tiistai 26. huhtikuuta 2016

Vetimet Fimo-massasta (kaipaa kehittelyä)Hyvät ideat ovat aina kaikkein huonoimpia, koska ne eivät koskaan toteudu niin kuin ennalta kuvittelee. Sain loistoidean askarrella Fimo-massasta värikkäät vetimet tuunailtavaan lipastoon. Ja mikä parasta, kaikki materiaalitkin löytyvät kaapista!
Mintunvärisen lipaston pariksi suunnittelin keltaista, turkoosia ja pinkkiä. Rönsyilevän romanttinen ruusu olisi loistava, helposti muotoiltava kuvio!


Onneksi tein koeversiona vain kaksi vedintä. Näistä tuli niin ankeat möhkylät, ja sain ne vieläpä hajalle, kun menin vääntelemään terälehtiä heti uunista ottamisen jälkeen.
Ensimmäinen yritys ei nyt mennyt ihan nappiin, mutta olisiko tässä silti ajatusta? Vetimen palikan pitäisi olla pienempi, käteen sopivampi, ja ruusun alaosasta tukevampi. Pelkkä pallura olisi varmempi muoto, mutta saisikohan ruusun sittenkin onnistumaan? Jospa aloittaisikin rakentamisen pohjasta, kuppimuodosta?


Mönkään menneet kappaleet saavat nyt luvan toimia testiversioina: täytyy kokeilla, minkälaista mukilointia Fimo-massa kestää!


8 kommenttia:

 1. On tässä ajatusta, mulla on vastaavat vetimet ostettuna versiona ja on kivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin kattelin värikkäitä vedinvaihtoehtoja, mutta on ne vähän kalliita kuitenkin! Mulla alkoi tuo Fimo-massa jo ärsyttää ja jätin sen yksin muhimaan, mutta kokeilen kyllä vielä uudestaan!

   Poista
 2. Ehdottomasti on ideaa ja hauska idea onkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuota Fimo-massaa on yllättävän vaikea käsitellä! Ajattelin, että se olisi ollut niin kuin muovailuvahaa, mutta se on tosi kovaa ja vaatii kauheasti vaivaamista.

   Kokeilen uudestaan!

   Poista
 3. Ehdottomasti on ideaa! Näyttää lupaavalta, eikun toista yritystä kehiin! :) Fimollehan on sitä väritöntä lakkaakin, se voisi myös tuoda pintaan kestoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok! Mietin, että olisinko lakannut tavallisella lakalla, mutta siihenkö on siis omaakin lakkaa?

   Olen nyt pyöritellyt näitä epäonnistuneita tuotoksia muutaman päivän: minusta se paksu kohta vaikuttaa tosi kestävältä, mutta nuo terälehdet napsahtavat poikki, kun niitä vääntelee. Toisen mallinen täytyy siis olla!

   Poista
 4. Tosi kiva idea! joo tuommoisia pikkuisia yksityiskohtia kannattaa ehkä välttää etteivät mene sitten käytössäkään rikki niin herkästi. Mutta olet tehnyt kyllä äärettömän hienot noista ja B.C:n kanssa samaa meinasin ehdottaa, Fimo-lakkaus vois tehdä niistä kestävämmät...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tuon, kun vääntelin näitä jo uunitettuja koeversioita: möhkyläosa tuntuu jämäkältä, mutta lehdet napsahtelevat poikki. Voisikohan saada mitään ruusua muistuttavaa hahmoa aikaiseksi, jos ensin muovaisi mötikän ja sitten kaivertaisi sen sisään terälehtiä? Niin että lehdet eivät olisi yksittäisi ohuita ulokkeita vaan kuoppia sen mötikän sisällä :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!