perjantai 19. helmikuuta 2016

Melkein valmisPäävärin alle jäävän valkoisen maalin päällemaalaamisen kanssa olisi pitänyt odottaa 16 tuntia. Pyörittelin peukaloita, heijasin tuolilla ja yritin ajatella muita asioita. Maltoin odottaa tunnin, ja sitten vetelin sinisen maalin päälle.

 
Saa nähdä, krakeloituuko pinta näin vai pitäisikö valkoinen maali hioa esiin. En kyllä enää tiedä, raaskinko lähteä puhdasta uutta pintaa sillä tapaa räpeltämään.


Minusta tämä on aivan hirvittävän ihanan syötävä väri. Vähän klommoinen ja kolhuinen pinta sopisi kaapin ilmeeseen, mutta aijai kun ei meinaisi uskaltaa alkaa kaappia turmella. Kaikki paklauksetkin niin ennennäkemättömän siististi piilossa.

Kaappi kuivuu vielä. Saranat ja yksityiskohdat puuttuvat. Vetimistä ei ole kyllä tietoakaan. Mitähän tähän keksisi?


12 kommenttia:

 1. Hienon kaapin olet tehnyt ja hyvän värin valinnut :) Mä olen joskus omia tuunauksiani ihan hiekkapaperilla varovasti kuluttanut sellaisista kohdista, mistä huonekalut aidosti kuluu esim. oven kahvojen kohdasta, kulmista jne. mutta eihän kaiken tarvitse aina siltä näyttää :) Nautiskele nyt hetki kauniista lopputuloksesta, voihan sitä sitten myöhemmin vähän hiekkapaperilla raapasta jos tuntuu liian siistiltä omaan makuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!

   Mietin, raaskinko alkaa hioa pintaa, mutta enpä raaskinut olla katsomatta, miltä lopputulos näyttäisi! En vielä tiedä, minne vetimet tulevat: niile kohdin voisi sitten tehdä enemmän kulumaa.

   Toinen ihan pätevä maalaustapa olisi ollut laittaa valkoista maalia sinisen päälle iiiiihan tippa, ja sitten pyyhkiä pois epätasaisesti. Maalatessa huomasin, että jos valkoista maalia pääsi tipahtamaan siniselle, se levisi tosi kauniisti pyyhittäessä, utuisen näköisesti.

   Poista
 2. No mutta, onpas hän hurmaava kaappi❤! Onko hänelle jokin tietty paikka jo? Paikan valinta vaikuttaa ainakin mulla vedinten valintaan. Väri on loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaappi on tehty ihan tarkoituksella ompelunurkkaukseen :) Halusin sittenkin laittaa ompelukoneen ja saumurin kaappiin pois tilaa viemästä ja pölyttymästä, niin aivan kaikki kankaat eivät sitten mahtuneetkaan. Nyt pitää alkaa vimmatulla teholla ommella vanhoja kankaita pois.

   Poista
 3. Jukopliuta että kaapista tuli mainio kapistus jonka namu väri kyllä kruunaa,taitava olet ja mikä parasta, näitä tehdessä tulee taitavammaksi koko ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tosiaan taito kerttyy tekemisen myötä! Tulisikohan seuraavasta kaapista ensimmäistä siistimpi?

   Poista
 4. Mahtava! Tarviiko vetimiä ollenkaan jos aukasee nuista rei´istä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaamisen takia ei vetimiä tarvitse, mutta mukavan yksityiskohdan ja sen vuoksi, että nelosovi ei muuten pysy kiinni :) Itse asiassa juuri tällä hetkellä kakkosovi on jumissa: hioin sen alakulmaa eilen niin, että ovi aukeni ja sulkeutui siististi. Mutta yön aikana se onkin päättänyt pulskistua niin, että täytyy ottaa toisenlaiset voimakeinot käyttöön oven avaamiseksi!

   Poista
 5. Hitsi ku se on hieno!! Itse olen rakastunut Indiskan kuparin värisiin pallero-nuppeihin, ne olis varmasti nätit tuossakin. Tai entä sellaset pikkuset hakaset, tulis sellanen kanala-viherhuone-meininki ;) Tai tiedät kai, mitä haen takaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakasia mietinkin alkuun! Sellaisia, joita ladon ovissa näkee, semmoisia isoista nauloista väännettyjä. Tai semmoinen ulkohuussin lukkosalpakin olisi kiva!

   Löysin eilen netistä sellaiset vanhat jännät ikkunasalvat, jotka jo tilasin. Vastakappaleet puuttuu, eli jotain pitää kehitellä!

   Poista
 6. Pupuvetimet! Tai ehkä joku muu karvaturrikka. Ihana väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin monta kertaa, että puuvetimet! Puput olisivat tosi söpöt tuota väriä vasten! Yritän hakea sellaista ränsistynyttä vanhan pukukaapin ilmettä, niin päädyin lopulta vanhoihin ikkunasalpoihin :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!