maanantai 4. tammikuuta 2016

Siivouspäivän jälkeenPakkaset ovat saapuneet! Inhoan kylmyyttä ja palelen pelkästä ajatuksestakin, joten nyt ollaan sitten sisätiloissa seuraavat kaksi kuukautta. Ei se haittaa; tämä vaihe vuodesta on silti oikein mukava, kun voi vain odotella kevättä!


Siivouspäivän jäljiltä kotona on kaikki aivan (melkein) tiptop. Vaihdettiin vaihtelun vuoksi norsulakanat makkariin. Valkoiset pellavalakanat ovat yhä lempparit, mutta alkavat hiutua puhki yltä päältä.

Koirat ovat vahvasti mukana siivouspäivässä. Ne hivuttautuvat ensimmäisinä juuri pedatulle pedille ja selvästi nautiskelevat lokoisasta olosta. Elmo alkaa taas rehottaa, mutta kunnollinen trimmaus saa odottaa, kunnes pakkaset ovat ohi.

Omppuverhot olivat jonkin aikaa kaapin perukoilla jemmassa, ja kokeilin pojan huoneeseen muutamiakin kirppikseltä löytyneitä retroverhoja. Kaikki näyttivät liian synkiltä, ja niin omppuverhot palasivat. Pojan huone kylpee auringossa aina silloin, kun aurinko suvaitsee näyttäytyä.

Olohuonekin on taas kiva, kun saatiin vanha perunalaatikkopöytä kärrättyä pois. Oikeasti se on kärrättynä tasan kuvarajauksen ulkolaitamille, kun en ole ihan varma, mitä sille pitäisi tehdä. Mielikuvissani sitä ei enää ole olemassakaan.

Nojatuolin verhoilu on ottanut takapakkia. Kävin eilen ostamassa isoon nitojaan niittejä, ja pyysin vielä myyjän avuksi, niin että ostan varmasti oikeanlaisia. Myyjän suosituksesta ostin kaksi pakettia, lyhyempiä ja pidempiä niittejä, joista kummatkin tuntuvat liian isoilta, eikä nitoja suostu ollenkaan niittaamaan. Onko mitään rasittavampaa olemassakaan kuin työkalu, joka ei tottele! Pysyisiköhän kangas paikoillaan, jos vain nakuttelen sen kiinni oikein pienillä nauloilla?


6 kommenttia:

 1. Nuo norsu-lakanat ovat ihanat! Itse olen havitellut samaa kuosia keltaisena. Karvakuonot löytää muuten aina ekana parhaat paikat ;) Tuo sininen penkki on upea aarre...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään siitä keltaisesta! Kerran ostettiin pienelle lapselle lahjaksi keltaiset Elefantit, ja katsoin silloin, että hyllyssä oli niitä vaikka hurumykke. Seuraavalla kerralla olisin ostanut meillekin, mutta hylly oli keltaisten kohdalta tyhjä.

   Koirat ovat niin ihania, kun oma etu on aina edellä :) Jos jostakin löytyy pehmoinen paikka, oma kuono täytyy työntää siihen ensimmäisenä.

   Poista
 2. Voi miten sievää teillä on. Tykkään sun tyylistä käyttää värejä sisustuksessa.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Meillä on selkeästi sellaiset rosoiset ruskeat puujutut väistymässä ja värikkäät ilojutut lisääntymässä. Aitan ovi sängynpäätynä sen sijaan miellyttää vieläkin, vaikka onkin rosoinen puujuttu.

   Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Hihih, minä taas tykkään hurjasti talvesta! :) Kävin juuri koiran kanssa myöhäisillan lenkillä parinkymmenen pakkasessa - voi sitä ilman raikkautta! ♥ Pidän itseasiassa kaikista vuodenajoista, vaikkakin ehkä kevät on se kaikkein rakkain.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti minäkin tykkään oikeasta talvesta silloin kun on oikean talven aika, mutta palelen silti. Ja vihaan sitä, että auton ikkunat jäätyy kymmenessä minuutissa semmoiseen hileeseen, jota saa rapsuttaa puoli tuntia kerrallaan pois. Mutta paljon kivempi, kun on lunta ja pakkasta kuin että olisi loskaa, kuraa ja pimeää!

   Mekin käytiin koirien kanssa iltalenkillä. Olin pukeutunut Michelin-ukoksi, mutta nenä silti jäätyi. Koiria ei näytä haittaavan. Suhtautuvat ärsyttävän positiivisesti kaikkiin vastaantuleviin asioihin.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!