lauantai 20. helmikuuta 2016

Vetimiä vailleKaappi alkaa olla valmis! Vetimet vielä puuttuvat, ja ne ovat yhä mietinnässä.


Tupsuttelin tänään akryylimaalilla numerot oviin ja hioin kulmista valkoista esille. Numerot tuovat kaappiin ihan uudella tavalla ilmettä! Pienet yksityiskohdat ovat mahdottoman merkittäviä, ja nyt vedinten kanssa täytyykin olla tarkkana, että kaappi säilyttää pukukaappi-ilmeensä.

Etsin numerot netistä, piirsin ne ruudun läpi ja vahvistin paperin sabluunaksi kontaktimuovilla.

Töpsöttelin numerot vähän epätasaisesti, etteivät näyttäisi turhan uusilta.

Valkoinen maali kuultaa alta minusta todella kauniisti. Hiomisen kanssa pitäisi olla varovainen, mutta enhän malttanut hioa vain sieltä täältä. Vedinten paikat ovat vielä hakusessa; niille kohdin voisi tehdä enemmän kulumaa.


Suunnitelmana oli mukiloida kaappia sieltä täältä aidomman näköiseksi, mutta enpä raaskikaan ison työn jälkeen kajota kauniiseen pintaan.

Tässä vierekkäin kuvat kaapista numeroilla ja ilman. Eikö ole aika melkoinen muutos ihan pienellä jutulla?

Kakkonen meni vinkkuraan :/ Syytämme tästä talonmies Penttiä, joka silloin 1940-luvulla pukutilojen kaappeja numeroidessaan meni hutiloimaan.

Sen verran harvakseen kuitenkin ompelen, että päätin laittaa ompelukoneen ja saumurin kaapin sisälle pölyltä suojaan. Nostin kauneimmat kukkakankaat eniten hollille, jotta ompeluinspiraatio pääsisi taas pitkästä aikaa nousemaan.

Nelosoven vaneri on sen verran vänkyrä, että vedinten täytyy käytännön syistä olla sellaisia, että ne pitävät ovet kurissa. Vanhanaikainen Leea-vedin, joita vanhojen talojen komeroissa näkyy (meillä myös), olisi kiva, mutta ne maksavat 25 euroa kappaleelta eli 100 euroa koko kaappiin. Turhan tyyristä lystiä. Mietin, josko kiinnittäisin oviin tällaiset kahvamaiset nipukat. 
Harmin paikka, että tämäkin projekti alkaa olla lopuillaan; oli tätä kyllä mukava väkertää. Nyt on aika siivota nikkarointipölyt pois. Siihen taitaakin mennä muutama tovi.


14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Väri on suuresti myös minun mieleeni!

   Poista
 2. Siitä tuli kyllä tosi hieno!! <3 Ja hei onnea Manulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Välitän toivotukset Manulle ja käyn rapsuttamassa sitä korvan takaa :)

   Poista
 3. Ihan mielettömän upea! Jännityksellä olen seurannut projektia ja miehelle jo vinkkailin, että vois vaikka vähän matkia sua, kun oma aika ei riitä moiseen urakkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Tosiaan tuolta Diagnoosi sisustusmania -blogista saa paremmin idean päästä kiinni, jos meinaa samanlaista kaappia ruveta rakentamaan:

   http://diagnoosisisustusmania.blogspot.fi/2015/12/pukukaapin-ohje-tai-jotain-sinnepain.html

   Poista
 4. Siis tuohan on aivan IHANA <3 Onneksi laitoit numerot, niiden kanssa kaappi on täydellinen.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset! Numerot tosiaan sopii vanhan pukukaapin ilmeeseen. Ja yllättävän paljon tuommoinen pieni muutos tekeekin!

   Poista
 5. numerot kyllä kruunaa tuon työn. Upeeta jälkee, oot tosi taitava :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Yksityiskohdilla on kyllä valtava merkitys. Jos olisi jättänyt reiät ja numerot pois, laittaisi ovet kääntymään vastakkain ja nakuttelisi kaapin päälle sellaisen koukeroiseksi sahatun laudan, kaappi olisi aivan toista tyyliä!

   Poista
 6. Mielenkiinnolla odottelen vetimiä, upea kaappi on käsissäsi syntynyt, terkuin Suska KoivulaDesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Minä myös odottelen niitä mielenkiinnolla! Juuri eilen netin kautta tilasin vanhat ikkunoiden salvat. Saa nähdä, miltä ne sitten näyttävät!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!