tiistai 16. helmikuuta 2016

OvijuttujaVihdoinkin runko on valmis! Hyllylevyt ovat enemmän tai vähemmän kiinteät, joten kaapin sisus täytyi saada valmiiksi ennen kuin rupeaa väsäämään seuraavaa vaihetta. Nyt on viimeinenkin reunarima kiinnitetty, eikä hyllylevyjä ainakaan kovin helposti enää saa ulos.


Luotan vahvasti pakkelin ihmeitä tekevään voimaan. Teen kaapista ensin niin siistin kuin osaan, ja sitten mukiloin sitä tyyliin sopivammaksi.

Laskin aivan käsittämättömän typerän väärin reunoihin tarvittavan riman menekin. En nimittäin ollenkaan ottanut huomioon, että rima täytyy kaupassa katkaista, että se mahtuu autoon. Ja kun sen katkaisee, saa molempiin pätkiin aikaiseksi hirveästi hukkapalaa. Kolme metriä 30 senttimetriä pitkästä rimasta saisi kyllä kolme 90-senttistä pätkää, mutta kun sen kolmimetrisen riman ensin pätkäisee epämääräisesti keskeltä kahtia, saa korkeintaan kaksi sopivaa pätkää.


Kertaalleen jo kävin ostamassa lisää rimaa, ja kun vasta kotona tajusin, ettei siitä saa tarpeeksi pätkiä, olin vähällä silputa koko riman sahanpuruksi. En millään viitsinyt enää kolmatta kertaa juosta saman asian perässä, joten päädyin käyttämään viimeisiin kahteen reunaan kahdesta osasta pätkityt rimat. Ihan hyvä tuli! 


En silti usko, että opin tästä yhtään mitään.

Nyt on jännät paikat: edessä on ovien teko. Sahailin jo vanerit aukkoihin sopiviksi. Kokeilen ensin varovaisesti yhdellä ovella, kuinka saranamekanismi toimii. 


Vaneri on tosiaan hieman vänkyrää, ja liimatessa reunalistat näyttävät helposti napsuvan irti. Parasta olisi varmaan liimata kaikki ovet kerralla ja laittaa ne jättiläismäisen, tasaisen painon alle tuntikausiksi kuivumaan. Minä joudun tyytymään näihin minipuristimiin, joita siirtelen lista kerrallaan.
 
Puristuksissa! Saa nähdä, kuinka ovi asettuu uomiinsa. Ehkä se ei toimi ollenkaan? Mitähän sitten teen? Minulla ei ole hätäsuunnitelmaa.Laittaisiko kaikki ovet aukeamaan yhteen suuntaan niin kuin pukukopeissa ainakin? Vaiko ihan perinteisesti vastakkain, ulos rungosta?


4 kommenttia:

 1. Vitsit, sehän näyttää jo ihan kaapilta.
  Ovet laittaisin aukeamaan vastakkain (mutta mä olenkin vähän vanhanaikainen) :D
  Kivaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdin jo laittaa toisin päin! Katsotaan, mitä tulee!

   Poista
 2. Vautsi vau :) Hyvin menee, jatka samaan malliin :) ...ovet laittaisin aukeamaan perinteisesti, käytettävyys ennen kikkailua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi mielipidettä, molemmat samalla linjalla. Ja minä tein juuri toisin päin! Mulla on sellainen vanha pukukaappi mielessä Diagnoosi sisustusmanian innoittamana. Voihan olla, ettei lopputulos ole pukukaappia nähnytkään, ja sitten harmittaa saranapäätös!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!