lauantai 2. tammikuuta 2016

Verhoilua60-lukuinen tuoli kaipasi kovasti uutta päällistä. Ruuvit ja mutterit olivat päässeet yksi kerrallaan löystymään, ja yhden vastinkappaleen irtoamisen vuoksi koko selkänoja täytyi purkaa. Koska päällisessä oli jo tahroja, ja koska edellisellä verhoilukerralla olin möhlinyt kankaan leikkaamisen niin, ettei se yltänyt taittumaan kunnolla tuolin alle, rupesin nyt paremmalla onnella verhoilupuuhiin.


Verhoilukankaan tilasin kangaskaupasta jo marraskuussa, mutta nyt vasta pääsin siihen käsiksi. Kankaat leikkasin vanhojen palojen mukaan, mutta pidin tällä kertaa huolen siitä, että nidottavat osat olivat tarpeeksi pitkiä.

Sovittelua, sommittelua ja varmistelua! Sovittelin kankaat tuoliosien päälle nurjat puolet ylöspäin niin, että sain nuppineulat suoraan kiinnitettyä ompelua varten. 

Ompelun jälkeen tikkaukset tikkauslangalla. Vielä ei näytä yhtään miltään; kangas täytyy kiristää ja nitoa niiteillä puuosiin kireästi paikoilleen. 

Ompelukoneen saa jo tuolin osalta laittaa syrjään; enää on jäljellä kokoamisvaihe. Löysin ylärungon sisältä kateissa olleen vastinkappaleen, mutta etsimistä varten vaahtomuovi ja säkkikangas piti purkaa. Pitäisiköhän vaahtomuovi liimata takaisin paikoilleen, vai pysyneeköhän tuo ilmankin?


5 kommenttia:

 1. Suosittelen liimaa vaahtomuoviin. Itse olen liimaa käyttänyt ja silti yhdestä tuolista on vaahtomuovi onnistunut lähtemään karkuun :(
  T.Eevi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liimattu! En uskaltanut jättää kiinnittämättä, kun olisihan se vaahtomuovi siellä sitten ajan kanssa varmasti päässyt heilumaan. Laitoin Erikeeperiä, toivottavasti se pitää.

   Poista
 2. Jälleen eksyin blogiisi ihastelemaan.
  Tämä postaus valoi kyllä intoa tuon miun oman tuoliprojektin kanssa. Pitäisi päällystää se aivan uusiksi ja hyvä jos itse osaan edes ompelukonetta käyttää. Saas nähdä saanko tuon oman kymmenen vuotta sitten ostetun "ekan kodin eka tuoli" projektin koskaan edes aluille kun aloittaminen ei tuntuu niin hankalalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :)

   Jos on simppelinmuotoinen nojatuoli, niin ei tarvitse olla mikään velho, että saa sen päällystettyä! Mulla on vielä nitominen kesken; toinen nitoja on nyt lainassa, mutta se vaikuttaa niin monimutkaiselta vempeleeltä, etten tajua, miten se toimii!

   Poista
  2. PS. Tulee muuten melko tollo olo, kun googlettaa "nitoja + käyttöohjeet". (Niitä ei löydy.)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!