perjantai 19. helmikuuta 2016

Maalia pintaan!Vihdoin pääsee parhaan vaiheen pariin: pitkien valmistelujen jälkeen on aika maalata kaappi.


Maalitörpön hintalapun mukaan olen ostanut maalin jo joulukuussa. Ehdin aivan unohtaa, minkä sävyn valitsin. Nyt kun avasin yllätyspurkin, olen aivan haltioissani. Onpa se ihana, ihana mintun kaltainen sininen!

Aloitin maalauksen piiloon jäävistä paikoista. Ensimmäisenä kaappien takapuolet ja rungon sisäreunat. Sitten pääsee maalaamaan muualta.


Tarkoitus on tehdä pinnasta eläväinen. Kokeilen, josko onnistuu hioa päällimmäisen maalin alta esiin alla olevaa maalia. Maalailin valkoisella reunoja ja kulmia, joista valkoisen olisi ajatus kuultaa läpi.

 Lukaisin krakelointitekniikasta, joka toimii niin, että alle laitetaan liuotinohenteinen maali, päälle vesiohenteinen. Liuotinohenteinen maali kuivuu vesiohenteista hitaammin, jolloin pinnan pitäisi krakeloitua. Tämä kuulosti niin epämääräiseltä ja vaikealta tekniikalta, etten tohtinut siihen ruveta. 


Valkoinen maali on löytö omista maalipurkkikokoelmistani, ja se on vesiohenteinen. Tosin sen kuivumisaika on peräti 16 tuntia, kun sininen maali kuivuu vain tunnissa. Krakeloituukohan pinta tälläkin tapaa?

 


Kuusitoista tuntia on pitkä aika odotella! Laitoin vanhan ruman kaapin annetaan-palstalle, ja se tullaan hakemaan tänään pois jaloista. Taidanpa täyttää uuden kaapin vanhan kaapin tavaroilla jo nyt, vaikka maalaus on kesken.


4 kommenttia:

 1. Ihana tuo maalin sävy <3
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Minä toivottelen jo mukavaa uuden viikon alkua; sunnuntai on jo niin lopuillaan!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!