torstai 18. helmikuuta 2016

PuuvalmiinaHuh! Iso työ takana, ja kaappi on vihdoin puuvalmis. Pakkeloin eilen ruuvien kannat, kolot ja listojen väliset vaot. Niiden hiomisessa olikin melkoinen pakertaminen.Näyttääköhän jälki siistiltä maalin alta? Yritin pakkeloida oikein tarkkaan, vähän kerrallaan ja antaa kuivua kunnolla välissä.

Tämä oli mahdottoman jännittävä työvaihe. Oikeasti kaikki porailuasiat kannattaisi tehdä jo siinä vaiheessa, kun puu on vielä koskematon: jos meneekin mönkään, ei mene iso työ hukkaan.


Akkuporakoneessa on vain yksi akku, ja se päätti loppua juuri tuuletusaukkoja poratessa. Oli hirvittävän tuskaista odotella, että akku olisi latautunut riittävästi. Enhän minä tietenkään malttanut odottaa. Kävin viiden minuutin välein kokeilemassa, josko porakone jaksaisi jo jyrätä.

  Valkoinen pakkeli kiiltää vielä reunoista ja kulmista. Ostin maalipurkin jo joulukuussa, enkä enää edes tarkkaan muista, minkä sävyn valitsin. Ensin täytyy maalata ovien takapuolet ja kaappi sisältä. Sitä ennen pitäisi jaksaa imuroida pölyt kaapista oikein tarkasti.

Tuuletusaukot muuttivat kaapin ilmeen aivan toisenlaiseksi. Nyt se alkaa näyttää siltä, miltä pitääkin!
Katsotaan, mitä tästä tulee! Uuteen vaiheeseen siirtyminen on aina hirveän jännittävä juttu! Ei voi ennalta tietää, minkälaista jälkeä omista käsistä syntyy.


PS. Haluaako joku tulla meille imuroimaan, moppaamaan ja pyyhkimään pölyjä? Täällä nimittäin todellakin olisi, mitä imuroida, mopata ja pyyhkiä.


6 kommenttia:

 1. Sehän näyttää nyt jo hienolta, upeaa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on kaappi siinä vaiheessa, että pitäisi jaksaa vielä maalata. Maalausvaihetta odottelin ennalta oikein innoissani, mutta nyt ei kyllä enää yhtään huvittaisi!

   Poista
 2. Pohjamaali, pohjamaali! Sitten ei näy pakkelit ja muut virheet läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Olen ihan unohtanut koko pohjamaalin, en ole pitkään aikaan pohjamaalannut mitään.

   Poista
 3. On kyllä tosi hieno! Ja aivan erityinen tunnearvo tulee varmasti kaapilla olemaan myös jälkipolville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   En osaa kyllä noin pitkälle ajatella, hullu ajatus! Itse asiassa olen ajatellut, että tarvikkeisiin saa tuhlattua vaikka kuinka paljon rahaa, mutta sen jälkeen kun niitä menee räpeltämään, ei ole toivoa, että tavarasta voisi koskaan saada edes materiaalikuluja myydessä takaisin. Olen aivan järkyttynyt siitä, miten paljon yhden tavallisen kaapin tarvikkeet voivatkaan maksaa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!