sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kirpparikeijun maalauskouluNyt kö tämä allaskaappirojekti on saatu enemän tai vähemän valamhiksi, ajattelin jakkaa teileki muutaman hyäksi koetun maalausvinkin.


Tämä on niin tärkiää asiaa, että on parempi kirijottaa koko sepustus ylös peräpohojammaan murthela. Siitä tullee kuulijaleki sitten semmonen olo, että nyt on painavvaa asiaa ja kannattaa korvat hörölä kuunnela.


Täsä se nyt tullee, kaikki minun tieto ja ossaaminen.

1. Osta oikiat välinhet


Ensimmäisenä tietenki menhän ostamhan maalit ja oikiat välinhet. Täsä sinun kannattaa kysyä maalimyyjältä apua. Net tietävät, mikä maali mihinki soppii. Kosteishin tilhoin tarvithan erilaista maalia kö muale, että tullee hyä. Jos saa valita, niin vesipohojanen maali on helepompi kö liuotinohenteinen, kö sillon ei sitten tarvi länträtä tärpätin kansa ollenkhan.


Ota aina rautakauphan kaikki rahat mukhan. Ne sielä kuitenki menhee. Maalithan maksavat aina aivan hirviästi, ja kö mennee maalikauphan ja sannoo, että jotaki tarvii, kauppamies ottaa ensimmäisenä esile sen kaikkein kalleimman törpön. Net taitavat olla rovikkapalakalla töisä ja henkensä pitimiksi yrittävät asiakhalta maholisima palijo riistää. Rohkiasti voi sitten sanua, että olisko sielä mithän halavempaa, jonka jäläkhen myyjä oikein rupiaa miettmhän ja päänahkaa rapsuttamhan ja kaivaa sitten jostaki syrijästä esile jonku vähän huonomman maalin, joka maksaa sen viiskytä senttiä vähemmän. Mutta se viiskytä senttiä voiki sitten käyttää johonki mukavamphan hommaan, eli säästö se seki on.

Tiäkkö sie semmosen, kö rupiaa mieleshän jotaki asiaa tappailemhan, ja hättäyksishän sekkauvi sanoisa. Sitäkö miettii, että käyttäiskö tätä sannaa vaiko kokonhan tuota toista, saattaapi tulla sekottanheksi net sanat niin, että ottaaki ensimmäisestä sanasta ensimmäisen taun ja toisesta toisen. Maalikaupasa asioiminen on aina semmonen ponnistus ja pyristely ihimisele, että siinä saattaa sanat heleposti päästä kaota. Niin se mulleki viimeksi kävi. Mie mielesäni mietin, että sanoisko kylpyhuonheshen vai märkätilhoin, ja siinä puhheen tuoksinnasa päästelinki sitten erheyksisä, että tämä maali tullee meilä ky kyrpätilhoin.


Maalimies ei tästä ollenkhan hättäyny ja mie sain justhinsa sen maalin minkä tarvinki, mikä osottaa, että net ovat sielä rautakaupasa aivan oikeita ammattilaisia. Se riittää kö omala tavalansa asiansa esittää, ja siinä sitten vähemmäläki sanamäärälä ja raataamisela pärijää.


Sehän jäi tietenki myyjäpoika sinne kauphan miettimhän, että mikähän se tuommonen tila on ja aivanko tuo on tosi, että se on pohojapiirustukshin ja asiapaperhein tuola laila räntätty. Saattohan tuo tietenki ajatella, että pössi se on, minkä takia mie en luonolisestikhan enhän koskhan tuohon samashen rautakauphan jalalani astu.


2. Rupia maalariksi


Mutta sittenkö net on maalit ja muut välinhet lopulta kohilansa niin ei muuta tarvi kö sutia menemhän. Niinhän sitä sanothan, että maalariksi ja juopoksi ei tarvikö rueta vain. Siinä sen kummempia vaajita.


Mutta parempi kuitenki on, jos muutaman asian piät mielesä.
Mie olen oikein hyäksi maalaustavaksi havainnu, että suorat tasot maalaapi lappeelhan, jos vain mahollista. Tästä allaskaapista irrotin kaikki saranat ja ovet, etteivät hierau'u maalhin. Pensseliä käytän sillon kö oli pakko, ja muuten vetelin telala.


3. Pyhkäse puhthaksi


Ensin pittää tietenki puhistaa maalattava pinta. Harija tai imuri on täsä hyvä. Jos rupiaa märälä rätilä pölyjä pyhkimhän, niin siinä käypi pian vain niin, että pöly tarttuu entistä lujemin kiini. Jätä veikkonen rätit tästä hommasta kokonhan pois.


Jos sie tasasta pintaa maalaat laphellansa, niin muistapa, että se maali tykkää valua alaspäin. Sen takia laita ensin alapuolelele maalarinteipit oikein tarkasti. Maalarinteipeisä pättee sama sääntö niinkö kaikesa muusaki täsä elämäsä: rahala saa ja porola pääsee. Halavemmat teipit eivät oikein kunnola tartu ja sitten sitä maalia valluu teipin alle. Skotch on minun mielestä oikein hyä teipin valamistaja.


Teipin lisäksi se maalattava asia pittää nostaa irti lattiasta niin, ettei tule liimanheksi maalattavvaa asiaa suojapaperhein kiini. Taas hyäksi on havaittu vessapaperirullan hylsy, joka saksithan palasiksi niin, että se antaapi vähän tukia tuola alapuolela.
3. Syrijästä sisemäle


Alota maalaaminen ensin siltä puolelta, joka ei jää suorhan näkösäle. Kaikista varotoimenpitheistä huolimatta sitä maalia kuitenki valluu toisele puolele, ja sitten kö olet sielä tärkiämmälä puolela maalaamasa, voit ikkäänkö viimeistellä ja peittää kaikki virhet. Sittenkö maalipurkin ohijeitten mukhan saa taas rueta uuestaan maalamhan, voit kääntää levyn ja maalata sen toiselta puolelta.


Mutta nyt muistappa oikein tarkkhan: siinä purkin kylesä lukkee, koska se maali on käyttökuivaa. Sitä ennen maali ei tosiankhan kestä ylimäärästä rasitusta, ja sillon ei saa laittaa maalarinteippejäkään.


Ja näisä isommisa asioisa alotethan taas samala laila sieltä nurijalta puolelta maalamhan. Vaikiat kolot on pakko vejelä pensselilä, vaikka se on hirviän tympijjää, mutta isommat pinnat pääsee ryystämhän telala.


Ensin se liike on semmosta eestakasta hytkyttelyä niinkö tiskosa olis, mutta sittenkö joka paikasa on jollaki laila maalia, pittää veellä tasasila liikkeilä suorat veot ylhäältä alas. Lopuksi tarkistethan, ettei maalia jää valumhan kulumista ja reunoista yli ja telala sievästi pyhkästhän ylimääräset.

4. Oottele rauhasa

Sittenkö tuo on kaikilta osilthan maalattu niin sehän on sitten valamis. Taas pittää purkin kylestä lukia kuivumisaika ja kärsivällisesti oottaa että se on kulunu.


Se kuivumisaika kannattaa käyttää hyö'yksi ja tehä jotaki järkevhää. Sillon voi vaikka kirijottaa plokipostaukshen maalausvinkeistä.


4 kommenttia:

 1. Hauskasti kirjoitettu teksti, ja allaskaapista tulikin musta, olen yllättynyt kun tietty oletin sen olevan joku värikäs.
  Seuraavaa postausta innolla odotan jossa allaskaappi on jo paikoillaan.
  -Ts-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Värivalinta yllätti minutkin :)

   Poista
 2. Kylläpä tuli kotoosa olo, kun tätä ohjeistus lukasi! Onnistuu hommat paremmin, kun on näin perinpohjaaset ohojeet. :)

  (Etelä-Pohjanmaalta kotoisin, nykyisin tamperelainen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se pittää perinpohojaset ohojeet olla ennenkö rupiia millekhän!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!