lauantai 6. helmikuuta 2016

Viimeistelyä vailleHattuhyllykaapin kippausefekti on tänään saatu toimimaan. Ensimmäinen yritys ei toiminut kunnolla, mutta pienen viilauksen jälkeen laatikot toimivat juuri niin kuin pitääkin.


Enää tarvii maalata ja paklata kolot umpeen.

Kippiefektin tapit tuntuivat ensi yrittämällä toimivan hyvin vain keskimmäisessä laatikossa. Ajattelin, että tämä johtuisi siitä, etteivät ruuvinreiät ole suorassa: porasin ensimmäisellä kerralla niin, että kaappi oli kasassa, jolloin porakone oli vinossa, kun yritti porailla aivan reunaan. Päätin porata uudet tappien reiät niin, että irrotan rungon sivut poraamista varten ja käytän merkkaustappeja apuna. Käänsin sivulaudat nurin niskoin, että ylimääräiset vikareiät jäivät laatikon alle piiloon.


Kaappia purkaessa huomasin, että rungon ruuvit ne siellä hankasivatkin kippitappeja vasten. Porailin siis ruuvit etäämmäksi. Merkkaustapit olivat tässäkin aivan lyömättömät.
Nyt ne vihdoin toimivat!

 Kaappia on pyöritelty ja hyöritelty muutaman päivän ajan niin, että pehmeä mänty on saanut osumaa. Seuraavasta kaapista tulisi aivan priima, mutta nyt täytyy tyytyä vähempään. Tärkeintä on, että laatikot toimivat justiinsa eikä melkein.

En ole ihan varma vielä, kittaanko vai maalaanko seuraavaksi. Siistimpää maalausjälkeä saisi, jos maalaisi laatikot erikseen. Toisaalta sitä varten kaappi pitäisi taas purkaa.


Maalipurkki odottelee kärsimättömänä eteisen penkillä. Nyt on kuitenkin tuumaustauon paikka.


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Yllättäen kyllä! Melkolailla venkslausta se vaatikin.

   Poista
 2. Sinustahan on kehkeytynyt varsin oiva nikkaroija. Hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo kyllä vähän köpöinen, mutta juuri niin hieno kuin juuri nyt kykenin saamaan aikaiseksi :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitokset! Juuri nyt ulkopuoli on vielä maalausvaiheessa. Harmittaa, etten tajunnut maalata sisäpuolta silloin, kun siihen vielä oli mahdollisuus.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!