torstai 3. maaliskuuta 2016

Nerokas korjausniksi vetoketjulleFacebookissa on jonkin aikaa pyörinyt valtavan näppärä vetoketjunkorjausniksi. Nämä on niitä juttuja, joista toivoo, että olisi itse keksinyt, koska ratkaisu on niin itsestään selvä ja supernäppärä!


Miehen untuvatakin vetoketju pasahti hajalle jokin aika sitten. Purkaminen on kauhean vaivalloista ja vetoketjun vaihtaminen muutenkin vaikeaa touhua. Mutta kuinka ollakaan! Eihän sitä vanhaa vetoketjua tarvitse purkaa ollenkaan! Uusi ketju vain ommellaan viereen, vanhaan vetoketjuun kiinni!


Tattaraa! Meni ehkä varttitunti kaikkinensa, ja lopputulos on oikein siisti! Kaksi vetoketjua vierekkäin ei näytä mitenkään virheeltä, ihan vain koristeelliselta yksityiskohdalta.

Kaupan vetoketju oli pikkuisen liian pitkä: taitoin päät jyrkästi ylhäältä ja sulatin ylimpiä vetoketjun hampaita sytkärillä, ettei vetoketjun lukko pääsisi luiskahtamaan yli.

4.50 euroa, ja hyvä lempparitakki on taas toiminnassa. Tässä on sellaista Niksi Pirkka -neuvokkuutta ja tarkanmarkanpirkkoa, että laitan tämän postauksen nuukailu-tunnisteen alle.


Oliko vetoketjuvinkki jo tuttu? Tuleeko mieleen jotain yhtä hienoa niksiä?


16 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki tällaisille, joiden mielestä vetoketjun vaihtaminen takkiin on aivan ylitsepääsemättömän tylsää :D Oli myös ihan uusi vinkki minulle, ei ole tullut Facebookissa vastaan. Kuka lie alunperin hoksannut, nerokasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ylitsepääsemättömän tylsää! Onko olemassa sellaisia ihmisiä, joiden mielestä ei ole?

   Tällä tapaa vetoketjuun kiinni ompeleminen sopii ihan hyvin aloittelijallekin: vetoketju on näin helppo saada suoraan ja kohdilleen :)

   Poista
 2. Vautsi,onpa tosi hyvä vinkki-kiitos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Minullekin tämä vinkki pomppasi juuri sopivasti silmille, kun miehen takin vetoketju oli vastikään mennyt hajalle.

   Poista
 3. No vau! Tämä niksi ei ole tullut mullakaan vastaan koskaan, vaikka mua voi varmaan sanoa tällaisten niksien keräilijäksi :D Kiva kun jaoit :)

  Ehkä yhtä hieno vetoketjuniksi on se, jos farkkujen vetoketju ei pysy kiinni, voi vetoketjun lukkoon kiinnittää avaimenperän renkaan. Kun pukiessa laittaa renkaan farkun nappiin, niin vetoketju ei pääse aukeamaan, ennenkuin nappi on aukaistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin rakastan tämmöisiä supersimppeleitä niksejä, jotka helpottaa elämänkulkua :)

   Poista
 4. Hei kiitti! Tätä niksiä just tarvitsinkin!

  VastaaPoista
 5. On tuttu! Toinen hyvä vinkki on se farkkujen lyhennysvinkki, jossa tehdään sisäänommel heti siihen lahjesauman yläpuolelle. Alkuperäinen käännös jää siis näkyviin ja sisäänotto on tosi näkymätön ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo farkkujen lyhennyskin näyttää pyörivän netissä; en siihen sen kummemmin tutustunut, kun meillä ei koskaan ole tarvetta lyhentää farkkuja.

   Korjausompelu on rasittavaa, mutta nämä niksit ihania!

   Poista
 6. Tosi hyvä! No yhtä hyvä on se, miten saa hienosti ja helposti lyhennettyä farkut niin että lahkeen tikkaus jää näkyviin ja näyttää kuin lahjetta ei olisi lyhennetty ollenkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista, olisinko ikikuunapäivänä lyhentänyt yksiäkään housuja, mutta jos lyhentäisin, käyttäisin tätä kikkaa :)

   Poista
 7. Tosi helppo korjaustapa vetoketjulle. Otin vanhasta takista vetoketjun niin sitäkään ei tarvinnut ostaa uutena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hyvä tapa, ja muutamat rikki menneet vetoketjut olenkin korjannut näin. Purkaminen on niin kovin työlästä, ja sitten saa vielä olla tarkkana, ettei mene vinkkuraan. Tässä viereen ompelemisessa ei ole sitä vaaraa.

   Poista
 8. Mä olen törmännyt vähän samantapaiseen vetskari vinkkiin kuin yllä. Ainoana erotuksena on, että vanha ketju leikataan pois. Kirjoitin itse postauksen myös vetoketjun vaihdosta ja postauksesta löydät tarkemman linkin niksiin.
  http://utopiastatodeksi.blogspot.fi/2017/03/vaatteiden-korjaaminen-vetoketjun.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullutkin tuollaisesta korjaustavasta! Minusta se vanha vetoketju näyttää ihan koristeelliselta uuden vieressä. Ne hissit ja lukot (vai miksi niitä kutsutaan) kannattaa leikata irti, niin eivät ole tiellä, mutta muuten se vanha vetoketju on minusta ihan nätti :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!