tiistai 2. helmikuuta 2016

SupersiistiäRellestelyprojektin jälkeen koittaa aina supersiivouspäivä! Sahailin allaskaappia kylppärissäkin, että pääsin helpommin sovittelemaan mittoja, ja sahanpurua löytyikin sitten ihan joka ikisestä nurkasta. Ei se haittaa; mukava, että on mukavaa puuhaa!


Olen yrittänyt jaksottaa siivousjuttuja niin, etteivät kaikki asiat kasautuisi yhdelle päivälle. Viime viikon aikana pyöritin matot yksi kerrallaan pesukoneessa, mutta siivouspäivänä kone saa silti aina pyöriä aamusta iltaan. On valkoista, on tummaa, on neljääkymppiä, on kuuttakymppiä, on villaa ja sitten vielä joku, joka on unohtunut valkoisista, tummista, neljästäkympistä, kuudestakympistä tai villasta. Löytyy aina sängyn alta tai muusta nurkasta, heti sen jälkeen kun kyseisen kategorian tekstiilit on laitettu pyörimään.


Siivouspäivän varsinainen siivous alkaa raivauksen jälkeen valaisinten pyyhkimisellä. Kun valaisimet on pyyhitty, saa läväyttää kaikki valot päälle. Alkaahan olla jo pimeä.

Imuroiminen ja luutuaminen sujuvat mukavammin, kun ei tarvitse nostella tavaroita edetessä. Huomaatko tässä kuvassa jotakin uutta?

Ensimmäiset hetket supersiivouksen jälkeen ollaan vähän hipsukseen, ettei mikään paikka vain menisi sotkuun. Pian se tästä taas leviää, se on varma!


Oikeastihan koko päivän kestävä siivouspäivä on menneen talven lumia: parempi ja järkevämpi olisi siivota joka päivä jotakin nurkkaa niin, että koko ajan olisi tasaisen siistiä. Mutta miten kummallista olisikaan imuroida vain yksi huone kerrallaan! En pysty! 

Joissakin siivousasioissa olen pinttyneen vanhanaikainen: vessassa on pakko lontrata järkyttävän haisevalla antibakteerisella aineella, vaikka vähempikin varmasti riittäisi. Haiseva aine taas on pakko suihkutella pois niin, että lattiat lainehtivat, vaikka pelkkä pyyhintä riittäisi. Tähän tosin on tulossa muutos; puinen allaskaappi pitää huolen siitä, ettei allasta enää huljutella. Tuntuukohan kylppäri sitten ihan likaiselta, jos ei saa siivota niin kuin on tottunut.


Miten teillä siivotaan? Joka päivä vähän vai harvemmin hullun lailla? Jos piipahtaisin juuri nyt kylään, saisitko hävetä vai olisiko kaikki aivan tiptop?


6 kommenttia:

 1. Jos piipahdat kylään juuri nyt,6 henkisen perheen selvittyä vatsataudista, niin jälkipyykki on kyllä melkoinen. Yleensä siivoilen joka päivä keittiön, kerran viikossa imuroin ja vessan pesen tarpeen vaatiessa. 1 ja 3v pojat pitää huolen että aina lojuu jotain jossain keskellä lattiaa.
  Teillä on kyllä niin kaunis koti, mukavaa että päästät meidät lukijat piipahtamaan useampaan kertaan viikossa. Vaikka olisi inspiraatio päällänsä :)
  Raleigh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hurjalta! Olen kylläkin vatsatautikammoinen enkä ihan heti piipahtaisi sellaisessa paikassa kylässä, jossa on kuusi henkilöä juuri sairastanut vatsatautia :))

   Tiskaria täytyy meilläkin pyörittää vähintään joka toinen päivä, sitten käsitiskinä kattilat ja muut. Pyykkikonekin pyörii monta kertaa viikossa, mutta ei se missään näy! Silti riittää viikkosiivouspäivälle kunnolla savottaa. Joka ikinen siivouspäivä meillä myös on pois raivattavaa tavaraa, vaikkapa varapatjaa ullakolle tai nyt nikkaroinnin jälkeen vanerit ja puut varastoon. Raivaamisessa menee hirveästi aikaa.

   Poista
 2. yritän alakerran pitää suht siistinä, niin että jos joku piipahtaa yllärinä kylään, niin kehtaa päästää sisälle. Yläkerrassa kun on lastenhuoneet ja aula, niin ne on aina enemmän ja vähemmän sekaisin. Mun pyykkihuoltokin lepää siinä aulassa, kun ei meillä ole kodinhoitohuonetta. Suurimmaksi ongelmaksi osoittautuu kuitenkin aina tuo aula, jolla ei ole kunnon käyttöfunktiota. Sen takia se kerää myytävää, kierrätettävää yms. Nyt täytyisi ottaa suursiivous asiaksi ja räjäyttää tuo aulatila tyhjäksi niin kyllä sit voisi jo olla hyvällä ja rauhallisella mielellä siistissä kodissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispahan semmoinen ihan mahtavan kokonen kodinhoitohuone. Sinne vois huoletta jättää pyykit levällensä :)

   Suursiivoaminen on kyllä toisinaan ihan mukavaakin, jos on joku paikka oikein rempsallaan. Tsemppiä aulan siivoamisen!

   Poista
 3. Meillä siivoillaan joka päivä jotain mutta imuroidaan 2-3 kertaa viikossa ja lattiat pestään puhtaiksi perjantaisin.
  Jos nyt tulisit meille täällä olisi peruspuhdasta, mutta peittoja ja kylpytakkeja löytyisi vääristä paikoista, näin koska koko perhe sairastaa flunssaa kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pitäisi oikeasti imuroida paljon useammin. Harmi, että se aika on sitten muusta pois :P

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!