keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Ovet vaiheessaKaappi on näemmä projekti, joka ei valmistu sitten ikinä! Kylläpäs tässä riittää työtä. Tässä vaiheessa näyttää kuitenkin paljon valoisammalta kuin vielä eilen. Ovet kaipaavat vain vähän rajumpaa käsittelyä, hiomakonetta ja ankaraa kuria.


Ylävasen ovi ei vielä ole saranoillaan. Kahden vanerin liitos näyttää minusta yllättävän toimivalta. Jos se vielä toimisikin, niin olisipa hyvä! Alaoikean ovi puolestaan rämppää minkä kerkeää. Siinä on selkeästi vinkkuroin vaneri, joka tykkää vääntyä ylhäältä ulos ja alhaalta sisälle.

Mietin, että voisin korostaa kaapin jo valmiiksi krouvia ilmettä laittamalla kaappiin ladon ovien tyyliin hakaskiinnityksen. En taida nauloista sentään alkaa hakasia väännellä, mutta niitähän saa ihan valmiinakin.


Jospa viimeinen ovi valmistuisi huomenna. Sitten täytyy porailla oviin tuuletusaukot, pukukoppimaiset reiät. Sen jälkeen ruuvien, kolojen ja listojen välisten vakojen kittaus. Maalaaminen on vielä kaukana edessä.


12 kommenttia:

 1. Tykkään erityisesti kaapin jaloista, oot niissä onnistunut tosi hyvin. Siitä se vaan vähitellen valmiiksi. Hitaasti hyvää tulee, sanoi jo vanhakansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän kerrallaan, ei auta muuta! Tuumaustauot on kyllä oikeasti paikallaan. Saattaa tulla uusia ideoita mieleen, ja vähintäänkin jaksaa sitten taas jatkaa uudella innolla.

   Poista
 2. Kaapithan on nyt suosittuja askarteluja :)
  Tässäkin blogissa http://diagnoosisisustusmania.blogspot.fi/2016/02/se-on-vihrea.html.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu blogi! Ihastelen tuon bloggaajan tekemisiä silmät sydäminä!

   Itse asiassa hänen tekemänsä pukukaappi toimi oman nikkarointi-innostukseni alkulähteenä. Tässä on kaappi, jota apinoin: http://diagnoosisisustusmania.blogspot.fi/2015/12/ja-sitten-siita-tuli-valmis.html

   Tosin tuolla bloggaajalla jälki on kyllä ihan erinäköistä kuin minulla. Ei voi mitään; jostakin täytyy aloittaa!

   Poista
 3. Eikö noiden kaikkien ovien kuuluisi avautua keskeltä sivuillepäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Aukeamissuuntaa mietin eilen, ja päädyin siihen, että ovet aukeavat samaan suuntaan, eivät siis niin kuin normaalisti. Tämä siksi, että mielessäni on tuo äskeiseen kommenttiin linkkaamani pukukaappi. Pukukaapithan ovat rivi rivissä vieretysten, ja niiden ovet aukeavat samaan suuntaan.

   Mutta saa nähdä, muistuttaako lopputulos pukukaappia ollenkaan vai onko saranapäätös vain ihan typerä! Ei kai sitä tiedä, ennen kuin kokeilee!

   Poista
 4. Voi miten hieno kaappi tulossa! Tartutit minullekin kaappihimon, tuossa miehelle ehdottelin että ryhdyttäisiinkö kaappihommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ryhtykää ihmeessä! Tosin nyt, kun tiedän paremmin, ostaisin tämmöistä isompaa työtä varten sirkkelin :)) Tarvikkeet on kuitenkin niiiiin kalliita, että harmittaa, kun tulee vinkkuraa.

   Poista
 5. Ooooh! <3 Siellähän asuu ihka oikea puuseppä! Tosi hienolta näyttää jo nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei nyt ihan sentään! Eilen oli sellainen vaihe, että ajattelin haukanneeni liian ison palan. Mutta sitten vain päätin, että omalla tyylillä eteenpäin. Ei ole jälki niin justiinsa, mutta on kuitenkin justiinsa niin hyvää kuin juuri nyt osaan.

   Poista
 6. Otatko vastaan tilauksia? Haluaisin meille ns.liinavaatekaapin olohuoneeseen. ;)

  EOS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Ja kiitokset (aiheettomasta) luottamuksesta :) En oikeasti ole niin hyvä, ettäkö uskaltaisin ryhtyä jollekulle toiselle nikkaroimaan. Eikä mulla ole oikeita välineitäkään; sirkkeli kyllä toden totta pitäisi olla, jos meinaa suoraa sahailla.

   Oikeasti tarvikkeetkin ovat niin hirvittävän kalliita, että kaappiin menneillä rahoilla olisi ostanut jo melko kivan antiikkikaapin.

   Jos haluat teetetyn kaapin, voisitko harkita vaikkapa ammattikoulujen puuseppälinjoja? Tai vankilamyymälää? Oulussa kierrätyskeskuksen yhteydessä on sellainen paja, jossa tehdään ainakin kunnostustöitä; kysäisepä sieltä!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!