torstai 28. tammikuuta 2016

Suunnittelua


Allaskaapin koeversio alkaa olla valmis. Muutamia muutoksia tekisin vielä oikeaan versioon, mutta se kyllä jännittää. Jospa kaikki meneekin mönkään, kun lähtee muuttelemaan asioita.

Tein teipillä merkkauksia ja huomioita sinne tänne. Eilen mietin, josko poistaisin tuon kulmassa olevan palan kokonaan, mutta päädyinkin pienentämään reikiä niin, että putket mahtuvat, mutta ei jää ylimääräistä tilaa. Ihan kiva nimittäin, jos tuolla kulmassa olisi vielä kaapin jalallekin tarttumapintaa :)
Vaneri on kiero kuin korkkiruuvi. Isona levynä en sitä huomannut, mutta kun ovet sai sahattua valmiiksi ja eritoten sitten, kun ne pääsi kiinnittämään saranoilleen, näkee, miten ne vinksottavat kuka minnekin. Varastossa ei ole yhtään sen suorempaa vaneria. Pitänee ostaa uutta. Vai vääntyyköhän se kuitenkin kosteissa tiloissa ennen pitkää?

 Nyt on suunnitelmat valmiina. Seuraavaksi pitäisi kulkea rautakaupan kautta. Toivottavasti vielä tänään!

4 kommenttia:

 1. Kaverini vannoo, että pari kerrosta venelakkaa vanerin pinnassa tekee siitä kosteiden tiloiden kestävän. Tai suunnilleen mistä materiaalista vain. En ole itse testannut, mutta se kuulostaa sen verta järkevältä (muita juttuja olen kyllä venelakkaillut onnistuneesti), joten ehkäpä se toimisi tässäkin? Venelakka nyt kuitenkin toimii myös "normaalina lakkana", joten ei siitä... kai... haittaakaan ole?:D
  Komia prototyyppi, pidän peukkuja oikealle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti; eiköhän venelakka ole aika tujua ainetta!

   Mulle rautakaupan myyjä sanoi, ettei puun pitäisi kupruilla kosteassa tilassa, vaikka siinä ei olisi mitään maalia pinnassa. Minusta vähän outoa; luulisi, että se maali kuitenkin jonkinlaisen suojapinnan antaa.

   Poista
 2. Mielestäni vaneria ei oikein suosita ovissa, koska tuppaa vääntymään. Mutta jos ei ihan ohuinta käyttäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, näin sanoi myös vanerikaupan myyjä. Sanoi, että yli sentin pitää olla paksuus, että alkaa olla suora.

   Minä käytin nyt liimapuuta omiin oviin, se on ainakin suoraa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!