keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Miltä näyttää?Värkkäsin eilen blogin ulkoasun kanssa vaikka kuinka pitkään, ja tein jopa itse uuden bannerin! Ajattelin ottaa internetistä leveämmän asennon, ja laajensin tekstikentän alaa.


Uusien välilehtien (makuuhuone, olohuone jne) taakse ajattelin koota muutamia parhaimpia kotikuvia. Samoihin kuvagallerioihin pääsee myös klikkaamalla oikeaan sivulaitaan laittamiani kuvia.


Bannerin paikkaa ja kokoa pitäisi jaksaa vielä viilata. Sillä on selkeästi oma tahto, ja se haluaa roikkua vasemmassa reunassa.
Miltä täällä nyt näyttää? Parempi vai huonompi kuin entinen? Onko lukeminen raskaampaa vai kevyempää, kun tekstikenttää on levennetty?

21 kommenttia:

 1. Banneri on hieno, mutta ikävä kyllä tekstiä en näe lukea kokonaan ellen sahaa leveyspalkkia edestakaisin. :/ Toki voin pienentää sivua mutta sitten tekstikin menee kovin pieneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiasta leveydestä tuli useampi kommentti. Kokeilin kahdella tietokoneella ja puhelimella, eikä mulla ollut tuota ongelmaa. En osannut tuollaista ajatellakaan, mutta kerran sellainen ongelma toisilla koneilla tulee, säädin leveyden takaisin vanhaksi :)

   Poista
 2. Minusta tämä näyttää oikeen mukavalta ja selkeeltä lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Leveyttä säädin vielä, kun siinä oli osalla ongelmia.

   Poista
 3. Heips, äkkiseltään leveällä olevan tekstin lukeminen on hiukan työläämpää ja siis hitaampaa, minulle ainakin. Banneri on hieno! Raikas yleisilme on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mietin itse, että onko vaivalloisempaa lukea leveää tekstiä. Mutta ongelma olikin sitten, että toisilla se leveys vaatii hinaamaan palkkia ees ja taas, joten se ei sen puolesta sitten sovi.

   Poista
 4. Koska teksti ei tavutu uudestaan suurennettaessa, haittaa suuri palstanleveys. Suureentaa pitää, koska tekstityyppi on ilmeetön, epäselvä ja sen väri haalennettu liian harmaaksi. Pienempää palstanleveyttä, selkeämpi kirjasin ja isompi prosentti tekstin väriin. Niillä pysyn iloisena Kirpparikeijun seuraajana. 15 tuumaisella läppärillä näitä selailen, ikkunan pidän pienenä mahdollisten loodan laidoilla ilmenevien välkkyvien häirikkömainosten tähden. Tätäkin kun nyt kirjotan niin pitää rullata sivuttamin, mikä ei ole kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihan outo ongelma, en osannut sitä ollenkaan arvata, ja tietenkin iso virhe. Muillakin näytti olevan samaa ongelmaa, joten säädin leveyden takaisin kapeammaksi. Minun koneella on nyt tosi paljon tyhjää molemmin puolin, mutta toisilla näkymä lienee eri.

   Tekstin värin pitäisi olla kyllä sama kuin aikaisemmin; ainoastaan fontti on eri. Lisäsin tuonne oikeaan ylälaitaan profiilitekstin, ja se näkyy minulle haaleampana kuin muu teksti, mutta en pääse siihen jostakin syystä käsiksi.

   Fonttikoon suurensin 12:sta 14:sta; olisiko tuo liika leveys sitten se, joka vaikuttaa niin, että teksti näyttää pienemmältä ja haaleammalta? Toivottavasti ei enää nyt, kun vaihdoin leveyden takaisin entiselleen.

   Häirikkömainoksia lienee vain tuolla ihan blogin ylälaidassa, yläbannerissa :) En ole tosin niin perehtynyt asiaan, ettäkö voisin varmasti sanoa, etteikö niitä voisi tulla sivuillekin. Tietääkseni tuo yläbanneri on ainoa mainospaikka.

   Poista
  2. Korjaan vielä lyhennemuodon oikeaksi: "suurensin 12:sta 14:ään" :)

   Poista
 5. Banneri on kivan näköinen ja blogin yleisilme myös selkeä, mutta itseäni häiritsee se että en pysty lukemaan koko sivua kerralla vaan pitää siirtää sivua edestakas. Eli liian iso sivu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok! Pienennetty! Ehkä tuo sopiva leveys liittyy käyttäjien näyttöjen kokoon? Yhdellä näytöllä näkyy oikein, toisella liian suurena.

   Poista
 6. Hieno, raikas ja kutsuva banneri! Uusi leveys on tosin vähän hankala, mä joudun myös sivusuunnassa skrollaamaan (näyttö 13-tuumainen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosi hyvä huomio; en olisi sitä itse ilman sanomista huomannut, kun se minulla näkyi oikeanlaisena.

   Poista
 7. Leveä palsta ei hyvä, lukeminen hitaampaa kun pitää liikutella silmiä ees taas eikä näe koko riviä yhdellä silmäyksellä. Myös korkeussuunnassa kappaleiden välit haukkaavat turhan paljon tilaa.

  Banneri on kyllä kiva ja ilme muuten :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko tuota tyhjää enter-lyöntiä vai riviväliä? Näyttääkö teksti nyt tiiviimmältä, kun leveys on taas vanha kapea?

   Itse olen tykännyt näpytellä entteriä kappaleiden väliin, että teksti näyttäisi ilmavammalta. Liian pitkät kappaleet ovat raskaita lukea. Samoin kuvat näyttävät minusta paremmilta, jos niiden ympärillä on enemmän tyhjää.

   Poista
  2. Tarkoitin sitä enteriä kappaleiden välissä. Munkin mielestä kappaleiden on syytä olla luettavan mittaisia ja niiden välissä väli (olipas toistoa), mutta se väli näytti niin kovin korkealta.

   Poista
  3. Ok! Toivottavasti nyt näyttää paremmalta; tuo palstan leveys varmasti vaikuttaa moneen asiaan.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!