maanantai 8. helmikuuta 2016

MaalauksessaIhan viimeisiä vedellään kippikaapin suhteen (uusi nikkarointityö on tietenkin jo mielessä). Pakkelointi sujui tällä kertaa paremmin kuin viimeksi: levittelin pakkelia vähä kerrallaan kolmeen otteeseen, ja lopputulos näyttää ainakin vielä tasaiselta. Viimeksihän pakkeli vetäytyi vasta maalausvaiheessa, mutta tällä kertaa yritin varautua siihen sörkkimällä kittiä kuivumisajan aikana sisään päin.

Keksin myös uuden maalaustavan. Kaupunkilaiset, ottakaa opiksi: keittiön pöydän reuna on oivallinen maalausalusta. Nyt on maalattuna toinen kylki ja yläreuna. Kun pinnat ovat pintakuivat, kiepautan kaapin ympäri niin, että saan toisen kyljen ja alareunankin maalattua. Tämä toistettuna kahdeksan kertaa, niin kaappi on valmis.


Clasun punainen maali peittää hirveän heikosti. Ensimmäisen maalikerroksen jälkeen pakkelit loistavat alta niin kuin liikennevalot. Ovet vaativat neljä kerrosta, eikä pinnasta toki sittenkään tullut kalustemaalin kaltaisesti peittävä.

Alun perin surkuttelin, josko valmis kaappi näyttäisi aivan Ikean kalusteelta. No ei huolta! Tämä näyttää erehdyttävästi kalusteelta, jonka vastentahtoinen yläkoululainen on koulun puutyötunneilla paukutellut. 


Loppuun asti vain, vaikka ketuttaa. Ehkä kuitenkin tästäkin jotakin opin. Ainakin sen, että sisäosat olisi tosiaan kannattanut maalata ennen kuin kittaa ruuvit umpeen.


6 kommenttia:

 1. Hei toihan on tosi kiva. Ihanan värin valitsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paloauton punainen oli miehen toive. Itse mietin kesän vihreää tai keltaista, jota muutenkin eteisestä löytyy.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitokset! Näinhän se on! Seuraavaa kaappia varten tiedän jo monta uutta juttua :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!