lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kohti kevättäNiin se kauan odotettu kevät saapui, ja aurinko porottaa aivan mahdottomasti joka päivä! Samalla on iskenyt yhtä lailla mahdoton epäkiinnostus kodin sisustamista kohtaan. Aika kummallista! Juuri nythän olisi hyvä puunailla ja laitella kotia, mutta ei vain innosta. Meneeköhän tämä tunne ohi vai onko se aivan lopullista?


Tiskikone viettelee yhä sairaslomaansa. Se pitäisi kai viedä huollettavaksi, kerran ongelmaa ei voi omin voimin korjata. Saa nähdä, onko vika korjattavissa siedettävään hintaan vai joutaako nelivuotias kone kaatopaikalle. Neljä vuotta ja kaatopaikkakohtalo; on se järjetöntä.


Tiskikoneen korjausta odotellessa ei auta muu kuin laittaa tiskiharja viuhaamaan. Eniten kaipaan tiskikoneen armollista piilotustoimintoa: kun tiskaa käsin, uutta likatiskiä alkaa kertyä tiskipöydälle heti, vaikka kuinka olisi ollut reipas tiskaaja.

En kyllä ole ollut kovin reipas tiskaaja: säännöllinen tiskituokio ei kuulu päivittäisiin rutiineihini, ja kun ensin vähän löysäilee, joutuu seuraavalla kerralla entistä enemmän ahertamaan. Tämänkaltaisia tilanteita vartenhan meillä on olemassa oikein oivallinen sananparsi: Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Kolmen päivän tiskit yhdellä kertaa, uulalaa!

Pääsiäinen kolkuttelee aivan oven takana. Aivan viime vuosina minusta on tullut pääsiäisihminen: pääsiäinen on niin mukava kevään taitekohta. Heti kohta pääsiäisen jälkeen siirrytään aivan ryminällä kohti kesää.


Mitään kummempia valmisteluja emme ole pääsiäisen suhteen tehneet, ja raeruohokin on vielä istuttamatta. Jos nyt ruohon saisi istutettua ja ostaisi jonkun narsissin, siinä olisi meille jo aivan riittävästi pääsiäistunnelmaa!


6 kommenttia:

 1. Ei istuteta vaan kylvetään...

  Ruohoa ei tietääkseni saa valmiina taimina, joita voisi istuttaa. - Ruoho täytyy kylvää siemenistä kosteaan multaan. - Vielä ehtii pääsisäiseksi, tosin riippuu vähän siitä, mistä päivästä pääsiäisen laskee alkavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kylvämistähän se tosiaan on! :) Puutarhapeukaloni on vähän jähmeessä.

   Poista
 2. Toppilassa on kodinkonekorjaaja, joka edullisesti korjaa sekä myy korjattuja kodinkoneita. Useampi tiskikone on sieltä kotiutettu sekä yhtä tiskikonetta huollatettu. Vinkkinä, jos ei ole ennestää tuttu paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vinkistä: ei ollut ennestään tuttu paikka! Täytyy googlettaa tuo Toppila, josko siellä korjattaisiin tätä meidän merkkiä.

   Poista
 3. Kotivakuutus korvasi meille omavastuun ylimenevät korjauskulut. Korjaja kävi kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tästä kuulinkin jo omalta tutulta, mutta luulisin, ettei tuolla koneella enää ole mitään arvoa, jota korvata. Meillä on omavastuu vakuutuksessa melko iso (olikohan 150 e?) ja kone oli uutena ehkä joku 300-400 arvoinen.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!