sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Sävynä punainenJokunen päivä sitten napsin kuvia kodin sinisistä asioista. Sinisiä asioita oli näemmä vaikka kuinka paljon, mutta eipä taida punainenkaan määrällisesti kauas jäädä! Tämmöisiä punaisia asioita punatutka bongaili meidän kotoamme tänään.


Pojan huoneessa on yhdistelty monia värejä. Räsymatot ovat punasävyiset. Elmo on näköjään luvatta vohkinut lapsen pehmolelun. Se tillitti niin somasti kohti kameraa, että huomasin näpistyksen vasta jälkikäteen kuvia läpi katsoessa. Kettu se on.

Kastehelmi-kokoelmasta löytyy kolme punasävyistä kippoa.

Pitsityynyliinoista yksi on punainen.

Olohuoneesta löytyy yksi punasävyinen nojatuoli. Elmo tekee taas parhaansa, ettei vahingossakaan näyttäisi luontevalta, kun on kuvaa varten käsketty istua paikoillaan. "Jos näytän aina tosi typerältä kuvaa ottaessa, minun ei lopulta tarvitse enää osallistua."

 Ompelukonepöydän virkattu matto on myös punasävyinen.
 Samoin eteisen kynnysmatto.
Converse-hyllyltä löytyy muutama punainen kenkäpari.

Pojan huoneessa punaista löytyy julisteesta, joka on sellaisenaan kehystetty vanha sarjakuva.

Livalin ja Ariksen retrovalaisimet ovat myös punaiset.

Kuin myös usein nähdyt Finlaysonin Elefantti-lakanat. Punainen sopii tosi kivasti turkoosin seinän pariksi, ja vaikka liinavaatekaapissa olisi muitakin vaihtoehtoja, useimmiten valitsen juuri nämä.

Keittiön vanha retrovaaka on tulipalonpunainen.
Papan vanha pula-aikojen kahvipurkki toimii nykyään kynttiläkippona.
Keittiössä punaista löytyy sarjakuvista ja vitriinikaapin päältä. Kukkapurkin lautanen on Fineliä.

Makuuhuoneeseen jouluksi ostettu retrotäkki on punainen. Sen voisi jo kääriä odottelemaan ensi joulua.

Vanha peltinen ruusupurkki kätkee sisäänsä ompelutarvikkeita. Tekstiileistä löytyy tietysti myös punaista.


Väribongailu on yllättävän jännittävää puuhaa. Etukäteen ei osaa ollenkaan arvioida, kuinka paljon jotakin asiaa kotoa tietyssä värissä löytyy. Sitten harmittaa, jos jälkikäteen huomaa, että joku punainen asia unohtui kuvata.


Kalle-tauluhan tähän nyt unohtui, mutta sitä voi käydä erikseen kurkkimassa vaikka täältä. Mitähän muita värejä meiltä löytyisikään? Täytyypä katsella!6 kommenttia:

 1. Nuo valaisimet! Mun siskolla oli tuollainen just punainen kirjoituspöydässään kiinni ja mulla sängynpäädyssä tuo toinen valkoisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista enää merkkiä, mutta meillä oli tuoreemmat, ehkä 80-luvun työpöydän valaisimet. Ne eivät vielä ole sillä tavalla retroa niin kuin nämä värikkäät, mutta olen niitäkin aina silloin tällöin nähnyt kirppareilla. Omaa silmää eivät miellytä. Ovat liian hyvässä muistissa vielä :)

   Poista
 2. I-ha-na tuo nojatuoli!! Miten en ole kiinnittänyt siihen aiemmin huomiota! Todella kaunis, ihana kuosi ja upea muoto. Ehdottomin lempparini listauksen punaisista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojatuoli on syksyinen kirppislöytö Kontista :) Se näyttää jonkun itse verhoilemalta. Todella siistiä työtä, kelpasi minulle!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!