lauantai 13. helmikuuta 2016

Nakuti nakEi mitään ongelmaa ristimitan suoristamisessa! Ruuvailin runkopalat jokaisesta kulmastaan kahdella ruuvilla paikoilleen, ja siinä vaiheessa runko heilui vielä mihin suuntaan vain, niin että ristimitan sai aivan vaivatta kohdistettua! Suurin pelkoni nikkarointiprojektien suhteen on nyt selätetty.


Kun mitat olivat kohdillaan, pääsi nakuttelemaan taustalevyn (kovalevy) paikoilleen. Tähän tuli typerä sauma keskelle, kun vajaa kolmimetrinen levy piti jollakin lailla halkaista kaupassa, että sen sai mahtumaan pakettiautoon. Olisipa ollut täsmälliset mitat mukana, niin olisin samoilla leikkauskuluilla leikkauttanut levyn ihan suoraan siihen mittaan, mihin tarvittiin. Ajattelin piilottaa sauman sisäpuolelta hyllylevyjen taakse.

Runko kasautui sutjakkaasti. Ei kai tähän mennyt kuin parisen tuntia aikaa. Mutta kuten sanottu, aikaa vievät vaiheet ovat vielä edessä. En malta odottaa, että pääsee nakuttelemaan rimat reunoihin: pienet asiat antavat yllättävän paljon ilmettä yksinkertaiseen pohjaan.


Tällä kertaa tiedän paremmin, ja aion pelkän ruuvaamisen lisäksi liimata rimat paikoilleen. Ostin parit pienet puristimet tätä varten. Lisäksi aion paklata rimojen ja rungon välisen sauman, niin jäljestä tulee tasaisempi.

Seuraavaksi vaiheessa olisi hyllylevyjen sahailu. Kaappiin on tarkoitus survoa ompelutavaraa, ja ajattelin hylly kerrallaan mittailla sopivat välit romppeelle. Alas voisi laittaa painavat ompelulehdet, ylemmäs kevyempiä kangaspinoja niin, että ne mahtuu viikkaamaan pystysuunnassa.


Tältä erää sahailuille ja nikkaroinneille tuli stoppi, kun viides ja viimeinen liimapuulevy osoittautui taas kerran vialliseksi. Mittailin levyt kaupassa tosi tarkasti viime kerrasta viisastuneena, mutta enpä huomannut, että yksi levyistä oli reilu puolen metrin mitalta pystysuunnassa halki. Rasittava, rasittava vaiva lähteä vaihtamaan levyä.


Mutta kukapa tietää, jospa tällä tahdonvastaisella tuumaustauolla on jonkinlainen merkitys. Ehkäpä tällä välin keksinkin jotakin, mitä en muuten olisi keksinyt. Onhan sillä miettimiselläkin paikkansa, joskin mieluiten olisin juuri nyt vain sahannut.


2 kommenttia:

  1. Suosittelen Limingantullista löytyvää Laatuvaneeria, jos pitää hommata materiaalia. Sahaavat tarkasti määrämittaan ja hinnat on mielestäni olleet erittäin kohtuulliset ja palvelu ihan parasta! Meillä käytetty heitä useampaankin projektiin, ei ole maksettu mainos :) -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laatuvaneri on tuttu paikka; sieltä haenkin aina vanerit. Tänään viimeksi :) Tosin ostan aina niitä valmiita jämäpaloja, en koskaan teetä mittojen mukaan.

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!