maanantai 11. tammikuuta 2016

Pikagallup: joo vai ei retrosoffalle!Nyt on paha! Kipaisin kierrätyskeskuksella iiihan pikku reissun, ja taas löysin varteenotettavan huonekalun. Retrosohvahan on ollut sillä tapaa hiljaksensa hakusessa jo vaikka kuinka kauan, mutta oikeanlaista tuntuu olevan vaikea löytää.

 
Vähän vanhempi sohva olisi ollut mielessä, mutta tämä arviolta 70-luvun plyyssi(?)soffa yllättäen ihastutti. Se on sympaattinen, supermukava, hyväkuntoinen ja aavistuksen linjakas. Toisaalta se on pikkuisen liian tuore; melkein kasaria. Joku sohvan näkevä vierailija saattaisi luulla meitä erheellisesti junteiksi.


Pitsityynyliinat näyttäisivät kivoilta tässä, vai mitä?
 Huutoäänestys: joo vai ei retrosohvalle?


56 kommenttia:

 1. Itse hakisin ehkä jotain sulavalinjaisempaa ja kevyemmän oloista joten äänestän ei jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä niiin jakaa mielipiteitä! Arvasin!

   Sulavalinjaisempaa ja kevyttä olin ajatellut itsekin, sellaista 40-50-luvun sohvaa, mutta yllättäen tämä 70-lukuinenkin miellyttää silmää. Sohvan eduksi sanottakoon, että se on mukavampi istua ja löhötä kuin monet vanhemmat sirolinjaiset soffat :)

   Poista
 2. Ei :( tunkkainen väri ja junttivaikutelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän; tämä on juuri siinä rajoilla! Väri on juuri sellainen, että siitä tulee helposti synkkä, jos se on tummempien värien parina. Mutta toisaalta se on sellainen kameleontti, että iloisten värien parina se on itsekin iloinen!

   Miltähän se meillä näyttäisi? Olisipa kierrätyskeskuksella sellainen palvelu, että toisivat sohvan kotiin sovitettavaksi ja veisivät sitten pois, jos ei olekaan kiva :))

   Poista
 3. Jooo! Ja junttius on sallittua, kunhan se näyttää hyvälle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä on sillä tapaa huoleton "poikamiessohva", joka on valittu mukavuuden perusteella! Mutta minusta se on silti tosi kivannäköinen sohva. Vaatii tietysti oikeanlaisen ympäristön näyttääkseen kivalta.

   Poista
 4. Ei, tuollaisen ajattelutavan omaava ei tätä aarretta kanna ylpeydellä. Joku on hyvin huolella tämän pitänyt, enkä usko että sellainen ihminen arvostelee muita junteiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En arvannut, että tuosta nakkaamastani höpsökommentista voisi loukkaantua. En suinkaan arvostellut ketään ihmistä juntiksi.

   On ihan tavallista, että tietyntyyppisiä 80-luvun huonekaluja kuvaillaan junteiksi. Ehkäpä se johtuu siitä, että 80-luvun huonekalut eivät ole olleet muodikkaita sitten 80-luvun.

   Tämä sohva vaikuttaa kylläkin 70-lukuiselta ja se on ihan loistokunnossa. Tyylillisesti se on kuitenkin siinä rajalla, että onko meille liian "tuore". Itse kun olin alunperin etsiskellyt vanhempaa, 40-50-luvun sirolinjaista sohvaa (jotka eivät kylläkään ole niin mukavia löhötä kuin nämä retrommat).

   Poista
 5. Noita ei enää tehdä. Saat sen näillä keleillä pakastettua ja tuuletettua raikkaaksi. Eikö ole sitten kuin uusi? Parempi kuin uusi. Väri on kaunis vihreä - kulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan huippukunnossa. Montakymmentä vuotta vanha, ja kaikki kankaat ihan priimaa (jonkun tahran olin syynäävinäni, mutta ei kuitenkaan mitään tuoksuja, tunkkaisuutta tai kulumaa).

   Koko sohvaa en saisi kyllä pihalle, vaikka se näillä pakkasilla kyllä houkuttaisikin. Mutta istuintyynyt ovat irrotettavat :)

   Väri on tosiaan tuollainen kameleonttimainen, joka vaihtaa ilmettään siitä riippuen, miten sen yhdistää. Tämä sävy näyttää helposti synkältä, mutta minä tykkään siitä iloisesta kullanhohteesta.

   Poista
  2. Sanotaan, että kun älykkö ja tyhmä kohtaavat, kumpikin pitää toistaan tyhmänä. Olisiko tyylin edelläkävijän ja juntin kohdalla tyylikysymyksissä samoin? Meillä oli 70-luvulla kaksi sohvaa. Ruskeassa samettikulmasohvassa katottiin tv:tä, tuontyyppinen plyyshikaunotar tuoleineen oli vieraita varten. Se oli vielä ainakin 90-luvulle asti käytössä.

   Poista
  3. Hah, no näinhän se on: ei parane makuasioista kiistellä!

   Hirveän herttaista, että on olemassa ns. arkisohva ja pyhäsohva! Ei voi tuollaista enää kuvitellakaan nykypäivänä. Juhla-astiastotkin alkavat olla historiaa, kun ihmiset eivät halua harvoin käytettäviä asioita kaappeja täyttämään. Ehkä muutenkin arjen ja juhlan raja on hämärtynyt; nyt haetaan arjesta luksusta :)

   Poista
 6. EI :D Sulla on kaksi mustaa koiraa.... :D T. käytännöllinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ei niistä irtoa karvaa! Sait nyt kuitenkin ajatuksen rullaamaan. Valkoinen sohva oli ihan järkyttävä koirien kanssa. Vihasin sitä. Mutta eikö tuollainen plyyssi ole ihan hoitovapaa ja aina puhdas ja siisti :))

   Nyt kun otit tämän koirakommentin puheeksi, niin voinpa hyvinkin kuvitella, kuinka hyvin kaksi mustaa koirankuonolaista sohvalle sopisi :) Oi tuitui!

   Poista
 7. Plyysi kerää mielettömästi pölyä (meillä oli sellainen aikaisemmin), saat olla alvariinsa imuroimassa ellet halua, että näyttää epäsiistiltä. Kauniin värinen ja mukavan oloinen sohva sinänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaan sillä tapaa kerääkin, että kun vie ulos ja tommuuttaa, tulee hirveä pölykasa. Mutta eikö plyyssi kuitenkin näytä aina ihan siistiltä? En kyllä ole varma, mitä tuo materiaali on.

   Poista
 8. ÖÖ ei , se on juntti ( enkä halua loukata tällä nyt ketään :D .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana :) Mietin vielä huomiseen! Mies ei ole sanonut oikein juuta eikä jaata.

   Poista
 9. joo! ihana väri ja tossa on kyllä varmaan ihana pötkötellä! mun lapsuudenkodissa oli samansorttinen, ihanan nostalginen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pötköttelyä minäkin ajattelen! Elokuva pyörimään, viltti päälle, röhnöasento ja herkkuja!

   Poista
 10. Blogisi perusteella sohva voisi hyvinkin sopia teille! :) Ja jos on kerran supermukava, kooltaan hyvä ja hinnaltaan passeli niin miksei? Kevään tullen parit pirteät kuosityynyt päälle niin voisi näyttää tosi kivalta :) Sanon, että jatkoon! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaikkea näitä! Meille sopii melko pieni sohva, ja ajattelin, että tämä olisi kuitenkin liian iso, ja se ratkaisisi ongelman. Mutta eipä se ole kuin 5 senttiä nykyistä sohvaa pidempi.

   Poista
 11. Mun mielestä väri on kiva eikä yhtään tunkkainen! Muuten olen kanssasi samoilla linjoilla, muodossa on jotakin kivaa ja toimivaa, vaikka itseänikin viehättää enemmän 50-luvun sirompi tyyli. Plyyssistä en itse välitä, mutta jos se materiaalina viehättää sua, niin vaaka alkaisi jo kääntyä plussan puolelle... Sohvassa mukavuus on kuitenkin myös tosi tärkeää ja lisäksi tässä on varmaan hyvä hinta-laatusuhde?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirot sohvat on kyllä tosi kauniita. Ihan huonekalukaupoissakin näkyy nykyään olevan sellaisia elegantin mallisia sohvia. Nythän on monta monta vuotta ollut sellaisia möhkälemäisiä jättisohvia. Kiva nähdä niitä sirojakin taas! Joskin uusien sohvien hinnat ovat melkolailla yli oman budjettini :)

   Tässä on erityisen hyvä hinta-laatusuhde. Meidän nykyinen sohva on vain viitisen vuotta vanha (Iskusta), ja se on jo siinä kunnossa, että se pitää ilmaiseksi antaa pois, jos joku huolii. Sen jalka klenkkaa ja vaatii korjausta. Ajatella, että nykysohva menee viidessä vuodessa kaatopaikkakuntoon, mutta tämmöinen nelikymppinen on ihan uudenveroinen aina vain. Aivan eri sarjaa nämä raskaat rungot. Kankaista en pysty käsittämään, miten ovat säilyneet noin hyvinä. Ei mitään hinkaumaa tai kulumaa.

   Poista
 12. Kyllä. Kun mietin kokonaisuutena teidän olkkaria, niin tämä sopisi tosi hyvin sinne. Värikin on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin, että voisi kokonaisuuteen sopia mukavasti :) Taustalla on kyllä musta seinä. Saisikohan se sohvan synkäksi?

   Poista
 13. Äänestän jatkoon. Itsekin olen juuri kaikki nettikirpparit kolunnut läpi löytääkseni jonkun ihanan vanhan junttisohvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ei ehkä vielä ole näille 70-luvun sohville ole täysin otollinen, mutta tämä onkin edelläkävijän sohva! Kohta on kaikilla samanlaiset!

   Mie en ole nyt vähään aikaan aktiivisesti hakenu nettikirppareilta sohvia, mutta yhteen aikaan hain. Aina liian kaukana, liian kalliita tai jotenkin epämääräisesti säilytettyjä (kuvattu ulkovarastossa romukasan alimmaisena; en ehkä uskaltaisi sohvaa ostaa niin). Aina silloin tällöin on paikallisilla kirppareilla tullut joitakin kivoja vastaan, mutta ei niin kivoja, että olisi tullut ostettua.

   Vanhan sohvan hävittäminen kun on sitten oma lukunsa. Se on sen ikäinen (viitisen vuotta) ja siinä on vika (jalka pitää korjata, en jaksa), mikä tarkoittaa, ettei sitä kukaan huoli. Sohvat ovat aika ongelmajätettä. Edellinen, valkoinen sohva, jonka myin ehkä vuosi sitten, oli varmaan myös viitisen vuotta vanha. Päällisissä oli pientä repeämää takana, olikohan jossain tahraakin, ja hikisesti sain siitä muistaakseni 50 euroa, kun sen ovh muutamaa vuotta aiemmin oli n. 1 000 euroa. Niin se tavara menettää arvoaan. Olin silti vain tyytyväinen, että kotoa asti tultiin hakemaan ja pääsi vaikeasta sohvasta eroon. Valkoinen kangassohva kun ei tosiaan meille sovi.

   Poista
 14. Tommoseen kankaaseen jää elukoitten karvat (meillä kissoja ja iso koira) kiinni kuin tauti. Käsitöinä tarrarullailu taitaa tuollasensohvan kanssa tulla tutuiksi.

  Itselle se olisi syynä sanoa sohvalle noup.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Mutta Elmosta ja Manusta ei kyllä karvaa irtoa. Ne hoitavat sotkemisen muulla tapaa; mutustelevat luita ja tuovat pihalta kuraa. Ajattelin, että värikäs plyyssi olisi oivallinen valinta sellaiseen tarkoitukseen.

   Sohva on kyllä niin halpa, että hinnan puolesta ei haittaisi, jos ottaisi sen ns. koekäyttöön. Mutta sohva on niin isokokoinen ja vaivalloinen tavara, ettei sitä viitsi jatkuvasti vaihdella.

   Poista
 15. Joo! Olen ihaillut samanlaista sohvaa tori.fi:ssa, se oli väriltään keltainen ja alaosassa oli vielä hapsut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hapsulliset asiat on myös sympaattisia. Sohva, jolla on hapsut. Awwww :)

   Poista
 16. Mun piti oikeasti miettiä tätä jonkin aikaa... Nipin napin sanon joo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli niin rajoilla! Mietittiin ja pohdittiin, ja päädyttiin kuitenkin siihen, että ei :)

   Poista
 17. Mä taas tykkään tuosta väristä ja ei tuo muotokaan hassummalta näytä. Mä oon huomannut että mulle käy sellainen, mitä jotkut eivät kotiinsa ottaisi millään. Esim. 70-luvun ruskeat kotimaiset lasitavarat ovat ihania ja niille moni sanoo yäk.

  Jos on hyvä hinta niin osta ihmeessä. Ja kuuntele ensin itseäsi tietty;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin miellyttää silmää monet sellaiset asiat, joista ei yleisesti tykätä. Niin kuin esimerkiksi tämä sohva jakaa mielipiteet. Minusta siinä on jotakin kaunista, vaikka aika riski ostoshan tuo on :)

   Sohva muuten maksoi 20 euroa. Joku toinen sen nyt sai.

   Poista
 18. Oikeanlaisessa ympäristössä tuo voisi olla kiva! Kuten moni on sanonut, sirolinjaisempi voisi olla silmälle viehättävämpi, mutta tuo on varmasti mukavampi löhöillä. Tässä valinnassa saattaisit olla edelläkävijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä sohvan ehdottomasti pitää olla löhöiltävä! Eihän sillä muuten mitään virkaa ole.

   Tulisipa vastaan sellainen sohva, joka on huippukuntoinen, sirolinjainen ja upottavan pehmeä!

   Poista
 19. Vastaukset
  1. Olisi tämä kyllä varmasti meille sopinut, mutta pitkään emmittiin ja jätettiin sitten ottamatta!

   Poista
 20. Väri on ihana ja se näyttää varmasti hauskalta kirkkaampien värien kaverina. Väripalalla on oliviinvihreä sohva, joka saapui aikoinaan heräteostoksena. Väri tuntui silloin aika yllättävältä, nyt tuo väri on muutenkin soluttautunut olohuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väreillä on toisinaan tapana lähteä lisääntymään siellä ja täällä! Meillä nyt sininen on sellainen, jota on tullut vähän joka paikkaan. Joskus 2000-luvun alussa sinistä näkyi paljon ihmisten kotona. Kun se kausi meni ohi, ajattelin, ettei sinistä enää milloinkaan. Mutta jotenkin se on vain alkanut meille taas ujuttautua!

   Poista
 21. Annan puoltavan lausunnon. Ilman sitä lausuntoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tasaisesti ei:tä ja joo:tä nyt äänestetty! Kumpihan on voitolla :)

   Poista
 22. Vastaukset
  1. Soffa vapautui nyt jollekulle toiselle. Ehkäpä heidän perheestään tulee nyt erityisen onnellinen.

   Poista
 23. Kyllä nyt täytyy sanoa, että ei. Sohvassa on armoton junttiviba väreineen päivineen. Matsku ei ehkä muutenkaan suosi eläinperhettä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ihana, armoton junttiviba!

   Onko ihan totta tuo materiaali vaikea eläinperheessä? Moni on tuosta nyt sanonut, mutta minä olisin arvellut, että plyyssi nimenomaan on kaikelle lialle ja sotkulle immuuni!

   Poista
 24. Mun tarvii vieläkommentoida, tota karvajuttua.
  Mulla on ihana angorakarvainen väliasu (=kerrasto). Meillä on tuollaista matskua löhötuoli, yläkerran aulaarvokasta viininpunaista yläkerrassa (jonne koira ei mene, kissat kyllä ja on kissankarvassa aina). Nujusin, istuin lukemassa kirjaa välikerrastossani ja itku meinas päästä...
  Tuoli oli kissankarvojenlisäksi merinovillanöyhdässä.

  Imurointi ja mattotamppari, no ei lähde.
  Tarrarulla, ei yllä kaikkiin poimuihin...
  Lopulta kumihanskat käteen ja kostutetulla kumilla silittelin tuolin puhtaaksi...kätevää?

  Ja meillä ne kissat, nemenee tuolinsujuksen alle ja karvaa tuolin.

  Imevä vesipesuri, suosittelen sellaista, jos sohva on myös luunsyöjien käytössä. Valkoinen irtopäällysteinen (päällysteet vesipestäviä), on helpompi pitää inhimillesenä hygieeniseltä tasoltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, kuulostaa rasittavalta! Edellinen valkoinen sohva oli juuri sellainen, että se oli aina nöyhdässä ja sotkussa! Ihan huonepölyäkin imi niin kuin magneetti! Jotakin olisi silloin aikanaan huonakelukaupassa ajatella, kun näytillä oleva sohva oli jo irstaan näköinen. Sen sijaan, että olisin ajatellut, että tämä sohva on sotkuinen ja pois laskuista, ajattelin, että varmaankin se nyt tässä näytteillä oikein erityisen helposti likaantuu, ei se kotona niin. No eipä!

   Olen joskus ajatellut, että pitäisikö hommata semmoinen höyrypesuri, jolla voisi sohvia pestä. On se kuitenkin sen verran kallis ja sen verran harvoin tarvittava, etten viitsi sitä ostaa. Mielummin sitten yrittää valita sellaiset sohvamateriaalit, ettei tarvi höyrypesuria.

   Poista
 25. Voi, mä vissiin oon täysi juntti, sillä mun mielestä toi sohva on IHANA! Kaunis ja kutsuva. Just tuollaisen haluaisin itselleni, jos mulle mahtuisi kotiin sohva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ääripäiden sohva; toiset tykkää ja toiset ei! :) Vähän vielä kasaria, mutta tulevat ennen pitkää taas muotiin :)

   Poista
 26. Onko päätös tehty :) ,täältä tulee ei vastaus,ihan siksi että liika on liikaa vanhaa olohuoneessa,pitää jotain uutena modernina,niin ei näytä kirpputorilta/museolta koko hushålli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tehty; jätettiin ostamatta :) Ehkä jonakin toisena päivänä vastaan tulee oikein erityisen hieno sohva. Tai sitten vain aletaan tykätä tuosta vanhasta! Sen jalka lenksottaa, ja se pitäisi jaksaa korjata. Buu!

   Poista
 27. Mummollani oli juuri tuollainen kalusto ja sohva oli itseasiassa vuodesohva vaikka ei ulkoapäin siltä näytä. Hienosti kesti kyllä 80-luvun alusta viime vuoteen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä! Nämä vanhat sohvat on kyllä selkeästi tosi vankkarakenteisia, ihan hirveän painaviakin.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!