilille kuun lopussa ja opintotuki-ihmiset juhlivat kuun alussa. Vaikuttaa hölmöltä, mutta näinä päivinä kirppismyynnissä näkyy selkeä piikki! Etkö usko? Testaapa!


2. Myy oikeassa paikassa


Kookas, arvokkaampi tai muuten spesiaalimpi tavara kannattaa myydä netissä. Tori.fi tai Huuto.net ovat hyviä paikkoja; samoin Facebookin erityisryhmät kuten Marimekko-fanien Marimekko kirppis, kotimaiseen lasiin keskittynyt Suomalainen designlasi tai retrohenkinen Rättei, lumpui & retroi.


Huomaa, että viallisenkin tavaran voi myydä, jos viasta selkeästi ilmoittaa. Esimerkiksi änkyröivä saumuri tai räkyttävä ompelukone kelpaa jollekulle toiselle sopivaan hintaan varaosiksi tai projektiksi. Purettavan ladon laudat tai muuratun takan  tiilet löytävät varmasti ostajansa tai ottajansa esimerkiksi Purkutavarakirppiksen kautta. Toisen roska ja toisen aarre, vai miten se nyt menikään!


Vähänkäytetty.fi kannattaa myös painaa korvan taakse! Vähänkäytetty on tavallisen kirppistavaran nettikirppari, jonne myytävät asiat lähetetään postin kautta. Ostaja pystyy kasaamaan omanlaisensa ostoskorin eri myyjien tuotteista yksillä postareilla. Myyntiin laittaessa täytyy nähdä kuvaamisen, kuvailemisen ja postipaketin lähettämisen vaiva, mutta sitten ei tarvitsekaan enää ottaa mitään kontaktia romppeeseen.


Harkitse myös livekirppistapahtumaa! Siivouspäivä on kaupunkitapahtuma, joka järjestetään eri puolilla Suomea kaksi kertaa vuodessa: silloin kuka tahansa saa pykätä kadunkulmaukseen oman kirppiskojunsa.


3. Myy setteinä


Kun ämppää kaiken samaan settiin, pääsee vähimmällä vaivalla eroon kaikista saman kategorian tuotteista! Lapsen käytetyt villasukat eivät ole mikään vuoden myyntiartikkeli, mutta jos niputat saman kokoluokan vaatteita yhteen pottiin, saat kaiken kerralla myytyä. Muovipussillinen 100 cm pojan vaatteita 20 eurolla? Kaupat!


Tähän sarjaan kuuluvat myös lautapelit ja tuhannen palan palapelit, joita ei erkkikään jaksa ruveta nippeli kerrallaan laskemaan: tarjoa kylkiäisinä jonkun varmasti kunnollisen pelin mukana pari ei-tarkistettua peliä, niin kaikki ovat tyytyväisiä.


Myös säläasiat kuten keittiökama tai askartelutarvikkeet lähtee settinä kiertoon kaikkein helpoiten. Myyjänä on mukava huomata, että iso kasa rompetta saa ostajassa aikaan hallitsemattomia oooooo-tunteita.

4. Roskat roskiin! 


Tämä lienee itsestäänselvää mainitsemattakin: risat romppeet ja nuhjuiset vaatteet kuuluvat roskikseen. Satunnaisetkin epäsiistit tavarat kirppispöydässä ajavat ostajaehdokkaat loitolle.


Huomaa kuitenkin: käytetyt pyyhkeet ja petivaatteet saattavat kelvata lahjoituksena esimerkiksi eläinlääkärille. Tarkista ennen kuin viet!


Tarkista tavaroiden kunto ja mieti, mikä menee kaupaksi. Kirppispöydän vuokra maksaa hunajaa, ja on turha täyttää pöytä sellaisella tavaralla, joka ei ketään kiinnosta. Tällä hetkellä huonosti myyviä artikkeleita tuntuvat olevan seuraavat:

- kengät (paitsi kumisaappaat, vauvojen töppöset, käyttämättömät kengät ja superpoikkeusmerkkitavara)

- vanhanaikaiset setä- ja tätivaatteet (poisluettuna retro ja vintage, joille löytyy keräilijänsä)

- cd:t ja dvd:t (koska netti)

- kirjat (joskin reseptikirjat, käsityökirjat ja uutuudet saattavat mennä)

- sohvat (ongelmajätteestä seuraava)


5. Suosi samaa sarjaa


Kirppispöydästä saa käsityksen yhdellä vilkaisulla: jos tavara on itseä kiinnostavaa, pöytää jää penkomaan. Jos löytää omaa makua vastaavia, oman kokoisia vaatteita, voi tehdä monta hyvää löytöä samasta pöydästä. Voitkin laittaa pöytään lapun, jossa vinkkaat, mitä pöydästä löytyy (esim. "poika 100 cm" tai "mies XL"). Jos pöydästä löytyy 50 naisten vaatetta, yksi miesten vaate tuppaa helposti jäämään varjoon - ja toisin päin!


Houkutteleva pöytä on siisti ja sopivan väljä: täytä pöytää vähä kerrallaan, jätä penkomisvara ja käy siivoamassa joka päivä!
                                      
                                                 *******


+ Ekstra! Kuvausvinkkejä nettikirpparille!


Netin kautta ostaessa joutuu puntaroimaan myyjän luotettavuutta erityisesti silloin, kun kaupat tehdään postin kautta. Ainakaan itse en tiettyä tavaraa etsiessä ollenkaan välttämättä etsi kaikkein halvinta tavaraa, vaan sellaista myyjää, joka vaikuttaa järkipäiseltä ja luotettavalta. Silloin valokuvallakin on yllättävän suuri merkitys, vaikka kuinka koettaisi muuta ajatella.


Mitä sanot näistä kuvista? Kuinka paljon kuva vaikuttaisi omaan ostopäätökseesi?

Ykkösässävinkki on kuvata päivänvalon aikaan ja välttää salamaa! Pimeässä, rytöläjän keskellä salaman avulla nappaistu kuva saa aikaan ankeita mielikuvia, muistuttaa syöpäläisistä, elämän rajallisuudesta ja ihmisen kuolevaisuudesta.


Kiinnitä huomiota kuvan taustaan. Jos myyt mummolan vintiltä vanhaa retrosohvaa, kaiva hyvä ihminen se sohva sieltä romppeen alta esille! Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun kuvaa katsoessa saa oikein pinnistämällä tutkailla, että missä se sohva nyt olikaan.


Kuvakollaasit ovat näppärä tapa niputtaa saman kategorian tavarat yhdellä silmäyksellä nähtäviksi: näin ostaja voi noukkia vaikka kokonaisen vaatepaketin vähällä vaivalla. Kuvakollaaseja voi helposti väkertää esimerkiksi ilmaisen Picmonkeyn avulla.                                                    ******


Nyt kun bisnesideat on teroitettu mielen päälle, kaupantekoinnokkuus ylimmillään ja kirppispöytä varattu, on aika laskeutua takaisin maan pinnalle: Ethän sinä kuitenkaan saa kaappeja tyhjiksi! Tulet vain kiertämään muiden pöydät joka kerta, kun käyt siivoamassa oman pöytäsi ja palaat kotiin entistä suuremman tavarakasan kanssa! Mönkään meni!


Kannattaisiko harkita lahjoituskirpparia heti kättelyssä? Jos tarkoituksena on vain päästä tavarasta kertaheitolla eroon, lajittele (roskiin / lahjoitettavaksi), pese ja pakkaa tavarat valitsemaasi lahjoituspaikkaa varten. Vaihtoehtoja ovat ainakin Pelastusarmeija, kaupungin ylläpitämät kierrätyskeskukset, kirkkojen kirpparit ja SPR:n Kontti. Hopen kautta voit lahjoittaa valikoituja asioita jollekulle tarvitsevalle. Lahjoituskirpparit hakevat suurempia määriä ja isoja huonekaluja kotoa asti.
             

                                                    ******


Onnea kirppismyyntiin ja raivaukseen! Muista asettaa itsellesi oma mukava tavoite ennen urakkaa!


22 kommenttia:

 1. Hauska postaus ja hyviä vinkkejä! :) Mä oon viemässä huomenna tavaraa kirppikselle ja pari erikoisempaa juttua pitäisi laittaa nettiin myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea kirppismyyntiin! Myyminen on kyllä ihan mukavaa puuhaa, mutta vaatii aina tietynlaisen mielialan :)

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä! Tuo lapsilisiin tmv. ajoitettu myynti on parmasti totta - itse myin viimeksi syysloman jälkeen ja kauppakävi nihkeästi ja myyjän mukaan oli syksyn hiljaisin viikko. Nyt tähtään tuonne kuun vikalle viikolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä suunnitelma! Nihkeä myynti on rasittavaa: sitten saa vain raahata samat tavarat takaisin kotiin. Ja jos ei heti vie Konttiin, ne tavarat unohtuu varaston perukoille.

   Poista
 3. Kiva postaus! :) Nettimyynnissä nuo kuvat ovat kyllä tärkeitä. Ei hyvääkään tuotetta saa kaupaksi huonolla kuvalla! Tavoitteet on myös hyvä olla :) Eri jutut voivat motivoida eri ihmisiä. Harmi etten itse ole koonnut rahaa sillä ajatuksella, että satsaan tuoton johonkin tiettyyn.. ehkä nyt voisin alkaa tekemään niin..! :)

  Olen myös itse kirjottanut vinkkejä ja ideoita kirppismyynneistä ja linkkaan tähän alle postaukset siltä varalta, että saattaisi kiinnostaa myös sinun blogisi lukijoita :)
  Kirppispöydässä myynti: http://madambc.blogspot.fi/2015/01/roinat-rahaksi-12.html
  Netissä myynti: http://madambc.blogspot.fi/2015/02/roinat-rahaksi-22.html
  Siivouspäivänä/tapahtumissa myynti: http://madambc.blogspot.fi/2015/05/roinat-rahaksi-siivouspaivana.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aloittaminen on aina vaikeinta, ja onhan kirppismyynnistä ihan hirveä vaiva.

   Kiitokset uusista vinkeistä! :) Tuota Siivouspäivää en ole itse ikinä koettanut, vaikka monesti aina mietinkin.

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä :) Niputus on varmaan kaksipiippuinen juttu. Itse saatan jättää ottamatta, jos nipussa on ei-mieluisia juttuja, vaikka saattaisin ostaa sen yhden tavaran nipusta jopa koko nipun hinnalla. Psykologinen en-halua-ylimääräistä-tavaraa-juttu. Vaatteita en myöskään tykkää ostaa kasseissa tms. paketoituna,kun ei pääse tarkastamaan tuotteita. Käynyt joskus niin, että se siistein on päällä ja alta löytyykin auttamattoman tahraisia tms. Netistä voin kyllä paketinkin ostaa, jos kunnot on tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tämäkin: tosin itse olen kyllä saanut nipuissa myytyä näppärästi esimerkiksi askartelutavaraa ja lapsen vanhoja vaatteita. Varmasti kirppispöydässä sekalaiset pussukat eivät käy kaupaksi niin kuin netin kautta. Lastenvaatteet esimerkiksi kuvasin setteinä niin, että yhdessä kuvassa on housut, toisessa paidat. Pääsee vähän vähemmällä vaivalla.

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä. Kunpa ihmiset tajuaisivat likaisten, epäsiistien ja rikkinäisten tuotteiden karkottavan vaikutuksen. Samoin sekainen pöytä, johon näyttää kipatun kaikki vintiltä ja kaapeista löytynyt roina, jää monelta tutkimatta.

  Minäkään en suosi niputettuja tuotteita, koska en halua ostaa muuta kuin tarvitsemani tuotteen.
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin liian korkeat hinnat karkottaa nopeasti: sitä kun vilkaisee muutamaa tavaraa, ja jos hinnat vaikuttavat liian korkeilta, ei jää enää enempää penkomaan.

   Vinttipöydät saattaa olla ihan jännittäviäkin, jos niistä löytyy sellaista mielenkiintoista retrotavaraa! :)

   Niputetut tavarat sopii varmasti parhaiten nettimyyntiin. Esimerkiksi vauvan vaatteet joskus kymmenen vuotta sitten (!) menivät kätevästi yhdessä paketissa.

   Toisaalta nyt kesän raivauksessa laitoin kaiken keittiöromppeen yhteen banaanilaatikkoon, hinnaksi parikymppiä ja kaupaksi meni. Tein niin, että yhdistelin niitä tavaroita, jotka jäivät ns. parhaimpien juttujen jälkeen jäljelle. (Yksittäin nuo jämät eivät kiinnostaneet ketään, mutta settinä tuli peräti jono!)

   Poista
 6. Tuli hyvään saumaan, mullakin alkaa kirppispaikka huomenna :) kiitti! Nyt innolla kaivamaan vielä kaappeja ja hinnottelemaan loput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, monta kirppistelijää näin kevään korvilla! Tämä taitaa olla juuri sitä aikaa, kun aika moni tyhjentelee omia komeroitaan :)

   Onnea kirppismyyntiin!

   Poista
 7. Tämä oli hyvä! Itse ajattelin testata tuon vähänkäytetty.fi -palvelun ja samantyylisen Emmy.fi -saitin. Pitäisi vain löytää se kuvausrauha kahden alle 5-vuotiaan ja kahden kissan perheessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän raivauksen jälkeen laitoin jäljelle jääneet vaatteet Vähänkäytettyyn. Kaupaksi meni suunnilleen puolet, loput meni sitten lahjoituksena Kontille. Ei siis tarvinnut enää ruveta erikseen puljailemaan loppujen tavaroiden kanssa, mikä on hirmu kiva!

   Emmy.fi on mulle ihan vieras! Käynpä kurkkaamassa!

   Kuvaaminen muuten sujuu parhaiten sarjatyönä: päättää kuvauspaikan, lajittelee tavarat (esim housut, paidat, mekot erikseen) ja sitten rupeaa räpsimään!

   Poista
 8. Ainakin isoimmissa kaupungeissa lienee myös Syöpäyhdistyksien kirppiksiä jotka ottavat lahjoitustavaraa vastaan.

  VastaaPoista
 9. Hyvä postaus! Itse en ollut tuota lapsilisä/opintotukiasiaa ajatellutkaan. Pitää jatkossa muistaa kirppispöytää varaillessa :)

  VastaaPoista
 10. Hyviä vinkkejä kirppistelijöille.Kiitos ja mukavaa kevättä☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja mukavaa kevättä sinnekin päin!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!