perjantai 29. tammikuuta 2016

Rautakaupan kauttaNo niin, kaikki rahat on nyt viety rautakauppaan, ja näin sitä päästään jatkamaan! 


Mallityyppihän naksahti paikoilleen erinomaisesti, mutta päätin vielä tehdä pari pientä muutosta, jotka sitten johtivat yllätyselementti X:n saapumiseen. Mallikappaleesta poiketen päätin tehdä pöytäkannesta yhtenäisen (sivukappaleet tulevat siis kannen alle, eivät kannen sivuille). Kylppärissä altaan vasemmalla puolella menee putket, eikä mallikappaleessa ollut yhtään liikkumavaraa: liimapuu on mallikappaletta paksumpaa (!!!), kannesta tuli leveämpi ja putket ottivatkin sitten vastaan. Ei mitään sellaista, mitä ei aukkoa suuremmaksi sahaamalla selvittäisi, mutta olisi pitänyt osata ajatella tämä etukäteen. 


Tuntuu pöljältä, kun ongelman olemassaolon tajuaa vasta siinä vaiheessa, kun yrittää pukata puista palikkaa sellaiseen koloon, johon se ei mahdu. Eikö tätä tällaista ole harjoiteltu kaksivuotiaana, kun on tunkenut pyöreää muotoa neliön koloon.

Runko alkaisi olla kasassa. Ristimitta heittää komeat 5 millimetriä. Yritin korjata sitä, mutta en vain osaa! Miten se muka pitäisi tehdä? Ruuvit on tarkoitus senkata eli ruuvata puun sisälle ja sitten paklata: senkkauksen jälkeen mitään muutoksia ei voi enää tehdä, ruuveja ei pysty kaivamaan enää esille. Nyt pitäisi olla varma seuraavasta liikkeestä. Annanko viiden  millin olla vai yritänkö vielä jotakin?

Myyjän opastuksella löysin säätöjaloille vastakappaleet. "Kierreholkki puuhun" on tuon mutterin nimi. Toiset säätöjalat ovat nyt eri paria, kun en jaksanut palata ensimmäiseen kauppaan, mutta ei se haittaa.


Kierreholkille täytyy käydä erikseen ostamassa 12-millinen poranterä; meidän terät loppuvat kymmeneen milliin.


Uskoakseni oikea tapa kiinnittää kierreholkki on tuo vasemmanpuoleinen; lätyskäpuoli jää kannen alapuolelle.

Nyt edetään vaihe kerrallaan; jokainen pala täytyy sahailla erikseen, ettei tulisi yllättäviä heittoja. Vaneri on yhä edelleen tasan yhtä vänkyrää kuin eilenkin, ja mietin, pitäisikö liimapuulevystä ylijääneet palat hyödyntää kaapin ovina. Kaapista tulisi sitten taas aivan erinäköinen kuin olin suunnitellut. Kestävätköhän saranat puisten ovien painon?


Perusvänkäyksestä huolimatta viimeistelyhommat ovat jo mielessä, tietenkin. Näköjään sinisävyt miellyttivät omaa mieltä tällä kertaa. Enpä kerro, minkä valitsin :)

Sahailemisiin!4 kommenttia:

 1. Minkähän värinen allaskaapista tulee? Kun näin noi väriehdotukset, tuli ekana mieleen toi violetti.
  -Ts-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummaa violettia ja laventelia ihastelin kaupassa. Ajattelin alunperin, että maalaisin jollakin suhteellisen vaalealla (esim haalea sininen), mutta en sitten rohjennutkaan valita niin erikoista sävyä.

   Valitsin mattamustan :)

   Poista
 2. Vitsit että näyttää hyvältä. Nyt kävi jo vähän jänskättämään, että minkä värin valitsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)) Tämä oli jännä projekti. Harmi, että on nyt jo ohi.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!