maanantai 15. helmikuuta 2016

KeskenKaappi on kesken, mutta etenee vähän kerrallaan. Hyllylevyjä on ihan tylsä sahailla, mutta rimojen liimailu se vasta on hauskaa puuhaa.


Vieläkin ne hintalaput roikkuvat puristimista. Ei jouda tekemään turhanpäiväisyyksiä, kun on niin paljon mielekkäämpääkin puuhaa.

Kahdesta 20-senttisestä liimapuusta tehdyt hyllylevyt näyttävät ihan pösilöiltä, mutta ne nyt sentään jäävät ovien taakse piiloon.


Keskitason hyllylevy jakaa kaapin ylä- ja alaosaan: kaappiin on siis tulossa neljä ovea. Laitoin keskitason hyllylevyt kulmaraudoilla kiinni. Muut hyllylevyt makaavat vapaasti rimojen päällä.Kaapin sivuihin tuleva rima pääsi taas loppumaan, eli rungon valmistuminen venyy aina vain. Ovien tekeminen kyllä jännittää. Saankohan vanerista tarpeeksi suorat palat?


4 kommenttia:

 1. Suat suat. Tästä tulee hieno. Tein tv-tason ja nyt toinen vaneriovi on hieman mennyt "pullolleen", ei onneksi huomaa kuin todella tarkasti tihrustamalla. Tyhmyttäni tein liian ohuesta vanerista. Puutyöt ei ole ominta alaa (vaati kärsivällisyyttä ja hahmottamista), pysyn verhoilussa. Tosin siinäkin menee hermot aika ajoin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavan näköinen taso! Ihan huikeaa, että teit itse liimapuulevyt! Olispa mahtavaa, kun olis kaikki sirkkelit ja oikohöylät, niin ei muuta tulisi ikinä tehtyäkään :)

   Kuinka paksua vaneria käytit? Tuollainen puun eläminen on kyllä mahdotonta etukäteen ennustaa. Sitten näkee vasta aikanaan, kuinka kävi.

   Poista
 2. 3mm vain eli todella ohuesta. Toimii kuitenkin, joten mitäpä sitä harmittelemaan. Juu, minusta ei olisi vääntämään mitään ilman kunnon vehkeitä, joten peukku sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, no se on todella ohutta! Mulla on 4 ja 6.5 mm vaneria vain, ja minusta tuo 4 mm vanerikin on tosi ohutta. Vanerikaupan myyjä sanoi, että vanerin paksuuden pitäisi olla yli sentin, että se alkaisi olla suora. Mutta sentin paksu vaneri on jo ihan eri näköistä, siitä puuttuu sellainen mukava kepeys.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!