perjantai 29. tammikuuta 2016

Sillä on jalat!Kaappi muotoutuu koko ajan tehdessä niin, että valmiina se onkin varmaan sänky tai joku aivan muu kaluste. Runko on valmis - tosin bideesuihkulle lienee järkevää sahata isompi liikkumakolo.


Tänään ruuvailin runkoa myöten rimat ja lisäsin kaapin sisälle tukea tuomaan kulmaraudat. Se ei ole millään mittapuulla täydellinen, mutta aivan eri näköinen kuin rumista kaapin ovista rakennettu koekappale.

Jalkojen kiinnittäminen onnistui ihan ongelmitta! Ostin 12-millisen poranterän, porasin reiät ja paukuttelin mutterit paikoilleen. Tosi näppäriä nämä säätöjalat!

Kävin myös ostamassa lisää vaneria, mutta se ei kyllä ollut sen suorempaa kuin omanikaan. Mäntylevyä jäi ihan juuri sen verran yli, että paloista sai leikattua vajaamittaiset ovet. Keittiön kaapeissahan meillä on samantyyliset raot, joten kaappi sopii tällaisenaan meille ihan hyvin. 


Ovien kanssa on vielä säätämistä; saranat eivät suostu yhteistyöhön. Ovet ottavat nyt toisiaan vasten, mutta ajattelin vuolla saranoita puun sisälle. Toivottavasti ovat lopulta sitten samalla tasolla.
 


Jos tänään saisi paklailtua pöytäkannen ruuvit (jotka tosin lakkasivat jostakin syystä pyörimästä), pääsisi huomenna kenties maalauspuuhiin! Vielä täytyy siis sahata suihkulle isompi kolo, selättää temppuilevien ruuvien ongelma, paklata kolot ja mallailla saranat kohdilleen niin, että ovet toimivat ongelmitta.


Minkähänlaiset vetimet tähän sopisi vai laittaisiko vetimiä ollenkaan? Jonkinlaiset nahanpalat voisivat olla aika kivat.


6 kommenttia:

 1. Voi miten hyvän näköinen. Osaisinpa minäkin!! T. äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ole kovin vaikeaa: ei muuta kuin liimapuulevyä ostamaan!

   Poista
 2. Todella hieno! Voittaa kyllä meidän Ikea-räpistyksen mennen tullen (tiedoksi, ei kestä kosteaa tilaa puolta vuottakaan halkeilematta). Nyt rupesin haaveilemaan pistosahasta, mutta en tiedä josko sellainen löytyisi talomme askarteluhuoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   En ole vielä laskenut, paljonko kaapille tuli hintaa. Osa tarvikkeista on ostettu eri paikoista. Viimeksi meni rautakauppaan 135 euroa, mutta siinä oli pari sellaista juttua, joita ei tähän kaappiin tarvittu. Täytyy kaivaa kuitit esille!

   Sen verran kuitenkin katsoin, että halvimman allaskaapin saa Ikeasta 20 eurolla. Mie maksoin litran maalipurkista reilusti 30 euroa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!