keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Elmon tuoliPinkki nojatuoli on lojunut pitkään korjausjemmassa. Kiinnitysruuvit olivat vuosien varrella lähteneet löystymään yksi kerrallaan, ja pari mutteria oli joutunut hukkaankin. Jotta kiinnitysruuvit olisi saanut taas kiristettyä ja paikoilleen, piti päästä selkänojan pehmusteiden sisäpuolelle etsimään pudonnut vastakappale. Päällisissä oli jo pientä tahraa, joten koskapa koko hökötyksen joutui kuitenkin purkamaan, päätin samoin tein päällystää sen uusilla kankailla.


Tuoli siirtyi syksyllä varastoon odottamaan korjausta. Kankaat tilasin kangaskaupan tilausvalikoimasta jo marraskuussa. Joulukuussa ne olivat noudettavissa. Tammikuussa ostin nitojaan niitit, mutta nepä olivatkin väärää kokoa. Helmikuussa vein niitit takaisin kauppaan ja vaihdoin ne oikeanlaisiksi.


Tarinaan sopisivat hyvin vaiheet maaliskuulta, huhtikuulta ja niin edelleen aina ensi jouluun saakka, mutta mikä lie kevätauringon ensisäde saikaan aikaan sen, että heti niittien vaihtamisen jälkeen rupesin nitomaan kankaita paikoilleen (olin toki ommellut ne jo aiemmin muotoonsa).


Lopputulos ei kestä tarkempaa tutkimista, mutta ihastelkaamme vähän etäämmältä.

Tuoli on oikeastaan Elmon tuoli. Elmo tykkää kurkistella ikkunoista maailman tapahtumia, ja se mielellään kiipeä tuolin päälle tähystämään. Meillä on nyt pitkän aikaa ikkunat olleet tuolivapaita alueita, eikä koiraparka ole päässyt ikkunoille ollenkaan. Monesti kysyn Elmolta, haluaako se tulla ikkunalle kurkistelemaan. Elmo nousee unilta, kävelee kohti ja nostaa tassua ikkunankurkistusasentoon merkiksi siitä, että se haluaa tulla nostetuksi. Sitten me Elmon kanssa katselemme, mitä maailmalla tapahtuu.


Nyt Elmo pääsee taas itsekin ikkunalle. Se on hyvä, koska Elmo on punkero koira, eikä sitä jaksa kauaa kannatella.
Käsinojalla keikkuu äidin kutoma ja värjäämä villapeitto, jonka nostin taas tauon jälkeen esille.Nyt valitsemani kangas on todella lähellä sitä sävyä, joka edellisessäkin verhoilussa oli. Tykkään sävystä ja olisinkin valinnut juuri saman kankaan, mutta sitä ei ollut enää valikoimissa.


Tuolin puuosat kiinnitetään pitkillä ruuveillä kangasosien läpi. Edellisen kerran verhoillessa kankaan lävistämisessä ei ollut mitään ongelmia, mutta nytpä sainkin aikaiseksi silmänpakoja. 
Huh, nyt ei Elmolta vahtimishommissa loppua näy, kun on tähystystuoli taas nostettu paikoilleen! Parasta ottaa pienet tirsat välillä, että jaksaa taas pitää maailmanmenoa silmällä.


14 kommenttia:

 1. Ihana tuoli ja ihana Elmo! Meiän Elmo ei katsele ikkunasta, kun se pääsee vapaaksi pihalle, mutta Elmo aina nukkuu joko tuolilla tai sohvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, meidän Elmo olis kyllä onnellinen koira, jos pääsis vapaaksi heti ulko-ovelta!

   Täällä Oulussa on viime aikoina pyörinyt sellaisia varoituspostauksia Facebookissa, joissa varotetaan myrkytetyistä lihapullista. Sellaisista, joissa on nuppineuloja sisällä. Hirveän, hirveän inhottavaa!

   Poista
 2. Ihanaa kun Elmolla on oma tuoli. Meidän Tanalla on myös oma tuoli tai kaksikin, toinen on ikkunasta katselua varten ja tonen on eteisessä peilin alla, se on nukkumatuoli. Tana on pieni metsästyskoira, joten se nauttii suunnattomasti, kun saa seurailla pihan tapahtumia ja varsinkin silloin tuoli on tarpeellinen, kun odottaa isäntäänsä kotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei koirat juuri suostu nukkumiseen käyttämään sellaisia koirille varattuja asioita. Nukkuvat sohvalla ja sängyillä, tykkäävät olla siellä missä ihmisetkin.

   Ikkunasta kuikkivat koirat on kyllä sympaattisia :)

   Poista
 3. Aivan ihana tuoli, toi väri! Ja ihana Elmo!

  VastaaPoista
 4. Hienon tuolin Elmo on itselleen vallannut, hyvä maku hauvelilla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elmolle on varmaan aivan sama, mikä jakkara siinä alla on, kunhan pääsee kurkkimaan ikkunasta!

   Poista
 5. Kaunis tuoli. Minulla on kolme tuolia jonossa, kaksi ulkopuolista projektia ja yksi oma aarre 50-luvulta. Tykkään verhoilla, puuosat ovat kyllä aina pakkopullaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, kolme päällystettävää tuolia! Siinä on urakkaa!

   Mie en tehny näille puuosille mitään. On niissä aavistus kulumaa, mutta se ei haittaa. Tämähän on malliltaan tosi simppeli verhoiltava. Mitään tämän kummempaa en ole koskaan koittanutkaan. Verhoilu on varmaan tosi vaikeaa ja tarkkaa puuhaa!

   Poista
 6. kaunis tuoli ja ihana tähystyskoira <3
  t.eevi

  VastaaPoista
 7. Ihana Elmo! Ja tietenkin ihana tähystystuoli! t. Elmo ja Onni

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!