keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kokoelma kasassaTattaraa! Arabian Kauno -munakuppikokoelmani on valmis! Onneksi näitä on olemassa vain kuutta eri väriä, niin keräilylle on selkeä alku ja loppu. Alkuhan oli, kun löysin tuon violetin kipon Kontista törkeän halpaan hintaan, kuudella eurolla. Sen jälkeen hain sinisen kipon paikallisesta antiikkiliikkeestä. Viimeiset neljä kappaletta löysin Torin ostoilmoituksen kautta kahdelta eri myyjältä.


Siinä ne nyt ovat, kaikki kuusi!

Vai ovatko? Kolmessa neljästä Torin kautta ostetussa kipossa on vikaa! Argh! Pahin on tuo punainen, jonka kuviointi menee reilusti päällekäin. Tänään saapuneissa keltaisessa ja turkoosissa on samaa vikaa, joskin selkeästi maltillisemmin.

Kuvioiden päällekkäin meneminen tarkoittaa sitä, että kippo on muotopuoli: se on  halkaisijaltaan pienempi kuin pitäisi, ja vieläpä sisäpuolelta epätasaisen möhkyläinen.

Ja kun kippo on pienempi ja möhkyläinen, astioita ei mahdu kasaamaan päällekäin. Keskellä olevat sininen ja violetti kippo näyttävät, miten pitäisi munakupin osata olla. Laitimmaiset näyttävät mitä haluavat näyttää.

Nyt on vähän pikkusieluinen olo, mutta harmittaa, kun en hoksannut tällaista vikaa ajatellakaan, enkä sitä etukäteen kysellä. Pystynkö elämään viallisten munakuppien kanssa? Ne kyllä irvistelevät vasten naamaa todella rumasti. Mikä on seuraava askel? Kuinka tästä edetään? Pystyisinkö katsomaan tällaista epäkohtaa läpi sormien? Ainakaan en uskalla ostaa vastaavia astioita enää ilman, että pääsen itse niitä ensin hypistelemään.

 
Katkerin terveisin 


Munakuppiasiantuntija Kirpparikeiju kansainväliseltä Munakuppiasain tutkimuslaitokselta


PS. Mitä itse tekisit? Antaisitko olla? Ottaisiko pattiin?

14 kommenttia:

 1. No kyllä harmittaisi ja ihan vietävästi!!! Oon semmonen syynääjä aina kun ostan jotain, ettei varmaan toista... :). Mutta kun tunnen itseni, niin pakko syynätä. Minua nimittäin nyppii koko ajan jos tiiän jonkun "vian" jossain asiassa, vaikka muut ei huomais yleensä mitään. Semmonen vaate/astia/esine päätyy äkkiä kirpputorille minulla. Mieluummin ilman kuin viallinen. Tai sitten semmonen vika jonka olen ostohetkellä tiennyt ja hyväksynyt että näin on. Semmoinen ei sitten häiriköi mieltä :D. Omituinen? Kyllä varmaan. Mutta ei haittaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samanlainen! Jos virheen huomaa jo ostaessa, siihen joko tyytyy tai sitten ei osta. Mutta jos huomaa vasta jälkikäteen, harmittaa. Sen virheen pitäisi tietenkin sitten näkyä myös hinnassa, ja jotakin virheellistä saattaa hyväksyä sen takia, että hinta on sen mukainen.

   Poista
 2. Ihania nämä Kaunot! Mutta kyllä harmittaisi minuakin nuo viat, jos niitä ei myynti-ilmoituksessa mainittu. Tulee mieleen, että kupit ehkä ovat kakkoslaatua? Söpöjä silti kyllä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunot on kyllä tosi kauniita! Netissä olen niitä aiemmin bongaillut, melko harvakseltaan näkyy missään kirppareilla tai antiikkipaikoissa myynnissä. Ovat varmaan juuri sopivalla tavalla retroa ja kysyttyä tavaraa.

   Googlettelin tänään kuppikuvia ihan sillä silmällä, että onko muissakin kupeissa samanlaisia vikoja, ja tosi paljon niitä kyllä näyttää olevan! Jos olisin hoksannut tuon aikaisemmin, olisin osannut kysyä siitä myyjältä jo etukäteen. Tämä on kai sitä kantapään kautta oppimista. Vähän kirpaisee, sitten jää jotain mieleen, ensi kerralla tietää paremmin.

   Poista
 3. Mua ottais varmaan eniten päähän se, ettei myyjä ilmeisesti ole maininnut tuosta viasta mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin kahdelta eri myyjältä, eikä vioista mainittu, mutta aivan varmasti myyjät eivät olleet niitä hoksanneet. Punaisen kupin myyjälle laitoinkin jo viestiä, ja hänen kanssaan pääsimme asiasta sopuun. Enhän itsekään osannut ajatella, että näissä saattaa tämmöisiä vikoja olla, niin ei ole ihmekään, jos ei myyjäkään sitä huomannut. Etenkin, kun tuo kokoero hahmottuu vasta sitten, kun kuppeja kasaa päällekkäin.

   Poista
 4. En tiedä, miten yleinen valmistusvirhe tuo on, mutta mielestäni myyjän olisi pitänyt informoida tuosta kuppeja myydessään. Pientä epätasaisuutta ei välttämättä huomaisi, mutta kun kuviot menevät noin pahasti pieleen, on tylsää jättää mainitsematta sitä myynti-ilmoituksessa. Somat ne silti ovat, mutta jos on kuvitellut ostavansa priimaa, ei se kyllä kivalta tunnu, ja itse laittaisin palautetta myyjälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää olevan, ihan kun googlen kuvahaulla hakee kuppien kuvia! Melko täydellinen sattuma, että nuo kaksi ensimmäistä ostamaani kippoa ovat siistimpiä, vaikken osannut ostaessa tuollaista virhettä etsiä. No punaisen kupin päällekkäisyyden olisin kyllä huomannut heti.

   Ostin nämä ostoilmoituksen kautta niin, että myyjät laittoivat viestiä omistamistaan kupeista. Ensin saapuneista kupeista laitoinkin jo myyjälle viestiä, ja hänen kanssaan pääsimme sulaan sopuun. Vahinko se oli hänellekin ollut.

   Poista
 5. Vauhdilla sait kaikki kuusi kasaan! Minusta noissa on usein jotain sanomista nykyajan standardeilla, minä ajattelen että se kuuluu näihin käsintehtyihin astioihin. Minullakin on noissa munakupeidds vähän eroja, minua ei haittaa ne yhtään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, otin oikein loppuspurtin! Pääsiäinen oli minun tavoiteaikataulu :)

   Tuohan se on oikea asenne: jokainen kuppi on vähän erilainen, ja siihen on ihmisen tyytyminen!

   Poista
 6. Nauttisin kuppien toiselta puolelta täydellisestä ulkonäöstä, pistäisin ne pääsiäisen jälkeen vitriiniin tms. näytille, ja jatkaisin viallisten värien metsästämistä ehjänä, mutta kuitenkin vain sivutoimisesti. Ja seuraavasta ostoksesta olisin tarkka.

  Vaikeapa tuohon on puuttua, en usko myyjien tahallaan sinua johtaneen harhaan. Ja kuten tunnettua, kirpparikaupassa ei ole takuuta tai virhevastuuta.

  Harmillinen juttu kyllä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että teen juuri näin! Jos sattuu joskus tulemaan vastaan uusi samanlainen kuppi tosi halvalla, voin ostaa sen virheellisen tilalle. Toisaalta tällainen epätäydellisyys kasvattaa epätäydellisyyden sietokykyä, eli voihan olla, että minusta tulee viallisten kuppien kautta todella lehmänhermoinen ihminen! Pian mikään ei enää hetkauta! :)

   Eivät myyjät varmasti tahallaan juksuttaneet, ymmärrän sen kyllä. Jos olisin tiennyt tämmöisestä viasta etukäteen, olisin osannut kysyä siitä ennen ostopäätöstä. Vikaan nähden näissä ei kyllä nyt ole hinta lähimainkaan kohdillaan; maksoin kupeista mielestäni priimakuntoisen hinnan (20 e / kpl). Se vähän harmittaa.

   Poista
 7. Itse ajattelen, että esineetkin ovat yksilöitä, kuten me ihmisetkin. Joskus omankin pääni sisällä on ahdasta ja kuviot menevät päällekkäin. Armoa siis munakupeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on: joskus vialliset munakupitkin ovat vähemmän sekaisin kuin oman pään sisältö :) Ehkä silloin kannattaisikin ajatella, että onpa hyvä näin päin!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!