torstai 7. tammikuuta 2016

MollamaijamaniaPari päivää sitten törmäsin netissä aivan hirmuihanaan mollamaijaohjeeseen, Black Apple Dollsiin. Tämän trendikkään mollamaijan hienous on siinä, että yksinkertaisella peruskaavalla saa värkättyä todella monenlaisia, persoonallisia hahmoja.


Minä tekaisin kaksi mollamaijaa, ja täytyy sanoa, että näiden näpertäminen on todella koukuttavaa! On kiva päästä sekoittelemaan värejä ja materiaaleja, vähän neuloa, lisäillä nappia, piirtää pisamia ja miettiä, mikä kunkin yksilön tyyliin sopisi.

Alert! Alert! Huopakangas on loppumassa! Huh, kun huomasin tämän eilen, ja ja heti perään huomasin, että on vielä pyhäpäivä! Onneksi näiden kahden nuken näpertämisessä kului sen verran aikaa, että pärjäsin enemmittä huovittakin.


Mollamaijan osaa ommella aloittelijakin. Ohjeet löytyvät Martha Stewardin sivuilta; samoista linkeistä löytyy nuken ilmaiseksi tulostettavat kaavat. Täältä löytyvät kaavat valmiiksi sopivaan kokoon suurennettuina, niin ei tarvitse alkaa empiä ja pohtia liian isoja kysymyksiä ja ongelmia.


Mollamaijoissa on vaihtelun varaa ihan niin pitkälle kuin vain mielikuvitus riittää. Voi olla, että näitä täytyy näpertää muutama lisääkin. Aivan pakko on päästä kokeilemaan erilaisia kasvojen ilmeitä! Mitään järkeähän koko hommassa ei taaskaan ole, koska meillä ei ole mollamaijoille käyttöä; kymmenvuotiaan pojan mielestä mikään ei voisi olla tylsempää kuin äidin ompelema tyttömallinen mollamaija. Yritin miettiä mikä voisi olla tylsempää. En keksinyt. Mutta niinhän se tuppaa yleensä menemään, että parhaat asiat ovat jonninjoutavia ja aivan turhanpäiväisiä! Siksi näitäkin on niin mukava näpertää.


Ompelun iloa siis!


17 kommenttia:

 1. Ompa ihanat <3 Meijän neiti sai kummiltaan lahjaksi tämmöisen ja neiti tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä lienee vanhempi ohje, kun jotkut ovat tehneet mollamaijoja jo aikoja sitten. Itse löysin vasta muutama päivä sitten ihanan Karkelokukka-Instagramin kautta.

   Poista
 2. Voi yhdenkerran miten suloiset nuket! :D Kiitos ohjeista!

  VastaaPoista
 3. OOoooooh! Ja vielä kerran oooohTämä vinkki laitetaan korvan taa =) Tänks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nämä mollamaijat on niin supersuloisia, ettei minkäänlaista rajaa! Nyt on vanu ja huopa loppu; kuinkas nyt suu pannaan?

   Poista
 4. Ihan superihanat! Miten sä aina löydätkin/ keksitkin näin kivoja ideoita? :)

  Ps.Löytyisköhän sulta vielä värikoodia sille mintulle maalille,jolla maalasit aiemmin vanerivalaisimia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuulun Facebookissa muutamaan ompelu-, neulomis- ja virkkausaiheiseen ryhmään: kun näkee toisten töitä, saa helposti itsekin vaikutteita! Instagram on mulle vielä ihan uusi juttu, mutta siellä ihaninta ikinä on Karkelokukka. Käypä kurkkaan, jos ei vielä ole tuttu!

   Minttu maali loppui (tai no, kuivui kasaan) tuossa syksyllä, eikä värikoodia ole valitettavasti otettu ylös. Pitää oikeasti alkaa kirjoittaa ne koodit blogiin heti, kun maalia jossain käyttää; ei ne muuten pysy tallessa!

   Poista
  2. Tikkurilan värikartastosta se kuitenkin oli, jos siitä mitään apua on :)

   Poista
 5. Huikean söpöt. Menee kokeiluun ehdottomasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Minunkin pitäisi vielä muutama tämmöinen väsätä. Keksin tuleville mollamaijoille jopa käyttötarkoituksen :D

   Poista
 6. Hienot! Sä oot kyllä pro!

  Arvaa, pistinkiö just kierrätykseen sopivia mollamaijakankaita ja huopaakin meni samaan.

  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana kommentti :)

   Miekin myin kesän raivauksessa kankaita ja banaanilaatikollisen tilkkuja. Olin vain onnellinen, kun joku ne kävi hakemassa! Askartelu on viheliäistä hommaa: oikeasti pitäisi olla lentokonehallin mittaiset varastot, että saa aina halutessaan yhdistellä erilaisia nippeleitä ja nappeleita. Sitten taas tila ja järjestyksen ylläpito hanaa vastaan: mitä enemmän rompetta, sitä vaikeampi pitää paikat siistinä ja pysyä kärryillä siitä, mitä omistaa.

   Älä siis turhaan murehdi: kankaat meni jollekulle toiselle käyttöön! Ja sinä voit nyt puolestasi käydä hakemassa uusia, mieluisia kankaita jostakin toiselta kirpparilta! :)

   Poista
 7. Ooh! Ihania! Taas yksi käyttö kankaille... siis täällä (myös) kaappeihin juuttuneen materiaalin hävitysprosessi käynnissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin! Näihin saakin käytettyä minipieniä kangaspaloja :) Aika monta mollamaijaa saa kyllä ommella, jos meinaa isosta kangasmäärästä päästä eroon!

   Poista
 8. No onpas söpöjä, taitavat mennä kokeiluun täälläkin! :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!