maanantai 22. helmikuuta 2016

KippojaKun nikkarointiprojekti oli saatu päätökseen, oli aika kerätä remppakimpsut ja -kampsut kasaan ja ruveta siivoamaan raivokkaasti. Pölyä oli iiiiihan joka paikassa, ja niinpä olohuoneestakin sai kerätä kaikki kipot tiskiin.


Keräsin Kastehelmen tuikkukipot pärekoriin kantamista varten. Yllättäen pärekori olikin ihan juuri sopiva niin, että kaikki omistamani kipot mahtuivat siihen niin kuin kori ja kupit olisi tehty toisilleen.


Kiiltävän värikkään lasin ja luonnollisen päreen yhdistelmä on tosi hyvännäköinen. Uskaltaisikohan näitä polttaa näin lähekkäin?
Kippomania lienee tullut jäädäkseen: odottelen tälläkin hetkellä postipakettia, josta pitäisi kääriytyä ihanaa, vanhaa, värikästä lasia! Painelen Postin sivujen päivitysnappia monta kertaa päivässä, että näkisin, missä paketti milloinkin kuhnaa. Koko viikonlopun ajan se on lojunut Etelä-Suomessa, mutta tänä aamuna näyttää jo tilanne kehittyneen! Ehkäpä paketti tänään jo pääsee kotiin.


10 kommenttia:

 1. Höps, korissa on yhden tuikun vaje!

  Ei kyllä uskalla polttaa noin lähekkäin, allaspalon riski on ihan todellinen vähemmälläkin, ja vielä kun tuo kori on palavaa materiaalia! Voit varmasti laittaa muutamaan kippoon tuikun, mutta ei kaikkiin.

  Paketteja varten kannattaa ladata NetPosti kännykkään. Se piippaa automaattisesti kun paketti on saapunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tarkkasilmä! Ja minä kun niin yritin häivyttää puuttuvan tuikun paikan!

   Ei tosiaan uskalla alkaa polttaa näin monta kynttilää vierekkäin. Oikeasti meillä palaa yhtä aikaa korkeintaan yksi tai kaksi kynttilää, nekin visusti toisistaan erillään.

   Nyt tuo pärekori-kipposysteemi on seilannut olohuoneessa ihan tuollaisenaan, ilman tuikkuja. Minusta Kastehelmet on sellaisinaankin kauniita.

   Tämä odotettu paketti saapui Smartpostin kautta, ja sieltä tulikin heti tekstiviesti-ilmoitus, kun paketti oli noudettavissa.

   Poista
 2. Hei, ei missään tapauksessa tuikkuja lähekkäin. Ne kuumentavat toisiaankin ja saattavat roihahtaa ilmiliekkiin. Seurakseet ovat tuhoisat. Tuo pärekoppa on hieno, mutta ei sovi yhteen palavien tuikkujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta; kyllähän nuo aivan liian lähekkäin ovat. En ole koskaan nähnyt allaspaloa, mutta mielessä se silti on. Olisi kyllä kamalaa, jos niinkin tyhjänpäiväisen asian kuin kynttilöiden vuoksi syttyisi tulipalo. Ja ainahan se jonkun kohdalle sattuu niinä aikoina kun kynttilöitä paljon poltetaan.

   Pidän jatkossa kippoja pärekopassa ilman elävää tulta :)

   Poista
 3. Ihana kokoelma! Värillinen lasi on kyllä kaunista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin on! Nämä Kastehelmet ovat sellaisia astioita, jotka uustuotanossa miellyttävät silmää. Muuten vanha suomalainen lasi on minusta aivan ihanaa.

   Poista
 4. Tosi kauniita! Itse haluaisin ehkäpä vaihtaa kivi-kokoelman kastehelmiin, toisaalta ne toimisi kyllä yhdessäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on Kivi-tuikkuja, jotka ovat vuosikausia lojuneet käyttämättöminä. En ole niistä enää oikein innostunut, ja aina joskus mietinkin, että pitäisikö ne laittaa pois. Mutta ehkä ei kuitenkaan; kyllä niillekin varmasti vielä paikkansa löytyy!

   Nyt saavat olla vitriinikaapin takaosassa.Toisaalta niistäkin saa aivan hirveän hyvännäköisiä kokoelmia, jos sattuu omistamaan niitä värikkäitä versioita! Ja tokihan nekin sopivat Kastehelmien pariksi, ehkä ripoteltuna tosin.

   Poista
 5. Mitä nuo sinisen sävyiset ovat nimeltään? Mulla on yksi kastehelmi kippo, vanhaa turkoosia ja kuu eisesti mietin uskallanko netistä ostaa niitä lisää kun uustuotannossa olevat siniset eivät ole samaa sävyä.

  -Karakali-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen näistä sävyistä aivan pihalla: muutamaan kertaan olen pyörinyt kaupan hyllyllä ja miettinyt, mikä sävy itseltä puuttuu. Mutta ei niitä muista, jos ei ole erikseen mieleen painanut.

   Oletko yrittänyt hakea netin kuvahaulla vastaavia sävyjä? Tai ainahan voi laittaa Iittalalle suoraan viestiä! Minäkin joskus kysyin omista kipoistani jotakin, ja vastasivat tosi nopsaan :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!